Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Microsoft Excel

122 pregleda · 5 odgovora · otvorena 03.10.2012. u 23:09

Kako se rješiti datuma kada kucas u kockici broj decimaluu npr. 1.1 meni bude 1.okt !!?????
Kada ukucaš u ćeliju datum, idi desni klik na nju, pa format cells.. Zatim na kartici number imaš pod category opciju DATE.. To klikneš i imaš da biraš u kojem obliku želiš datume..

Hvala ćao
KillaOR je napisao/la:
Kada ukucaš u ćeliju datum, idi desni klik na nju, pa format cells.. Zatim na kartici number imaš pod category opciju DATE.. To klikneš i imaš da biraš u kojem obliku želiš datume..

Hvala ćao :D
al ne treba mi datum vec decimala broja jer imam vec datum znaci iz datuma mi treba decii !
Mandzuka je napisao/la:
al ne treba mi datum vec decimala broja jer imam vec datum znaci iz datuma mi treba decii !
Mislim da to ne može, kontao sam da ti excell sam pretvara.. Ne može excell prepoznati da je okt 10 mjesec, nije Bill Gates sa Balkana.. Probaj dr***i po ovim opcijama što sam ti rekao, ako ne može onda ne može, kucaj ponovo
KillaOR je napisao/la:
Mislim da to ne može, kontao sam da ti excell sam pretvara.. Ne može excell prepoznati da je okt 10 mjesec, nije Bill Gates sa Balkana.. Probaj dr***i po ovim opcijama što sam ti rekao, ako ne može onda ne može, kucaj ponovo :)
¸ty ma necu ni raditi zadaću :)))

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.