Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

DotA - Pitanje & pomoc

202 pregleda · 11 odgovora · otvorena 08.10.2012. u 19:28

Pozdrav, počeo sam igrati dotu, pa se jos ne snalazim bas najbolje ali eto ide na bolje. Eh sad me zanima par stvari da mi objasne oni iskusniji u ovoj igri. Zanima me prvo neki izrazi koje koriste pojedinci kada se igra, a to su "harasanje" "genkanje" "ss", nezz ni ja ima li jos nesto
Onda me zanima oko itema, koji su najbolji itemi da se spajaju intelligence herojima, koji su najbolji za agility, a koji za strengh tj. kako znati koje je iteme najbolje spojiti nekom' heroju ako postoji neka takva podjela il inesto?

To bi bilo to otprilike sad za sad
Ja sam bas sutra konto napravit neki tutorial kako igrat dota 2 i tako te neke opce stvari :D tesko je to sad sve objasnit tebi al bice klip sutra preksutra za pocetnike kako igrat DOTE al dvice ne keca :D
Za ovo harsanje ne znam
Genkanje ili ti ga Gank - Cesto koristi izraz ako zeli da neko sa drugog lanea upadne na njegov lane da mu pomogne ..
SS - Igrac pise 'ss' kada nestane igrac sa njegovog lanea i ne zna jel se vratio u bazu il je skrenuo prema drugom laneu te time upozorava druge lane-ere da paze

Za iteme samo pogledas koje je vrste heroj pa sam isprobavas buildove,snaci ces se

@FLOOKII obe dote su slicne
FLOKIII je napisao/la:
Ja sam bas sutra konto napravit neki tutorial kako igrat dota 2 i tako te neke opce stvari tesko je to sad sve objasnit tebi al bice klip sutra preksutra za pocetnike kako igrat DOTE al dvice ne keca
ma igram ja i dotu 1 i dotu2 vec 15-20 dana, i naucio sam ovo iteme spajati i to dosta brzo itd. znam otprilike igru, samo me zanimaju ovi izrazi i oko itema malo vise je li postoji nesto posebno po cemu znati sta je najbolje spojiti nekom' heroju ili je to sad ono tvoja volja sta da spojis, kako i to
nighty1zhe je napisao/la:
ma igram ja i dotu 1 i dotu2 vec 15-20 dana, i naucio sam ovo iteme spajati i to dosta brzo itd. znam otprilike igru, samo me zanimaju ovi izrazi i oko itema malo vise je li postoji nesto posebno po cemu znati sta je najbolje spojiti nekom' heroju ili je to sad ono tvoja volja sta da spojis, kako i to :)
Evo nesto osnovno...

MISS ili ti ga SS ti znaci da je jedan protivnicki heroj sa tvog lejna otisao Ako ih je vise otislo napises ss2 ss3 itd...

RE znaci da se taj heroj vratio na lejn.

E sad kad neko napise b b b b znaci nazad svi BACK.

Care znaci pazi care top care bot care mid pazi gore pazi dole pazi sredina......

Ajteme u dota 2 ti je najbolje spajat ako ne znas one koji su ti preporuceni. Te za pocetnike neke jednostavne heroje kao sto su Drow ranger Zeus Cristal maiden itd... neke sa jednostavnim spellovima koje mozes procitat i sam na eng su... ako te jos sta zanima na pm da ne spamam po temi. pozic
Harrasing - ometanje, znači neko ko nije sa tvog lejna te napada, ne agresivno, ali ti skida HP pomalo.

Gank
- Ti sa topa siđeš na mid, i napadaš njihovog mid champa, iz zasjede i tako.
SS
- Missing from lane, otišao sa lane-a, sada do baze, ili drugi lane, zavisi sve.

Oko itema ne znam ništa, jer ne igram dotu, ali znam ove stvari sa lola.
Nadam se da sam ti pomogao
Harrasing ( primjer ) - Ti igraš supporta svom jaranu koji je s tobom na lejnu. I ti herasas protivnike, tj fokusiras se na njih da im pomalo skidaš HP da oni ne prilaze kripovima, kako bi tvoj jaran mogao lakše farmati.

Ss, gank da ne ponavljam...

U Doti 2 ti je lagano spajat iteme jer imas recomended za svakog heroja kad otvoris shop pa idi redom + pregledaš par guideova na yt i shvatit ćeš
"harrasanje" znaci ne dozvoliti protivnickom heroju na lejnu da ubija kripove. harraseri su ti opcenito ranged heroji (uglavnom support) koji napadaju neprijateljskog heroja, dok drugi heroj iz tima ima slobodan farm. Neprijateljski heroj je prisilan da se povuce do towera.
Kad harrasas heroja, prisiljavas ga da se povuce od kripova, te mu smanjujes farm.

"Gank" ti predstavlja ubijanje neprijateljskog heroja (carry) koji farma slobodno negdje na mapi.
Kada neko iz vaseg tima primjeti heroja koji farma slobodno, onda 2 ili 3 heroja se pridruzuju na tvom lejnu kako bi neprimjetno ubili neprijateljskog heroja.

Eto, nadam se da si razumio ova 2 pojma. Ukoliko ti treba jos nesto, pitaj

Ako te zanima neki heroj, sta skapat njemu, kako ga igrat itd, navedi ga, pa cemo se potruditi da ti u najboljem ruhu objasnimo :P
Log_Zeko je napisao/la:
"harrasanje" znaci ne dozvoliti protivnickom heroju na lejnu da ubija kripove. harraseri su ti opcenito ranged heroji (uglavnom support) koji napadaju neprijateljskog heroja, dok drugi heroj iz tima ima slobodan farm. Neprijateljski heroj je prisilan da se povuce do towera.
Kad harrasas heroja, prisiljavas ga da se povuce od kripova, te mu smanjujes farm.

