Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Iphone 4 POMOC

121 pregled · 5 odgovora · otvorena 27.07.2012. u 19:09

Pozz svima, ovako; Kupio sam Iphone 4 u Austriji, znaci nije imo nikakvih ugovora sa providerom, kesiran.
Napravio sam Micro SIM karticu (BHMobile), poceo sa podesavanjem uredjaja preko iTunes-a. Medjutim, kad je iTunes prepoznao uredjaj, pisalo je sljedece:

THE SIM CARD INSERTED IN THIS IPHONE APPEARS NOT TO BE SUPPORTED.

Only compatible SIM cards from a supported Carrier may be used to activate Iphone.Please insert a SIM Card hat came with your Iphone or visit a supported Carrier's store to recieve replacement SIM card.

Znaci ja sam jos u Austrji, neznam da li je to zbog toga sto ovdje nema BHMobile signala, ili zbog neceg drugog.

Ako ko zna u cemu je problem, nek se javi. Pozdrav!

P.S. Molio bih Admine da mi ne kantiraju temu, barem dok ne dobijem odgovor na ovaj problem.
Zakljucan ti je iPhone, najvjerovatnije na njihovu mrezu, treba ti GEVEY SIM kartica da bi ga otkljucao da radi na ostalim mrezama. Pozdrav !
badestylee je napisao/la:
Zakljucan ti je iPhone, najvjerovatnije na njihovu mrezu, treba ti GEVEY SIM kartica da bi ga otkljucao da radi na ostalim mrezama. Pozdrav !
Posto je meni ovo prvi Appleov uredjaj, neznam puno o njima. Da li ce taj Gevey SIM 100% otkljucati na nasu BHMobile mrezu? Pozzz
asmir94 je napisao/la:
Posto je meni ovo prvi Appleov uredjaj, neznam puno o njima. Da li ce taj Gevey SIM 100% otkljucati na nasu BHMobile mrezu? Pozzz
http://www.ijailbreak.com/iphone/unlock-iphone-4-with-gevey-sim-card-ios5/

Eto ti how to.

Bitno je da je odkljucan, nije bitno koja mreza, ta sim kartica odkljuca telefon i mogu se koristiti sve sim kartice.

Pozz.
asmir94 je napisao/la:
Otkljucat ce 100 %, samo moras paziti gdje kupujes GEVEY SIM karticu, da ne naletis na kopiju ili nesto pa belay. Pozdrav !
badestylee je napisao/la:
Otkljucat ce 100 %, samo moras paziti gdje kupujes GEVEY SIM karticu, da ne naletis na kopiju ili nesto pa belay. Pozdrav !
Sad sam sazno da nema GEVEY SIM-a za baseband 14.12.01 ... Neznam sta da radim vise :*

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.