Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 200 bodova

Computer!

486 pregleda · 15 odgovora · otvorena 26.03.2007. u 04:26

Ovako ljudi imam je**o zeznut problem !!
radi se os slijedecem!
Kupio sam polovan comp za dizanje servera ono beze max igraca 10 i tako !
Medutim kad mi je comp upaljen i dignut server sve noramla bude na nekoliko sati samo se ugasi i izbaci mi na monitoru crveni pravougaonik na kome pise "OUT OF RANGE! , ja pokusam opet da upalim medutim nece moram da ga iskljucim iz UPS i sacekati jedno 5 min!! i opet upaliti! PLZ HLEP nebi davo ovolike bodove da mi nije hitno !
ja sam pitao neke ljude za savjet nesto su govorli dirvere za monitor LOL ili da mi je zaprasnjen comp ili nesto

plz HELP ! HAVLA UNAPRIJED!!

molim bez glupih postova !! uvalio ti neko como i SL !
do cega moze biti !
Rješenje
probaj otvoriti PC i vidi dal ima prasine u njemu ocisti ako ima ocisti cooler na grafickoj ! prbaj to meni se to nekad desavalo al neizbaci meni to kao sto si reko meni se samo ugasi i ja ga opet upalim i sve rega neznam probaj ocistii

odo da spawam ! poz
gl hf
Nasao sam par stvari najbolje bi bilo da sve probas, jer nisam bas 100 % sigura sa pravo rjesenje, ima vise nacina...

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301345

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=86930

http://www.computing.net/linux/wwwboard/forum/24838.html

koliko sam shvatio ima veze sa logiranjem... i VGA cardom...

dalje...

Velik je url

Koliko sam shvatio to je do rezolucije koju podrzava ili slicno stvarno sam dosta citao uglavnom neke settinge trebas nastelovati.... gore su ljudi pisali da ja ne kopiram...

Ovo sto ja pisem, su moji mali zakljucci.

Takoder veliki url

Ima jos ako nije nis od ovoga, mislim takoder da je fora sa safe modom i video settingsima...

gl
Meni djeluje kao da su driveri za grafičku u pitanju, probaj sa najnovijim ili nekom nižom verzijom.
kupi novi kabal koji za monitor do kucista.. + instaliraj drajvere za graficku...
kralju najbolje ti je u tom slucaju da instaliras aidu32...pokazace ti sta god da je u pitanju...a i preko nje mos da nadjes i instaliras bilo koji driver ako ti je potreban
moze biti i da je do napojne, meni je to isto bilo, moras cekati da se "ohladi" pa onda opet svr radi. sve dok nisam nabavio napojnu od 550 Wati i to sa "imenom" bilo je problema.
probaj drugu napojnu stavit pa ces vidjet....
nesto ti nije u redu na spoju graficke i monitora.ponovo spoji monitor reinstaliraj drivere a prije toga izvadi graficku iz maticne i ponovo spoji a po mogucnosti ocisti kuciste od prasine!
tmens je napisao/la:
moze biti i da je do napojne, meni je to isto bilo, moras cekati da se "ohladi" pa onda opet svr radi. sve dok nisam nabavio napojnu od 550 Wati i to sa "imenom" bilo je problema.
probaj drugu napojnu stavit pa ces vidjet....

I ja mislim da je do NAPOJNE. Pokusaj sa jacom ...
pa ljudi po samoj prirodi greske skontati mozes da je setting fora i frekvencija ... procitaj one linkove to je bilo u jednog bobe igraoni pozz
smanji hercazu monitora
LoKi© je napisao/la:
smanji hercazu monitora

wau ja to nisam rekao?!

kakvo je to spamanje..

ovo nije ja samo upozotavam haha
kenaNwOw je napisao/la:
probaj otvoriti PC i vidi dal ima prasine u njemu ocisti ako ima ocisti cooler na grafickoj ! prbaj to meni se to nekad desavalo al neizbaci meni to kao sto si reko meni se samo ugasi i ja ga opet upalim i sve rega neznam probaj ocistii

odo da spawam ! poz
gl hf

u potpunosti se slazem kennanom probaj to uraditi ! sigurno ce ti pomoci

Zadnji edit: 26.03.07 u 15:16:52

kenaNwOw je napisao/la:

odo da spawam ! poz
gl hf

kenane havla tu puno urdio sam to kako si reko puno ti hvala ! admini temu LOCK !plz
Yuber je napisao/la:
wau ja to nisam rekao?!

kakvo je to spamanje..

ovo nije ja samo upozotavam haha

morao sam odgovorit na ovo ...

prije me je interesovalo klokovanje ... tako da sam sve moguce i nemoguce pokusavao da klokujem...

u to ulazi i monitor ...

pokusao sam da hercazu monitora da povecam ... i kada sam presao mogucnosti monitora .... pisalo mi je out of range ... moram sam da skinem driver iz safe moda i ponovo ga instaliram ...

a nigdje nisam procitao da si ti stavio smanji hercazu i ti nisi nimalo podoban da mi govoris da spamam...

LoKi has spooken

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.