Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Utikac za struju

201 pregled · 9 odgovora · otvorena 02.10.2012. u 14:58

Pozdrav narode,

dobio sam danas neki BRAUN el. brijač iz engleske, problem je u utikaču za struju..

Utikač je normalan europski ali su "bodlje" suviše blizu jedna drugoj. Znaci ne mogu se obje ustekati fali 2-3 cm da su raširene.

Input: 100-240 V~/ac
50-60 Hz / 7 W
Output: 12V - /dc/400mA
Pa onda odes u najblizu prodavnicu za elektroniku i vidis dal postoji neki produzni ili moras mijenjati kabal.
Odseces malo kabla i kupis u prodavnici nas utikac (onaj sto se uguraju zice i zatvori se) i resen problem, tako ja resavam za australijske, a ako ti se neda to raditi pogledaj u nekim prodavnicama bele tehnike dali imaju ovakve adaptere i nadjes koji ti odgovara

Pitam se da li smijem sa "ako mašinom" i nekim manjim borljem, proširiti utičnicu :D

@vlex
Ako ne mogne ovo sa proširenjem utičnice, onda ću pokušati na taj način. Što se tiče ovi inozemni utikača iz amerike/kine ja taj problem riješim na pijaci za 3km kupiš adapter US-Europe i slično.
_spirit je napisao/la:
Pitam se da li smijem sa "ako mašinom" i nekim manjim borljem, proširiti utičnicu 

@vlex
Ako ne mogne ovo sa proširenjem utičnice, onda ću pokušati na taj način. Što se tiče ovi inozemni utikača iz amerike/kine ja taj problem riješim na pijaci za 3km kupiš adapter US-Europe i slično.
nemoj se zajebavati sa strujom 
vLexinho je napisao/la:
nemoj se zajebavati sa strujom :)
Necu pod naponom, bez brige. :)

Više me interesuje ovi volti/vati u nji se ne razumijem, odgovaraju li našoj struji, da mi ne "crkne" adapter ili aparat.
_spirit je napisao/la:
Necu pod naponom, bez brige. 

Više me interesuje ovi volti/vati u nji se ne razumijem, odgovaraju li našoj struji, da mi ne "crkne" adapter ili aparat.
Naš mrežni napon je 220V i 50-60 Hz odnosno u rangu tvog aparata, a utinica, ako nije starija se lahko skine , mada je jos jednostavnija opcija ova vLexova, da sam stavis novi utikac. To je veoma jednostavno, + zica u jednu rupu, druga minus zica u drugu rupu , zavrnes sarafcigerom i gotova stvar.
Šarafcigerom proširivat utičnicu. 

Ne vjerujem. 
Otac mi se bavio ovim sranjem a i ja sad polako ulazim u to 
Od starog produznog kabla presjeci uticnicu ali da ti ostane nekih 5-10 cm izolatora.presjeci na kraju taj kabal i spoji to svoje sa spojnicima, neces moci sa izolir trakom jer su zice predebele 
GL

A kao sto ti i ostali kazu mozes kupiti adapter

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.