Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Komp -.-

262 pregleda · 13 odgovora · otvorena 09.08.2012. u 15:42

Znaci samo me interesuje posto ima ljudi koji se razumiju ovde, jutros krenem da upalim komp, nece znaci nikako kad pritisnem ono dugme 

Sad znam da je nesto pregorilo ,jel napojna ili maticna to me samo interesuje .. prije nego sto odnesem na popravku da znam do cega je.

Hvala unaprijed )
Otvori centralnu vidi vidi kabal sto ide sa dugmeta za paljenja na maticnu i fino ga utakni, tako je meni bio ispo kad sam ga vozio u autu.
kreneli na sekundu neki ventilator ono stotinku samo malo ako je tako to je do maticne !

haj sretno da ne bude skupo opravka
Ja isti problem imo, odnio u servis, zamjenimo napojnu - nece. Kaze crkla maticna.
Mozda ti se pokvario samo prekidac tj. dugme, ono gdje ga palis .
Meni se desila ista stvar , konto sve pregorilo... kad ono samo dugme za*ebo :D
ma sinoc sve normala bilo j*m ga -.-
ma prekidač je to, i meni se to desilo otišao u servis popravili mi odma. 
I ja imam isti problem komp mi se ugasio 2 puta 3 nece da upali zna neko sta mu je ?
Povadi sve iz maticne i ponovo fino ustekaj,kablove isto tako.

ne vjerujem da je maticna pregorila s obzirom da kazes da je sinoc normalno radio vjerovatno je napojna rikmula,cak i ne vjerujem da je napojna sprzila maticnu,ali najbolje ti je da nosis u servis i neka ti stavi drugu napojnu pa neka probaju upaliti.

Pokusaj izvaditi jednu RAM plocicu(ako imas 2) i rpobaj ga upaliti sa samo 1 plocicom.
Imao sam potpuno identican problem, bilo je do rama, vadi po jednu plocicu dok ne i zvadis pokvarenu.
Meni je isti bio isti slucaj. Promjenio sam bio napojnu, opet je bilo isto. Na kraju sam pokusao zamjeniti dugme za paljenje i proradilo je.
Ja ti ne mogu tačno dijagnostifikovati problem, zato što trenuto može biti jedno 20ak stvari.. Međutim, zakoni verovatnoće nalažu da je napojna u pitanju. ;) Testiraj, uzmi od drugara(ice) napojnu i proveri. :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.