Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

RP TuT l Kako pravilno RPati novinara

157 pregleda · 5 odgovora · otvorena 13.08.2012. u 04:09

TUT l Kako pravilno RPati /news te greske koje se ne smiju upotrebljavati

Evo jos jedan tut od mene

Kako se prijaviti za clana CNN agencije?

Prijave za clana CNN agencije se vrse na samome forumu tocnije na boardima te organizacije . Ukoliko ispunite pravilno sva polja koja se traze od vas i u koliko leader smatra da ste sposobni da udjete u Los Santos news kucu biti cete primljeni i kao clan dobit cete sve tajne boarde na forumu i /invite InGame.

Dobio sam /invite. Kako da vodim /news i koje su greske prilikom vodjenja

Prije nego sto pocnete voditi morate sami odrediti sta cete voditi kako nebi doslo do tehnickih problema tacnije kako nebiste ispali jedan jako glup novinar, smislite i pisite na /news. To ne smije izgledati ovako:

Cable News Network je jedna jako ozbiljna novinarska kuca koja se bavi aktualnim dogadjanjima u svijetu i u Los Santosu kao sto su crna kronika, sport, novosti o stanju proracuna i tako dalje a ne novinarska kuca koja vam daje recepte za kolace. Kolaci? Ne!:

Ukoliko vam jedna recenica ne stane u jedan red to jest dodje do pola, to nije nikakav problem! Jednostavno dodajte u sljedecoj recenici tri tockice i pisite ondje gdje ste stali. Ljepse to izgleda ovako:

Cable News Network ima obrazovane novinare koji ne psuju za vrijeme /news ili za vrijeme bilo kakve duznosti:

Novinarske vjesti ne smiju bili maloumnoga tipa gdje se izrazava kako se biju neke okolne bande i tako dalje:

Ukoliko vam se desi da pomjesate neki chat sa /news dok ga vodite jednostavno prekinete voditi /news na sljedeci nacin: " Postovani slusaoci doslo je do tehnickih problema u Cable News Network studio. Nastavljamo kasnije":

Cable News Network nalazi se u Los Santosu a ne na Balkanu tako da pjesme koje pustate su Americkog podrijetla ili neke sto su poznate Americkoj publici ne Balkanskoj!:

Nadam se da vam je ovo pomoglo! Hvala!
tek ustao i sad ovo da procitam, radje daj samar da se razbudim XD
Prestani kopirat i doradjivat tudje radove.
c/p bilo bi dobro da se jednom potrudiš a ne ovako.

/kanta
samo djeca od 13- neznaju RPati -.- i za to pišeš tuteve , je li te stid?
Ovo je moj rad ako ne kontas. Ja sam Mark Winslow lol.

I da na dodam. Rad ovaj koji sma radio izmjenjen je a sa onog servera o kojem pricate vjerovatno je ukinut, sa jednog sam ja sa drugog nisu stavili zbog promjene imena.

Amar_R djeca neznaju RPat. Da je meni vidit tvoj RP novinara vecina njubara pise vjesti neke jadne da ti se zgadi.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.