"Gank" ti predstavlja ubijanje neprijateljskog heroja (carry) koji farma slobodno negdje na mapi.
Kada neko iz vaseg tima primjeti heroja koji farma slobodno, onda 2 ili 3 heroja se pridruzuju na tvom lejnu kako bi neprimjetno ubili neprijateljskog heroja.

Eto, nadam se da si razumio ova 2 pojma. Ukoliko ti treba jos nesto, pitaj

Ako te zanima neki heroj, sta skapat njemu, kako ga igrat itd, navedi ga, pa cemo se potruditi da ti u najboljem ruhu objasnimo :P
Logovo objasnjenje je sasvim ok,ali bih jos samo dodao par stvari...

Postoje heroji koji imaju passivne spellove koji harasaju,a to su npr,kunkin splash i slicno..

Postoje takode i spellovi koji cine upravo istu stvar,ali shvatit ces..

Najlakse bih ti bilo nauciti kada bih mogao naci nekoga ko je dobar sa tobom a da zna osnove dote 2 i kreirate sebi lobby i lagano protiv botova..

Jer kada igras sa igracima onda se nanerviras i livas,dobijes low priority i upropastis game svom timu.

Uskoro ce se organizovati jedan projekat na dota.ba gdje cemo igrati sa pocetnicima i objasnjavati im..Hvala!
Polako , doći će sve na svoje , ali do tada očekuj mnogo izgubljenih game-ova , je**nja familije i slično , ali nemoj da te to brine , može samo da te inspiriše.Pokušavaj čitati njihove forume , guidove i slično , nitko se nije naučen rodio.
Iskrejno nisam procitao ostale komentare , ali probacu da ti objasnim u kratke crte.

HARASS - To ti je bukvalno da smaras protivnika dok carry sa tvog tima farma na lane , t.e da uradis sto vise free mesta kako bi on mogao slobodno da farma.

SS - To znaci da neki heroj fali sa lane-a.

MIA - U prevodu to znaci = Missing In Action.
To se cesce koristi kad igrac koji prijavljuje to je siguran da je taj heroj vec krenuo u akciju da gankuje neki ostali heroj.Tipa ima wards pa ga primetio , video da je uzeo rune itn itn.

GANK - Kad neki heroj sa protivnicke ekipe dodje na tvoj lane i pokusa da te ubije iznenadno.To se cesce radi na one lane-ova de se nalaze carry heroje.Mid igrac radi to najvise.

Sada oko iteme , nema tu neka velika filozofija , jer u dotu2 imas recomended za svaki heroj i mozes veoma lako da ih kupis preko shopa.Ali fora je ipak da znas osnove za sve heroje.Imas nekoliko tipa heroja , napisacu ti u sustinu sta taj heroj treba da radi + koje iteme su dobre za njega kako bi on bio uspesan u game.

SUPPORT - To je heroj koji supporta , t.e pomaze ostale heroje u timu , najvise carry heroje.Postize to tako sto kupuje wards , courier , radi pull na neutral campove kako bi drugi heroj dobio veci level i farm.Sto se tice oko itema , sve iteme sto bi pomogle timu su dobre.Tipa : mekanza , hex , pipe , eyl , drums , itn itn.Znaci tvoja zadaca je da pomazes timu i to je to.

INITIATOR [ TANK ] - To je heroj koji je "zaduzen" da zapocne fight , t.e da bude glavni initiator te fightove , t.e da uradi prvi damage i da uradi dovoljno mesta za ostale heroje to da zavrse , t.e da fight bude uspesan , i u sustinu to su heroje koji mogu da izdrze puno damage sa protivnicke ekipe.Neke heroje sto su iniatore su : magnus , tidehunter , aze , clockwerk itn itn.

CARRY - Samo ime kaze , carry.To znaci da uspesno vodi tima , t.e da bude stolb tima u late game.Da se ostale heroje oslone na njega.To je u sustinu dosadan heroj jer jedini posao koj on ima je da farma , farma i samo farma.Neke heroje koje su dobre late carrys su : Naga , Magina , Morhpling , Luna , Void itn itn.Sto se tice oko itema , kako sto sam vec rekao , imas recomended za svaki heroj , ali opet ima neke iteme koje su dobre za njega a nisu tamo.To ces skontati za neko vreme kad igras dovoljno dugo dota2 , i to ne mogu da ti objasnim ovako jer ima puno itema.

GANKER - To je heroj koji pretezno ide solo mid.Njemu u sustinu treba fast level , kako bi omogucio sto vise gankova za svoji team , t.e da ostavi vise free mjesta za njegove carry heroje u timu da farmaju.Sto se tice oko itema , te ganker heroje u sustinu rade iteme koji su dobri za njih u situacije 1-1 ili kako bi mogli da pobezu : force stuff , dagger , dagon , hood of defiense , scepter , itn itn.Kako sto sam vec napomenuo , ima dosta itema , naucices ih.

DISABLER - Onaj heroj koji je dobar za disable ostali heroja.Tipa : windrunner , rhasta , shadow demon itn itn.

Napisao sam ovo nabrzinu i nadam se da sam ti pomogao.Kolko-tolko pomogli smo ti , ali moraces sve sam lepo da skontas dok igras igricu.

Poseti ove linkove , imas sve tutorijale za sve heroje i sve povrzano o dotu2.Ne koristim ja ove tutorijale jer igram dotu vec 7-8 godina , ali super su.

http://www.dotacinema.com/
http://www.youtube.com/dotacinema

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.