Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Pitanje] O carini porezu i ostalim zafrkancijama

140 pregleda · 10 odgovora · otvorena 18.11.2012. u 22:08

Ovako, htio bih kupiti od jednog druga iz Austrije iPhone 4 - polovan, daje mi za 250€..

Eh sad, zanima mene da li se za polovne stvari i to naplaćuju carine porez i koliko bi me to izašlo, da li se isplati zapravo? I da li ima neka rupa u sistemu nešto sam naučuo ono kao da mi pošaje kao "poklon", stavi mobitel u kovertu i slično? =]

Hvala.
Ma za mobitel bi bilo najbolje da ga prenese neko u dzepu, bez problema. A ako budes imao srece da nikako nepregldaju taj bus na carini. Tako je najbolje.
Vjeruj mi, kupovao sam neke džidže midže sa eBay i izadje mi sve ukupno postarina i carina 3x vise nego cjena te džidže midže
dzelo je napisao/la:
Ma za mobitel bi bilo najbolje da ga prenese neko u dzepu, bez problema. A ako budes imao srece da nikako nepregldaju taj bus na carini. Tako je najbolje.
Najgore je što mi taj drug ne zna naš, znači turčin je u austriji živi, kako da on da ovim našim šoferima ?

A i ne da mi se tako patit =]
Da, može da ti pošalje kao poklon i da se ne carini.
Enis je napisao/la:
Da, može da ti pošalje kao poklon i da se ne carini.
A porez?

Znači to je do njeg, on tako mora poslat?
rason je napisao/la:
Najgore je što mi taj drug ne zna naš, znači turčin je u austriji živi, kako da on da ovim našim šoferima ?

A i ne da mi se tako patit =]
u kutijicu od cipela i nek zamota papirom da nekom šoferu što ide u bih i 5€ za kave ti isto tako kad ti dodje paket svako sretan
Drug možeš za 550 naći fabrički, a softverski za još manje.
Samo nek ti postom posalje ... izac ce te manje  GL
Haha , da da Bosanskom soferu i ocekiva za 5 Eura na kafu da mu odnese na odredjenu lokaciju  , zar nije isplatnije soferu onda samo otic sa tim mobitelom kuci ? 8-) , Postom ti je najisplativije i najjeftinije

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.