Trebaju mi pjesme oko 8 marta sve sto nadjete napisite u post ili ostavite direct lnk.Hvala
Diskusija
8 Mart
900 pregleda · 4 odgovora · otvorena 08.03.2007. u 11:02
FragLike je napisao/la:
izvinut ces mi ako ne vidim rimu ?
(osim 2-4 stih sto uopste ne znaci nista rimu u strofi)
| OSMI MART Došao je osmi mart Taj veliki dan za djecu i mnoge majke divan, radostan. Osvanuo dan je sreće pun veselja i vedrine. Iz stotinu dječjih grla pjesma majci nek se vine. Majko! Ti koja si bdjela nad nama Od prvoga našeg daha, I za naš se život borila vječno bez predaha. Mnoge si noći probdjela nad bolesnim čedom svojim, Mnoge si suze prosula nad bijelim uzglavljem mojim. Ti si bila pratioc prvih koraka mojih, a sad ti je čelo nabrano od teških briga tvojih. Prve si me riječi učila i ljubavlju ispunila djetinjstvo moje Štitila si me od teškoća da ostvarim snove svoje. A kad jednom tebe više ne će biti kročit ću kroz život sam, al' uvijek ću na te mislit i biti ti vječno zahvalan. |
izvinut ces mi ako ne vidim rimu ?
(osim 2-4 stih sto uopste ne znaci nista rimu u strofi)
FragLike je napisao/la:
upravu si, nije trazio da se rimuje ali mislio sam da se to podrazumjeva za pjesmu. haj nije bitno..
i da unakrsna rima je ABAB a postoje jos AABB i ABBA.
nebitno, lijepa pjesmica
| 1. Jel on trazio da se rimuje? - NE. 2. Vidis li da se uglavnom rimuju 2. i 4. stih, to ti je isprekidana/unakrsna rima, nisam tocno siguran (ABCB) |
upravu si, nije trazio da se rimuje ali mislio sam da se to podrazumjeva za pjesmu. haj nije bitno..
i da unakrsna rima je ABAB a postoje jos AABB i ABBA.
nebitno, lijepa pjesmica
Sretan 8. Mart svim gamerima

sretan 8. mart svim ljudima u svijetu !!
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.