Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno

overclock

298 pregleda · 7 odgovora · otvorena 09.03.2007. u 18:31

Ovako zelim da mi kazete koji je program najbolji za overclock...
I bil ja mogao sa ovom temperaturom OC komp..to jest da povecam GHz kompjuter i da OC graficku....Narocito cekam Zumin odgovor...
I trebaju mi svi programi za OC GHz i graficke...Graficka mi je GeForce 6600

sve potrebne slike...

http://img518.imageshack.us/img518/271/cpuol8.png..

PLS POMOZITE SVI STO ZNAJU O OC!!!!

Rješenje
Ja OC radim iskljucivo radim u BIOS-u. Udjes tamo i onda kliknes na, cini mi se, nesto Power... Tu dignes frekvenciju koliko zelis i to je to. Nakon toga reset, udji u Windows i provjeri temperaturu CPU. Ako je prevelika, ili mijenjaj cooler ili smanji frekvenciju. Jos da naglasim, ukoliko previse dignes frek, moze se desiti da ti se komp vise ne upali. Ti ga mozes stalno reset ali se ne moze pokrenuti. Onda moras resetovati BIOS. Na maticnoj imas kapicu koju moras premjestiti na nekoliko sekundi... ne mogu ti sada komplet proces objasnjavati. Dizi polahko, nemoj odmah krkanski za 200-300...
GL
a mogul li ja sa ovom temperaturom overclock comp
buraz savjet nemoj ti clockat nista jer ako sta s'je..... mozes samo bacit taj dio a pogotovo sto ti kaze ovaj sa RIVATUNERom ako ne znas taj program nemoj ga ni install to ti je savjet od mene
bolje zovni nekog ko se razumije pa da ti clocka i grafu i procesor jer pitanje moze li tvoj cooler hladit tvoj procesor kad ga clockas :S

btw za TOXICA

jest ti tako podignes frekv. procesora pa onda ode RAM u pm samo ti tako radi pa ces ostat jednom ili bez RAMa ili bez procesora jer kad se procesor clocka clocka se i RAM.....
               cannabis je napisao/la:
buraz savjet nemoj ti clockat nista jer ako sta s'je..... mozes samo bacit taj dio a pogotovo sto ti kaze ovaj sa RIVATUNERom ako ne znas taj program nemoj ga ni install to ti je savjet od mene
bolje zovni nekog ko se razumije pa da ti clocka i grafu i procesor jer pitanje moze li tvoj cooler hladit tvoj procesor kad ga clockas :S

btw za TOXICA

jest ti tako podignes frekv. procesora pa onda ode RAM u pm samo ti tako radi pa ces ostat jednom ili bez RAMa ili bez procesora jer kad se procesor clocka clocka se i RAM.....

Tacno, ali kad vec pita... ja sam mu rekao kako se to radi a na njemu je da odluci sta ce raditi. Clockao sam processor dosta puta i nista se nije lose desilo. Imam 256 RAM-a i dugo vremena mi je processor clockovan radio. Ni on ni sam RAM mi nisu zadavali probleme.
Pozdrav
               cannabis je napisao/la:
bolje zovni nekog ko se razumije pa da ti clocka i grafu i procesor jer pitanje moze li tvoj cooler hladit tvoj procesor kad ga clockas :S

btw za TOXICA

hwhweheh
               FragLike je napisao/la:
RivaTuner ili Coolbits.

haha lol

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.