Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Odabir Rutera

146 pregleda · 3 odgovora · otvorena 20.09.2012. u 18:31

Pozdrav imam jedno pitanje nada se da mi mozete pomoci :r
Komsija mi ima adsl ali mi je slab signal pa sam kontao da kupim jednu antenu izbacim vani nju spojijem u ruter koji bi u mojoj kuci pravio signal dal je moguce koga god sam pitao kaze to je nemoguce :(( znaci treba mi ruter koji odjednom i prima i salje signal ? ako neko zna da takvo nesto postoji i gdje mogu naci bio bih mu mnogo zahvalan
To je svaki ruter koji ima WDS WiFi Repeater.

A zašto bi da daješ pare za ruter kad možeš kupiti 10 metara lan kabla i neku plastičnu kutiju sve za cenera, staviti negdje vani ili ako imo sreće prođeš bez kutije ( negdje u zatvorenom gdje je dobar signal )... naravno, nećeš imati wireless u kući već ćeš morati žicom da vežeš al' opet ostaješ sa 80 maraka u džepu.

Također, jeftinije ćeš proći ako vežeš KOMŠIJA RUTER > WIRELESS> TVOJ RUTER 1 >ŽICA> TVOJ RUTER 2 > WIRELESS.

Evo ti jedan takav TP-Link TL-WA7510N.

Post dobio aplauz od b0k1

ovako on ima adsl i ja fatam jedva jednu crticu danas sam kupio antenu ali gdje god sam u kuci moram kablo da vucem za sobom pa sam misli dal ima ruter na kojeg bih spojio tu vec postojecu antenu da prima signal a on da salje kod mene da ne moram umrezavati ?

zab sam reci da ruter mora imati anenu koja se moze odvrnuti i zavrnuti ova vanjska :D
Ma TP Link w722n kupi, ukljuci Soft-AP mode, to ti je wireless kartica i router u jednom. Kosta 25 km, imas ga u ingelu i u svakoj drugoj radnji

Post dobio aplauz od KRYSTAL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.