Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Najbolji skuter?

294 pregleda · 20 odgovora · otvorena 22.10.2012. u 20:08

Pozdrav raja, ovako zanima me po vasem misljenju i naravno ako neko ima jedan od navedenih skutera da mi pomogne. Znaci konto sam kupit skuter, pa sta vi mislite.

Speedfight 2

Runner

Aprilia sr 50

Piaggio NRG

do pedeset kubika skuteri znaci
Meni je gilera runner najbolja od ovih.Vidio sam ih x i svaka mi se svidila. (Mislim na onaj noviji model)
Peugeot SpeedFight 2 
Drug ima SpeedFight 2 pa sam ga vozio dosta.Skuter je odličan i sve to,ali runner je najaki.
gilera runner daleko najbolji :S
Hos' kupit ovaj moj ?  ( pogledaj galeriju )

A inace Speedfight 2 ili Runnera.

Speedfigt-a dvicu ja vozim i skuter ne da je dobar... nikad vecih problema nisam imao s njim... brzina takodje zadovoljavajuca 

Al' Runner ti je dosta glomazniji od Speedfighta. I dosta veci izgleda. Ja ti mogu samo reci da sto se brzine tice serijski su skoro jednake maksimalne brzine ( znam je sam mjerio s jaranom  )

Tako da je moja preporuka Speedfight 2, ako ne speedfight onda Runnera.

Runner ti je dosta cvrsci i lakse se mozes provlaciti izmedju autica  Pored toga ima onaj dobar rezervar izmedju nogu, tako da se ne moras peglati na benziskoj k'o ja sa speedfightom 

Al' pazi runnner i speedfight su sigurno najvozeniji skuteri od navednih. Tako da ces za njih lahko naci djelove, lahko mozes naci nekoga ko vozi isti skuter i traziti neke savjete od njega 
Kratko i jasno Gilera Runner 
Gilera runner ili Speedfight 2, mada ja da uzimam uzeo bi Speedfight 2.
Uzmi nekog malo starijeg aerox-a 2002-2003 godina

Ili speedfighta 2004-2005 god.

Vozio sam oba motora , speedfighta i sad vozam
Aerox je pre pree pre pre dobar skuter samo sto su noviji malo skuplji

Speedfight takodje prezadovoljan s njim 50cc ide 90km/h

Sto se kineza tice , i to sam nazalost vozao Meni su motori iskreno losi ,ne zato sto su iz kine nego jednostavno izgled nije nesto , a kvalitet je preslab kod kineza , pokvarene se veoma lahko.

Moja preporuka , speedfight ili aerox ,
Prvenstveno, kad skuter biraš nikad na prvo mjesto ne stavljaj samo izgled!

Zašto?

-Eh, zavisno od toga za šta planiraš da koristiš skuter, ako misliš da šmekaš cure i tako onda uzmi bilo koji jer njima je svejedno, njima je samo bitno da se vozaju.

Ako gledaš da te taj skuter optimalno služi, da ne troši previše, jednom riječju da te skupo ne izađe uzmi Apriliu sr50, al' pazi da ne uzmeš ditech, jer ona ima direktno ubrizgavanje goriva, samim tim razvija manju brzinu.
Aprilia je također dobra za neke ajmo reć malo brže vožnje jer ima jako dobru kontrolu(iz iskustva ti ovo govorim), znači krivine pokida ko od šale.

Što se Gilere tiče, po specifikacijama je tu negdje sa apriliom, ima malo bolje ubrzanje ali kad se povade blokade tu su negdje sa max. brzinom.
Malo više troši od aprilie ali nije to prevelika razlika, sve u svemu je jako dobar skuter, ali je mislim malo i precjenjen jer po specifikacijama i nije toliko ispred Aprilie koja je dosta jeftinija.

Speedfight 2, huh, to je skuter koji je onako jako glomazan, ako misliš da vozaš i ostalu raju ovaj skuter je jako dobar, prvenstveno jer ima veliko sjedište, znali smo po trojica se stisnut i vozat na njemu 
Što se tiče krivina, tu je tanak, baš moraš smanjit brzinu kad ulaziš, jer zbog svoje glomaznosti može a lako proleti, nije baš najstibilniji. Troši više od ova dva iznad, dosta više možda i 1,5 l na 100km.

