Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Iphone otkljucavanje(mob iz amerike)

169 pregleda · 9 odgovora · otvorena 03.09.2012. u 18:43

Pozz rajaa imam jedno pitanje
Namjeravam uzeti iphone 3GS iz amerike pa me zanima da li bi me dosta kostalo da ga otkljucam ovdje u BiH.
Citao sam o fabrickim otkljucavanjima i skupa su,a ona sa gevey karticom su jeftinija.Zanima me koliko kosta otkljucavanje Iphona u nas i jel rizicno to raditi sa gevey kartcom.
Molim samo strucne da odgovaraju,hvala svima  :)
Ja nisam strucan sto se tice tog ajfona jer ga nisam nikad duze vremena koristio, nit' me zanima.
Ako ti niko ne ostavi odgovarajuci odgovor, obrati se ovom momku http://gamers.ba/profil/mersimthebody/ on je prekucao te ajfone.
kk,pricekat cu jos malo za kakav strucan odgovora,uostalom hvala :)
Može se otključati softwerski i gubiš GPS jer ideš na 06.15 Baseband
___Haryy___ je napisao/la:
Može se otključati softwerski i gubiš GPS jer ideš na 06.15 Baseband
GPS mi nije ionako potreban,koliko otprilike kosta to otkljucavanje nas mreze(meni treba bihnet ) ?
Fabricka otkljucavanja ti skupa ? Mobitel il' je napravljen otkljucan ili nije, ne moze se nista mijenjati.

3GS se ne otkljucava gevey karticom, na njemu treba dignuti baseband na 06.15.00 i otkljucati ga softverski ali ti nece navigacija raditi. Poslije mozes uraditi baseband downgrade na 05.13.04 i da navigaciju napravis, ali nije ti toliko potrebna 
R0x0r je napisao/la:
Fabricka otkljucavanja ti skupa ? Mobitel il' je napravljen otkljucan ili nije, ne moze se nista mijenjati.

3GS se ne otkljucava gevey karticom, na njemu treba dignuti baseband na 06.15.00 i otkljucati ga softverski ali ti nece navigacija raditi. Poslije mozes uraditi baseband downgrade na 05.13.04 i da navigaciju napravis, ali nije ti toliko potrebna :D
Meni je svejedno kako ce se on otkljucati,samo se pitam koliko bi kostalo to otkljucavanje saftverski,posto ne bih da ja cackam po njemu.
I jeli to otkljucavanje za stalno ? hvala
home007 je napisao/la:
Meni je svejedno kako ce se on otkljucati,samo se pitam koliko bi kostalo to otkljucavanje saftverski,posto ne bih da ja cackam po njemu.
ma mogu ti ga i ja otključati besplatno samo javi kad dobijes ;)
home007 je napisao/la:
Nije ti otkljucavanje za stalno ukoliko baseband dignes. Tacnije baseband ce stojati uvijek isti ali kad "formatiras" mobitel opet trebas instalirati program za otkljucavanje, ali to je minut posla. Kod nas u Bugojnu ljudi traze oko 50KM da se to odradi, sad zavisi sve kome nosis, znas li tog lika kome ces nositi, mozda dobijes popusta 
___Haryy___ je napisao/la:
ma mogu ti ga i ja otključati besplatno samo javi kad dobijes ;)
Hvala na odg. i svima ostalim :)
A oko otkljucavanja vidit cu sta cu,ja sam u MO tako da ...bolje da odnesem nece valjda biti ness puno novca :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.