Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 30 bodova

Problem sa zvučnicima

182 pregleda · 12 odgovora · otvorena 10.10.2012. u 19:11

Naime kupio sam bezicne slušalice i neke zvučnike,e sad sluše rade samo ako se uključe na dzek od zvučnika, a i zvučnici, kabal od tok prijenosnika mi je jako kratak pa sam odlučio da ostavim slušalice u džeku od zvučnika, a zvučnike da uključim u onaj od slušalica, ali ni zvučinici ne rade na njega, radi dzek sve normalno na normalnim slušalica, e sad me zanima znači ukratko:

- Kako da napravim zvučnike da mi rade na džek od slušalica ?

EDIT: Pokušao sam da uključim slušalice u zvučnik pa da odatle dobivam output u slušalice, ali imam uažsno brujanje kad to radim tako da ta opcija otpada.
Imaš dvije solucije:

1)Vidi kako ti se zove zvučna karta i skini sa njihove stranice software sa kojim možeš da promjeniš da ti npr.sva tri džeka budu za zvučnike.

2)Kupi novu zvučnu kartu,kao i ja za 10 km koja ima 3 priključka za zvučnike.

Druga solucija ti je,ako ne radi prva.Nadam se da sam pomogao
Un4giveN je napisao/la:
Imaš dvije solucije:

1)Vidi kako ti se zove zvučna karta i skini sa njihove stranice software sa kojim možeš da promjeniš da ti npr.sva tri džeka budu za zvučnike.

2)Kupi novu zvučnu kartu,kao i ja za 10 km koja ima 3 priključka za zvučnike.

Druga solucija ti je,ako ne radi prva.Nadam se da sam pomogao :)
High Definition Audio Device, to je sve što sam našao, ne mogu ništa da nadjem na netu, sjećam se da sam prije imo neki program kad god uštekam nešto dole odma me pita jesu li zvučnici, ili sluše i odaberem i normala sve radi, al' kako sam formatiro komp. nema ga više. Pošto vidim da nije jednostavno pitanje, ako ga uspiješ riješiti nagradit ću te sa ovim i još nekom količinom bodova :)
Skini neki od programa za analizu konfiguracije i saznat ćes ime zvučne karte.
WanNe_ba je napisao/la:
Skini neki od programa za analizu konfiguracije i saznat ćes ime zvučne karte.
Pokušo sam sa Everestom, nije pomoglo
FaaRav je napisao/la:
Pokušo sam sa Everestom, nije pomoglo
Skini program CPU-Z,manji je od 1 megabajta i pogledaj šta ti piše pod Sound Card,pa reci.

Ako ništa,skini plastiku centralne i pogledaj šta piše na kartici.

Ne znam da li je Relatekova kartica,pogledaj ?
Un4giveN je napisao/la:
Skini program CPU-Z,manji je od 1 megabajta i pogledaj šta ti piše pod Sound Card,pa reci.

Ako ništa,skini plastiku centralne i pogledaj šta piše na kartici.

Ne znam da li je Relatekova kartica,pogledaj ?
Nema na ovom programu da se vidi zvučna kartica :S
kupi razdjelnik 3.5KM ti je u elektro shopu u titovoj 10 metara od vjecne vatre ili otidji u merkator imas i dole za 2KM al nekakav je nekvalitetan
isti sam imao problem siberie mi nisu mogle pa mi je jedan momak sto se bavi audio uredjajima rekao da moram kupiti taj stereo razdjelnik pa preko njega da idem :)
eto ti slika kako izgleda...

FaaRav je napisao/la:
Nema na ovom programu da se vidi zvučna kartica :S
Probaj naći ovaj razdjelink što ti je momak iznad mene napisao,ja sam sebi tražio ali nisam mogao naći nigdje u Travniku.Ti ipak pogledaj u svom gradu
FaaRav je napisao/la:
High Definition Audio Device, to je sve što sam našao, ne mogu ništa da nadjem na netu, sjećam se da sam prije imo neki program kad god uštekam nešto dole odma me pita jesu li zvučnici, ili sluše i odaberem i normala sve radi, al' kako sam formatiro komp. nema ga više. Pošto vidim da nije jednostavno pitanje, ako ga uspiješ riješiti nagradit ću te sa ovim i još nekom količinom bodova :)
C-Media 3D Audio Configurator .. to ti je taj program
TuzLLa je napisao/la:
C-Media 3D Audio Configurator .. to ti je taj program
Jel mi možeš PM link, nije nisam mogao naći download.
FaaRav je napisao/la:
Jel mi možeš PM link, nije nisam mogao naći download.
Koja ti je maticna ?
GIGABYTE
S-SERIES Easy Energy Saver Motherboards
G31M-ES2C

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.