Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[Pomoc] BSOD

90 pregleda · 4 odgovora · otvorena 30.11.2012. u 13:48

Ne znam šta sam zadnje instalirao na PC ili šta je Windows Update instalirao, ali evo jučer PC je normalno radio, jutros da ga upalim haj normalno kad odjednom se zaledi sve.. I hajd ja ga restartam, upali se opet, i nakon par minuta bum, Blue Screen of Death sa errorom: DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL ..

Restarta se PC, radi 5-6 minuta i opet isto .. Zna li neko rješenje? U Safe-Mode radi normala al iz safe-mode nmg ništa mnogo radit .. Jel ima ovdje fixa ili da obaram sistem?
Ako mozes obori sistem to ti je najbolje rijesenje
Promjeni karburator.

Post dobio šamar od NightWalker

MedzidLD je napisao/la:
Ako mozes obori sistem to ti je najbolje rijesenje
Ma pravo je to najbolje "rijesenje", ovih si mi dana pametan baš. 

OT: U Safe Mode-u uđi u windows update, i pogledaj koji su update-i instalirani. Na vrhu ćeš vidjeti koji je instaliran posljednji, možda i datum bude prikazan. Kad vidiš to, možeš obrisati update.

Drugo rješenje je da uradiš system restore, čak i mnogo funkcionalnije, po mom mišljenju, jer se dosta stvari rješava tim (xD).

Treće rješenje je da odeš u device manager pa pročačkaš po driverima, al' je long shot pa ne znam hoćeš li baš šta postić. GL 
Casanova7 je napisao/la:
Ma pravo je to najbolje "rijesenje", ovih si mi dana pametan baš. 

OT: U Safe Mode-u uđi u windows update, i pogledaj koji su update-i instalirani. Na vrhu ćeš vidjeti koji je instaliran posljednji, možda i datum bude prikazan. Kad vidiš to, možeš obrisati update.

Drugo rješenje je da uradiš system restore, čak i mnogo funkcionalnije, po mom mišljenju, jer se dosta stvari rješava tim (xD).

Treće rješenje je da odeš u device manager pa pročačkaš po driverima, al' je long shot pa ne znam hoćeš li baš šta postić. GL 
Nije bilo načina, ni preko cmda iz safemoda nisam mogo izbrisat taj driver, a našao sam ga malo čačkajući po dump fileovima .. ugl. bio je virus neki sigurno, oborio sam sistem ko ga j**e 

Ipak hvala na pokušaju 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.