Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kako je moguce?

277 pregleda · 10 odgovora · otvorena 01.09.2012. u 16:55

Evo sad me zanima ovo, ja sam jucer nesto iso po onome mircu( koji glupan) i piso novi update za gather.rs i ja naivac to pritisnem i ono nista se ne desava. E sad sta se desilo. Igram ti ja brusha kad meni upo frke pise, da neko pokusava uci na moj steam i to.

E sada prvo sto sam skonto to, jeste da sam se ja zajebo, a drugo on mi je hakovo msn i onda potom ciljano na steam.

Sad jos veci problem ja nemogu ni msn vratiti, j**o steam.

E sad vas pitam ja kako je to moguce da se on tako lako dokopao msn passworda??

Kako mogu znat dali on ima jos pristup mom kompu i kako da to uklonim ??
Možda si dobio keylogger a da ti to ne znaš...Jesi li pisao svoju šifru msna i steama dok si negjde išao ili dok si se logovao na već spomenuti?...Jesu li ti iste šifre steama i msna?

Ps. Skeniraj za svaki slučaj komp s Malwareabytesom i avast!om
Pitanje da li ti se otvorio novi prozor kao poruka od nekog korisnika sa sumnjivim codom, mislim na mirc?

Takodjer da li ti se otvorio DCC prozor?Korisnik nasumicno odabere zrtvu i pokusaje ubaciti virus preko DCC, naravno onaj koji prihvati DCC bice zarazen
Msn ces vratiti preko suporta samo ako znas osnovne inofrmacije i secret qes.
Lima je napisao/la:
Pitanje da li ti se otvorio novi prozor kao poruka od nekog korisnika sa sumnjivim codom, mislim na mirc?

Takodjer da li ti se otvorio DCC prozor?Korisnik nasumicno odabere zrtvu i pokusaje ubaciti virus preko DCC, naravno onaj koji prihvati DCC bice zarazen
Lima ja ti mozda mogu naci taj link sto mi je poslo, ali vako je bilo.

Znaci poruka dosla ko taj update od njih za anticheat.

To je bio znas kao program kad hoces da instaliras, onaj prozorcic. I ja kreno da download i ono cekam treba da se pojavi onaj prozor sa Run i Cancel. al se ne pojavljuje, samo se ona strelica nestane i pojavi opet i nista vise.

E sad sto ja mislim jeste da mi je nesto ubacio u msn mesager i da mi je tamo skino pw, posto sam stavio ono da mi zapamti i da mi samo uloguje se, sta ti mislis ?
TMaSTeR je napisao/la:
Lima ja ti mozda mogu naci taj link sto mi je poslo, ali vako je bilo.

Znaci poruka dosla ko taj update od njih za anticheat.

To je bio znas kao program kad hoces da instaliras, onaj prozorcic. I ja kreno da download i ono cekam treba da se pojavi onaj prozor sa Run i Cancel. al se ne pojavljuje, samo se ona strelica nestane i pojavi opet i nista vise.

E sad sto ja mislim jeste da mi je nesto ubacio u msn mesager i da mi je tamo skino pw, posto sam stavio ono da mi zapamti i da mi samo uloguje se, sta ti mislis ?
Da kao sto sam i pretpostavio virus si primio preko DCC (takozvanog send fajla, razmjena fajlova medju korisnicima na mircu) tvoja je greska sto si prihvatio taj DCC koji nije od apdejta antichita nego od nekog korisnika koji je htio da nekoga zarazi a upecao si se sam ti.
Moras cijeli folder od mirca izbrisati, takodjer i skenirati nekim AVom.
To je neka vrsta trojanca koji radi na sistemu, na sta si logovan korisnik dobije fajlove na svoj mail ili nesto tako.
MSN/hotmail ces vratiti jedino ako znas svoj secret answer, a steam ces vratiti jedino ako si kupio preko svoje kartice ili ako ti je neko preko svoje kupio pa da ga zamolis da napise ticket supportu.

Veoma lako se mozete zaraziti preko neta ako ne pazite tj. ako ne citate sta primate, vecina vas letimicno okom baci pogled na fajl i pritisne "OK".
Lima je napisao/la:
Da kao sto sam i pretpostavio virus si primio preko DCC (takozvanog send fajla, razmjena fajlova medju korisnicima na mircu) tvoja je greska sto si prihvatio taj DCC koji nije od apdejta antichita nego od nekog korisnika koji je htio da nekoga zarazi a upecao si se sam ti.
Moras cijeli folder od mirca izbrisati, takodjer i skenirati nekim AVom.
To je neka vrsta trojanca koji radi na sistemu, na sta si logovan korisnik dobije fajlove na svoj mail ili nesto tako.
MSN/hotmail ces vratiti jedino ako znas svoj secret answer, a steam ces vratiti jedino ako si kupio preko svoje kartice ili ako ti je neko preko svoje kupio pa da ga zamolis da napise ticket supportu.

Veoma lako se mozete zaraziti preko neta ako ne pazite tj. ako ne citate sta primate, vecina vas letimicno okom baci pogled na fajl i pritisne "OK".
Evo ja sam sad pobriso sve, sinoc sam sceniro sa Malwerebytes i sa CC cleaner. Sad cu jos malo da oborim sistem dok mi jaran donese CD, samo ocu da znam dali sam se zastitio za ovo vrijeme dok ne donese CD.

Znaci sceniro
Obriso mirc i msn sve.
TMaSTeR je napisao/la:
Evo ja sam sad pobriso sve, sinoc sam sceniro sa Malwerebytes i sa CC cleaner. Sad cu jos malo da oborim sistem dok mi jaran donese CD, samo ocu da znam dali sam se zastitio za ovo vrijeme dok ne donese CD.

Znaci sceniro
Obriso mirc i msn sve.
To je dovoljno, jer taj virus radi na principu da ga zrtva aktivira, kao sto si ti uradio kada si odobrio fajl da predje prema tvom racunaru.
Virus nema mogucnost ponovnog aktiviranja kada se racunar restartuje ili nakon nekog vremena ponovo upali.
Ovo ti govorim iz vlastitog iskustva jer sam ja prije 6-7 godina kao klinac uvaljivao iste stvari kinezima/amerikancima na dal.net serveru.

Al jok vise
Lima je napisao/la:
To je dovoljno, jer taj virus radi na principu da ga zrtva aktivira, kao sto si ti uradio kada si odobrio fajl da predje prema tvom racunaru.
Virus nema mogucnost ponovnog aktiviranja kada se racunar restartuje ili nakon nekog vremena ponovo upali.
Ovo ti govorim iz vlastitog iskustva jer sam ja prije 6-7 godina kao klinac uvaljivao iste stvari kinezima/amerikancima na dal.net serveru.

Al jok vise
Kao što je poznato u gatherovom programu ima jedna vrsta keyloggera koja ti sve šifre krade sa računara. Sve cookie koje imaš on ti uzme . Npr uđeš na steam uđeš i pritisneš "zapamti ovaj password" . Kako da isključiš to ? Prvo skinep jedan antivirus (full torrent) skeniraš i izbrišeš sve viruse . Uninstall gatherov anticheat . Idi na start > run > msconfig i enter pritisni . Idi onda startup i nađeš neki program koji ti je sumnjiv , jer ti na tom principu radi keylogger ili ako hoćeš CTRL + ALT + DELETE i end proccess . Ali najbolje ti je da oboriš sistem xd
Lima je napisao/la:

Al jok vise :D

Izgleda da nisi bas iskusan.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.