Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Free hosting

215 pregleda · 13 odgovora · otvorena 21.09.2012. u 19:30

Zdravo ljudi.
Zanimaju me vasa iskustva sa free hostingom. Ja znam za 000webhost. Znate li neki bolji? Koje su mu mane itd. :D
Ne valja nijedan free host.Iz iskustva ti govorim.Imam na stranici taj 000webhost - krenem da upload video sa racunara ne moze -zasto ? Zato sto je max upload 8mb :/

Ako neko zna hosting na koji je upload puno veci od gorenavedenog nek mi javi na pm.Osigurana nagrada.
Zhak je napisao/la:
Ne valja nijedan free host.Iz iskustva ti govorim.Imam na stranici taj 000webhost - krenem da upload video sa racunara ne moze -zasto ? Zato sto je max upload 8mb :/

Ako neko zna hosting na koji je upload puno veci od gorenavedenog nek mi javi na pm.Osigurana nagrada.
Ma neki dan sam uzeo bio neki hosting, i ukinuli mi debili... Poslao sam im haterZ poruku, ali nisu jos odgovorili. Tako da mi treba sad rezerva za slucaj da mi ne osposobe server.
Mana mu je sama cinjenica da je besplatan.
Prva mana je sto moras koristiti njihove podomene, automatski "normalno" nisi vlasnik te stranice, ogranicen si kolicinom sadrzaja koji mislis postaviti.
Mana je sto ubacuju svoje reklame na sajt pored tvog sadrzaja.
Stranicu ti mogu ugasiti kad god pozele, jer naravno naveo sam gore nisi vlasnik stranice nego koristis njihove free usluge.
Svi korisnici na internetu izbjegavaju posjete free stranicama jer znaju da nemaju bog zna sta vidjeti na njima, znaci manja posjecenost itd..

Post dobio aplauz od coop

Lima objasnio

Ako mislis nesto ozbiljno, nemoj ni slucajno neki freehosting
Lima je napisao/la:
Mana mu je sama cinjenica da je besplatan.
Prva mana je sto moras koristiti njihove podomene, automatski "normalno" nisi vlasnik te stranice, ogranicen si kolicinom sadrzaja koji mislis postaviti.
Mana je sto ubacuju svoje reklame na sajt pored tvog sadrzaja.
Stranicu ti mogu ugasiti kad god pozele, jer naravno naveo sam gore nisi vlasnik stranice nego koristis njihove free usluge.
Svi korisnici na internetu izbjegavaju posjete free stranicama jer znaju da nemaju bog zna sta vidjeti na njima, znaci manja posjecenost itd..
Ispravka, ne moraš koristiti njihove poddomene ukoliko imaš svoj domen, možeš podesiti nameservere.

@ topic : 000webhost podržava 1.5gb na free osnovi, 8MB je max upload preko browsera, ali zato postoji FTP client tipa filezilla.

Preporuka uniwebhosting.com ili ion.ba od paid. Ako misliš ostati na free onda 000webhost.
je napisao/la:
Ispravka, ne moraš koristiti njihove poddomene ukoliko imaš svoj domen, možeš podesiti nameservere.

@ topic : 000webhost podržava 1.5gb na free osnovi, 8MB je max upload preko browsera, ali zato postoji FTP client tipa filezilla.

Preporuka uniwebhosting.com ili ion.ba od paid. Ako misliš ostati na free onda 000webhost.
Da ali onaj koji misli kupiti domenu, sigruno ce zakupiti i hosting tako da.. ovdje je rijec uopce o free stvarima..
Kao što lima kaže "mana mu je što je besplatan" kao prvo teško da ćeš uspjet jer ima hrpu takvih sa free poddomenama i nikog ne zanimaju tako neka djecija sr**** sa free domenama.
Jedino ako želiš da spojiš domen sa tim free hostom.
Nijedan do sada free webhost me nije nešto impresijoniro osim:
mml-hosting.com mada i to nije nešto ali ako želiš vježbat izvoli! 
Taj hosting ti nudi:

* 5 GB prostora
*100 GB protoka
*Neograniceno MySQL baza
*Neograniceno domena
*Neograniceno emaila
I dobiješ par onih skripti da installiraš da nemoraš ručno.
Pa ti sam presudi dal ti se isplati nastavljat sa tim!
Imas neogranicen hosting na blogger.com. Napravi blog, izaberes template, malo dotjeras. Kupis samo domenu .com .net ili koju vec zelis za dolar ili 2. Sad samo ides u opcije na blogger point to custom domain. Onda ti umjesto aarmin.blogspot.com postane aarmin.com, i trazilice ti tretiraju stranicu kao pravu .com stranicu, i bices visoko rankovan na google. Lakse je rasporedivat i linkovat stranice i postove. Imas neogranicen upload, a ako ti treba flash,js ili java na stranici uploadujes te fajlove na webs.com, i koristis isti js ili flash na svojoj stranici. Imas neogranicen upload na bloggeru slika, klipova i sl. Ako ti kojim slucajem ogranice, otvoris lagano novi blog i nastavis tu dalje da uploadiras do beskonacnosti.
Tako se ja snalazim za dolar citavu godinu. Sto jeftinije prodes to bolje a kvalitet je isti, haman :D.
Mana "free hostinga" je uglavnom što su "nepouzdani" iz ličnog iskustva nisam još naleteo da je imala duži period pada.
Drugo ako uspeš da napuniš hosting server sa 5GB onda moraš da kupiš neki unlimited jer i oni su do 1TB
probaj 3webh.tk
Znam da totalno fulam stvar , ali ti ako stvarno hoces stranicu i ako si zainteresiran dat ces 1 $ - 1,40 KM il kolko je vec da bi odrzao cijelu godinu pravu domenu .... -- realiziraj tu stvar .. bolje ti je ustedi na necem 2 km .. i imas cijelu godinu domenu , nego ovako oni ti gase kad god nesto uradis sto ne treba..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.