Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Racunar nece da upali

110 pregleda · 4 odgovora · otvorena 12.10.2012. u 17:56

Pozdrav drustvo,

evo me kod rodjaka i ima problem sa racunarom.
Dakle, ukljuci racunar medjutim nista se ne desava na monitoru. Ventilatori se vrte normalno, ne ispusta nikakve zvukove, samo tako stoji.
Nekad se zna desiti da nakon 5-10 minuta procepi, cuje se kako se ventilatori zavrte jace i digne sistem. A opet, nekad ne.

Nisam dosad imao ovakvo iskustvo, trazio sam malo i po google-u ali nista konkretno jer mene najvise buni to sto on nekad digne sistem, a nekad ne.
Vidi da li je dobro prikljucio kablove sve u centralnu i mislim da mu je napojna pri kraju.
orochi je napisao/la:
Vidi da li je dobro prikljucio kablove sve u centralnu i mislim da mu je napojna pri kraju.
Sve je dobro spojeno. Upravo pisem sa tog racunara.
Racunar je star 2 mjeseca tako da cisto sumnjam da je to.
Sta ba otiso procesor?
Ovako to ti je najvjerovatnije do BIOSA.
Znaci iskljuci ga iz struje,i na maticnoj ploci ces vidjeti malu baterijcu,nju izvadi i neka stoji tako jedno pola sata pa zatim vrati kako je bila.
Onda druga stvar :Naces na maticnoj jedno dugme i pise kao Clear CMOS ili tako nesto,to klikni i ostavi,a ako nema toga,mora negdje biti kao mali komad plastike na 2 tanke zice,samo izvadi i vrati.
Ovako to ti u 90 % slucajeva radi .
Jer kako si ti opisao to je do biosa i nista drugo.
Samo to odradi kako sam ti rekao i onda samo vrati sve nazad i upali nakon pola sata i rjesen problem.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.