Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ucenje izrade websitea

287 pregleda · 12 odgovora · otvorena 02.11.2012. u 23:54

Pozdrav,
zanima me postoje li nekakvi TUTOVI za ucenje izrade web sitea (od kodiranja do izgleda znaci sve html css dizajn u PSu kodiranje istoga i tako to)
po mogucnosti da su tutovi na nasem jeziku (moze i engleski/njemacki)
i ako ima neko iskustva o tome malo pojasniti iz vlastitog iskustva :)

molio bih nadobudne spamere da zaobidu temu ♥3

cheers
Evo ti link od lika koji je sa gamersa inače, počeo nedavno da radi tutorijale od početka sve osnove.
http://www.youtube.com/brutaln1
jel bi mogo neko usput pojasniti sta je za sta xD
znaci totalni pocetnik sam, sta prvo da krenem uciti, kako izraditi izgled web sitea, kako ga kodirati, kako sve po redu xD
Druze ja bih ti preporucio da se opredjelis za jedno ,raditi uporedo oba je veoma tesko,sto ne znaci da je ne izvodljivo.

Druze ako si kreativan i imas "ukusa" predlozio bih ti dizajn,ako si nesto suprotno od toga volis mozganje onda kodiranje.

Svaki sajt se prvo mora uraditi u Photoshopu ,kako treba da izgleda u potpunosti,pa tek onda koder uzima u ruke psd fajl i izradjuje/kodira sajt.

Ja bih ti preporucio vise da se bavis dizajnom,vise love ima,imas gomilu tutorijala na internetu,
Ako se kojim slucajem odlucis za dizajn,pogledaj ovaj post.
Denox je napisao/la:
Druze ja bih ti preporucio da se opredjelis za jedno ,raditi uporedo oba je veoma tesko,sto ne znaci da je ne izvodljivo.

Druze ako si kreativan i imas "ukusa" predlozio bih ti dizajn,ako si nesto suprotno od toga volis mozganje onda kodiranje.

Svaki sajt se prvo mora uraditi u Photoshopu ,kako treba da izgleda u potpunosti,pa tek onda koder uzima u ruke psd fajl i izradjuje/kodira sajt.

Ja bih ti preporucio vise da se bavis dizajnom,vise love ima,imas gomilu tutorijala na internetu,
Ako se kojim slucajem odlucis za dizajn,pogledaj ovaj post.
- I te kako je izvoljivo! Ne moras se odlucivati za jedno ili drugo ako imas vremena i volje.

- Za kreativnost si potpuno u pravu.

- Niti jedan sajt se ne mora uraditi prvo u psu. Objasnis developeru sta hoces i s malo srece ces dobiti ono sto zelis i ako neki developeri zahtjevaju predlozak(manjina) dok je vecini dovoljan sami opis

- Sa lovom isto tako nisi upravu. Developer u prosjeku vise dobije od dizajnera u svakom slucaju samo je fazon u tome sto developera ima mnogo pa su cijene nisu tako visoke jer je tesko doc do posla dok je dizajnera manjak.

- Tutorijala na internetu imas gomilu o cemu god hoces tako da te to ne treba brinut.

Da dodam jos nesto: Mozes odmah odustati ako ne zelis ulagati mnogo vremena i truda.
Krenes prvo sa HTML-om i onda CSS. Ako oces bas da kodiras onda krenes ucit PHP koji je puno komplikovaniji od ova 2.
HTML ti je najlaksi i ajmo rec' "najosnovniji", pa kreni od njega, kada njega naucis idi CSS, PHP i kao sto su ti napisali, treba dosta volje i truda da se nauci, ali polako to sve dodje na svoje .
ZES je napisao/la:
Evo ti link od lika koji je sa gamersa inače, počeo nedavno da radi tutorijale od početka sve osnove.
http://www.youtube.com/brutaln1
http://www.youtube.com/user/brutaln1

i hvala na preporuci ♥

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.