NRG je skuter jako skup za specifikacije koji nudi, nemoj ni razmisljati o njemu uopste jer njemu masina kad se zagrije start mu je jednak nuli, znaci nece da 'povuce' k'o sto se ono narodnim jezikom kaze. Dijelovi mu brzo se ishabaju, sve u svemu nije to prava stvar, skuter je ful. 

Eto, ti sad odluci koji je za tebe.

Post dobio aplauz od KillaOR

AssKicker je napisao/la:
Uzmi nekog malo starijeg aerox-a 2002-2003 godina

Ili speedfighta 2004-2005 god.

Vozio sam oba motora , speedfighta i sad vozam
Aerox je pre pree pre pre dobar skuter samo sto su noviji malo skuplji

Speedfight takodje prezadovoljan s njim 50cc ide 90km/h

Sto se kineza tice , i to sam nazalost vozao Meni su motori iskreno losi ,ne zato sto su iz kine nego jednostavno izgled nije nesto , a kvalitet je preslab kod kineza , pokvarene se veoma lahko.

Moja preporuka , speedfight ili aerox ,
Zamolio bih te da ne kopiras moje komentare 

hvala 

http://gamers.ba/forum/10/147574/skuter-koji-uzeti-/
Speedfight 2 imam ga odavno i nikad me nije razocarao, 50cc skines mu blokade piči jarane 110 ko iz pi**e kako naš narod kaže. Vodeno hlađenje preporučujem
Sindrom1ran je napisao/la:
Prvenstveno, kad skuter biraš nikad na prvo mjesto ne stavljaj samo izgled!

Zašto?

-Eh, zavisno od toga za šta planiraš da koristiš skuter, ako misliš da šmekaš cure i tako onda uzmi bilo koji jer njima je svejedno, njima je samo bitno da se vozaju.

Ako gledaš da te taj skuter optimalno služi, da ne troši previše, jednom riječju da te skupo ne izađe uzmi Apriliu sr50, al' pazi da ne uzmeš ditech, jer ona ima direktno ubrizgavanje goriva, samim tim razvija manju brzinu.
Aprilia je također dobra za neke ajmo reć malo brže vožnje jer ima jako dobru kontrolu(iz iskustva ti ovo govorim), znači krivine pokida ko od šale.

Što se Gilere tiče, po specifikacijama je tu negdje sa apriliom, ima malo bolje ubrzanje ali kad se povade blokade tu su negdje sa max. brzinom.
Malo više troši od aprilie ali nije to prevelika razlika, sve u svemu je jako dobar skuter, ali je mislim malo i precjenjen jer po specifikacijama i nije toliko ispred Aprilie koja je dosta jeftinija.

Speedfight 2, huh, to je skuter koji je onako jako glomazan, ako misliš da vozaš i ostalu raju ovaj skuter je jako dobar, prvenstveno jer ima veliko sjedište, znali smo po trojica se stisnut i vozat na njemu :D
Što se tiče krivina, tu je tanak, baš moraš smanjit brzinu kad ulaziš, jer zbog svoje glomaznosti može a lako proleti, nije baš najstibilniji. Troši više od ova dva iznad, dosta više možda i 1,5 l na 100km.

NRG je skuter jako skup za specifikacije koji nudi, nemoj ni razmisljati o njemu uopste jer njemu masina kad se zagrije start mu je jednak nuli, znaci nece da 'povuce' k'o sto se ono narodnim jezikom kaze. Dijelovi mu brzo se ishabaju, sve u svemu nije to prava stvar, skuter je ful. :)

Eto, ti sad odluci koji je za tebe.
aplauz momak se stvarno potrudio da mi pomogne

hvala care
pro_killer je napisao/la:
aplauz momak se stvarno potrudio da mi pomogne

hvala care
ma nista, ako te šta bude još interesuovalo oko skutera, samo mi javi na pm. 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.