Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Dragana & Skrillex

372 pregleda · 17 odgovora · otvorena 13.09.2012. u 20:50

Ne znam šta je smiješno, meni se sviđa ova stvar 
420 je napisao/la:
Ne znam šta je smiješno, meni se sviđa ova stvar 
Ma folkstep mi smijesno,a ovo je predobro odradjeno 
JA SELJAKLUKA PFFFFFFFF J*B*** TE U FOLK

Post dobio šamar od skile

Ma prejako :S
a crnjaka uuu
Bas mi se svidja, svaka cast.:)
Znaci odma sam skinuo,inace slusam laganini dubstep,ali ova je pokidala :D
Dubstep i turbo folk kao takvi smeće od muzike, još kad se spoji ... daaamn
Samo dok ne vidim

Saban Saulic ft skrillex 
sh0ck je napisao/la:
Dubstep i turbo folk kao takvi smeće od muzike, još kad se spoji ... daaamn
Izvini Skoch sto te citiram, al jarane ovo dvoje ni pod razno nemozes uporedjivati, Dubstep je zahtjevna muzika, odlicnog stila, ja iskreno nisam ljubitelj dubstepa, al to je jedan od cjenjenijih stilova u svijetu .. a folk ne. Svak ima svoje sta slusa sta ne, ja licno nemam nista protiv folka, ko voli nek izvoli slusati, al DUBSTEP i FOLK nikako se ne mogu porediti i govoriti za dubstep da je smece.

Pozdrav
Lako je to. Uzmeš Cubase, FL Studio, Kontakt, Traktor ili šta već, skineš sempl kicka, snarea sa dosta reverba, staviš +63 rezonancu, provučeš kroz 3-band EQ i proslaviš se = izmisliš dubstep.

Jednog dana će doć nekakav novi idiot, lupat će kitom sebi o čelo i izmislit će dickstep pa će biti nova ložiona.

Radije ću čitav život slušati samo narodnu/zabavnu nego ovo elektronsko smeće koje veze s vezom nema osim za lampaše koji su high 24/7, te im to daje neki vid prijestola.

Mnogo loša muzika.
xXplOsiVe je napisao/la:
Izvini Skoch sto te citiram, al jarane ovo dvoje ni pod razno nemozes uporedjivati, Dubstep je zahtjevna muzika, odlicnog stila, ja iskreno nisam ljubitelj dubstepa, al to je jedan od cjenjenijih stilova u svijetu .. a folk ne. Svak ima svoje sta slusa sta ne, ja licno nemam nista protiv folka, ko voli nek izvoli slusati, al DUBSTEP i FOLK nikako se ne mogu porediti i govoriti za dubstep da je smece.

Pozdrav
Pogresno sam se izrazio, recimo samo da nisam ljubitelj dubstepa...

Po meni nema skoro nikakvu umjetnIcku vrijednost... Al nejse, nije ovdje mjesto za raspravu o tome... Uporedbu sam napravio samo zbog toga sto je ovo neki ds-folk mix...

Pozdrav
ovo ti je ko da jedes supu viljuskom....

Post dobio šamar od LoKi

Seksanna je napisao/la:
Lako je to. Uzmeš Cubase, FL Studio, Kontakt, Traktor ili šta već, skineš sempl kicka, snarea sa dosta reverba, staviš +63 rezonancu, provučeš kroz 3-band EQ i proslaviš se = izmisliš dubstep.

Jednog dana će doć nekakav novi idiot, lupat će kitom sebi o čelo i izmislit će dickstep pa će biti nova ložiona.

Radije ću čitav život slušati samo narodnu/zabavnu nego ovo elektronsko smeće koje veze s vezom nema osim za lampaše koji su high 24/7, te im to daje neki vid prijestola.

Mnogo loša muzika.
Slažem se, ali ne u potpunosti. Shvaćam šta želiš da kažeš, ali mislim da zaboravljaš na važan jedan aspekt....

Pretpostavljam da ne slušaš mnogo elektronsku muziku, te da sve što čuješ je retardirana mainstream muzika. Posebno se u dubstepu i houseu to osjeti. Ja nisam fan dubstepa, ali znam jednu-dvije solidne pjesme. Sve ostalo što čujem je je***o isto. Kao i pop muzika. Kao i, evo, house. Pogledaj samo Davida Guettu, šta ćeš dalje. Komercijalna muzika ubija žanrova, to je činjenica.

Evo, preslušaj ove tri-četiri pjesme i reci mi, iskreno, jesu li sranje. Please? :<

Daft Punk - Something About Us

Marko Nastić - You Are The Reason

Fatboy Slim - Praise You Like I Should

Moby - Lift Me Up

+ preslušaj do kraja. Neće te razočarati pjesme, vjeruj mi.

Poenta je, "nemoj suditi knjigu po koricama". Većina ljudi koja ide protiv elektronske muzike nije preslušala 10 pjesama, kako treba. S druge strane, postoje i oni koji stvarno ne mogu slušati ovakvu muziku i sa tim sam potpuno uredu. Ni ja ne mogu slušati našu muziku, prezirem je iz dna duše. Ali sam barem upoznat sa cijelim žanrom, nisam ignorantan. :<

(btw, ova pjesma koja je postavljena na temi je čisti užas.)
Cloud je napisao/la:
Slažem se, ali ne u potpunosti. Shvaćam šta želiš da kažeš, ali mislim da zaboravljaš na važan jedan aspekt....

Pretpostavljam da ne slušaš mnogo elektronsku muziku, te da sve što čuješ je retardirana mainstream muzika. Posebno se u dubstepu i houseu to osjeti. Ja nisam fan dubstepa, ali znam jednu-dvije solidne pjesme. Sve ostalo što čujem je je***o isto. Kao i pop muzika. Kao i, evo, house. Pogledaj samo Davida Guettu, šta ćeš dalje. Komercijalna muzika ubija žanrova, to je činjenica.

Evo, preslušaj ove tri-četiri pjesme i reci mi, iskreno, jesu li sranje. Please? :<

Daft Punk - Something About Us

Marko Nastić - You Are The Reason

Fatboy Slim - Praise You Like I Should

Moby - Lift Me Up

+ preslušaj do kraja. Neće te razočarati pjesme, vjeruj mi.

Poenta je, "nemoj suditi knjigu po koricama". Većina ljudi koja ide protiv elektronske muzike nije preslušala 10 pjesama, kako treba. S druge strane, postoje i oni koji stvarno ne mogu slušati ovakvu muziku i sa tim sam potpuno uredu. Ni ja ne mogu slušati našu muziku, prezirem je iz dna duše. Ali sam barem upoznat sa cijelim žanrom, nisam ignorantan. :<

(btw, ova pjesma koja je postavljena na temi je čisti užas.)
Pogrešno sam se izrazio, nisam mislio na cjelokupno elektronsko "smeće" nego prvenstveno na dubstep ( trenutak nesvijesti  )

Vjerovao ili ne, bez obzira što ne ne znam tekst nijedne hardstyle pjesme, volim onaj tune, čim zbavim stotku za nove zvučnike odvrnut Raver-a da se trese sve 

Al' mi ide na živce prvenstveno ovaj žanr muzike, ne sjeda mi i odmah ga izbacujem sa svoje liste. Mnogo njih to počinje slušati samo zato što mu i prijatelji slušaju, i to drogeraštvo ide viralno, laganica.

Btw. preslušat ću ovo kad uhvatim vremena, instalirao sam Prototype 2, nisam zaigrao ništa ima već 6 mjeseci 

/off

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.