Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Putovanje u Inostranstvo

93 pregleda · 4 odgovora · otvorena 13.08.2012. u 17:59

Znaci mozda bi se moglo desiti da uskoro odem na putovanje u inostranstvo,tacnije u london ja sam malo pregledao po intenetu o putovanju u inostranstvo ali su teme malo zastarjele pa neznam kakvi su sada zakoni
U glavnom imam 16 godina i trebalo bi da odem u london ove godine,pa me zanima sta ja trebam imati da bi otisao u london,dali treba nekakva suglasnost od roditelja? ili viza , i dali je moguce da ja putujem sam bez pratnje roditelja ? ili moram imati nekoga sa sobom .
trebaš popriličnu papirologiju.Znam da treba viza..A u vei toga s kim moraš putovati? Putovati možeš sam u slučaju da ti roditelji/roditelj potpiše taj papir koji se izdaje u policiji.
Državljanin BIH mlađi od 14 godina, može putovati u inostranstvo samo u pratnji roditelja ili drugog zakonskog zastupnika ili uz njihovu suglasnost u pratnji druge osobe.

Maloljetni stranac (mlađi od 18 godina) koji ulazi ili izlazi iz BIH bez pratnje zakonskog zastupnika mora imati ovjerenu suglasnost zakonskog zastupnika.
Moraš imati ovjerenu saglasnost i naravno vizu 

Ako zaista planiraš ići, onda ti predlažem da što prije kontaktiraš Englesku ambasadu, jer je vizu poprilično teško dobiti i u određenim slučajevima ti je mogu odbiti..

Ovdje najviše informacija možeš dobiti: http://ukinbih.fco.gov.uk/en/

Nazovi, popričaj sa ljudima, neće te pojesti.. Objasniš situaciju, najbolje će ti oni reći šta ti je sve potrebno 

Post dobio aplauz od skile

KillaOR je napisao/la:
Moraš imati ovjerenu saglasnost i naravno vizu 

Ako zaista planiraš ići, onda ti predlažem da što prije kontaktiraš Englesku ambasadu, jer je vizu poprilično teško dobiti i u određenim slučajevima ti je mogu odbiti..

Ovdje najviše informacija možeš dobiti: http://ukinbih.fco.gov.uk/en/

Nazovi, popričaj sa ljudima, neće te pojesti.. Objasniš situaciju, najbolje će ti oni reći šta ti je sve potrebno 
hvala najvise si pomogao , mozes dati sebi aplauz..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.