Evo vako imam digitalnu kameru,i sad sam snimijo s njom kojesta negdje oko 1h,i kad prebacim to na komp.bude mi mozda neki 700Mb ali wmv i rezolucija 320x...,a kad ocu u neki veci format da prebacim onda mi za 3 min uzme 1gb znaci nakraju zauzme 20Gb pa imali koji konvertor za to da bude manj mozda negdje oko 3Gb
Diskusija
Digitalna kamera
289 pregleda · 3 odgovora · otvorena 03.03.2007. u 18:57
xvid codec
Nisi naveo jel dvd ili mini dv kamera. Ukoliko se radi o mini dv kameri s kojom snimas sirovi *****ijal zgodan za obradu (za razliku od dvd kamere) sat vremena *****ijala koji istreses na disk zauzima oko 13 giga (dv avi format). S tim *****ijalom radi onda sta ti je volja, mozes napraviti dvd sa nekim od authoring programa, mozes raditi divx/xvid kompresiju (koju toplo preporucujem z*** omjera kvalitete i velicine *****ijala). Mikrosoftovih formata (wmv) se okani jer su smece, osim ako ne namjeravas nesto na brzinu sklepat za net. Dvd kamera nisam ljubitelj (ipak je to mini dvd disk na koji stane oko pola sata *****ijala znatnog losije kvalitete od dv avi). Taj mini disk je naravno mpeg 2 kompresija i odma ga mozes ubacit u linijiski ili softverski player i gledati, ali za obrađivati je pretežak z*** same kompresije.
To što si naveo je očito mikrosoftov smećarski format u vrlo niskoj rezoluciji i moglo bi se pretpostavit da ti kamera automatski radi tu kompresiju. Probaj naštimat da snima sirovi format, pa ga onda ti obrađuj i dotjeruj kako ti je volja.
Što se softvera tiče, za dvd authoring jedan i jedini Ulead-ov DVD movie factory, brzo ćeš ga naučiti a ima sve. Za divx/xvid instaliraj kodeke i koristi sa recimo VirtualDub-om ili xmpeg za mpeg formate.
Da više ne serem, eto toliko.
To što si naveo je očito mikrosoftov smećarski format u vrlo niskoj rezoluciji i moglo bi se pretpostavit da ti kamera automatski radi tu kompresiju. Probaj naštimat da snima sirovi format, pa ga onda ti obrađuj i dotjeruj kako ti je volja.
Što se softvera tiče, za dvd authoring jedan i jedini Ulead-ov DVD movie factory, brzo ćeš ga naučiti a ima sve. Za divx/xvid instaliraj kodeke i koristi sa recimo VirtualDub-om ili xmpeg za mpeg formate.
Da više ne serem, eto toliko.
mini dv kamera je
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.