Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Graficka (Odabir)

121 pregled · 5 odgovora · otvorena 21.07.2012. u 13:06

Zanima me koju graficku mi preporucate Nvidia GeForce 9800GT ILIsto nvidia geforce gt440...koja je bolja i zasto ?
Ja imam ovu gt440 i prezadovoljan sam.
Headmyster je napisao/la:
Ja imam ovu gt440 i prezadovoljan sam.
Hhaha..znam i ja sam imam je i ja..ali govore mi pojedini da je 9800gt pomalo bolja....na ovoj gt 440 guram gta iv na high setings sve..nemam primjedbe ali opet oce da vidim misljenja :D
irholio je napisao/la:
I sta si mu ti sad preporucio bgti?

Vidis da su iste po textel rejtu,protoku i ostalim stvarima bez obzira jeli sa 512MB VRAM-a ili 1024MB VRAM-a,sto je dokaz da kolicina VRAM-a ne govori nista o grafickoj kao grafickoj.

So se tice 9800GT vs GT 440:

9800GT je bolja graficka sto se tice igrica,veceg frejm rejta itd itd...Mana jioj je sto trosi jako puno struje,i dosta se vise grije nego GT 440,sto znaci da za nju treba i bolja napojna i neko bolje kuciste radi protoka zraka.

GT440 se manje grije,manje je bucna manje struje jede ali za to je slaba za igrice sto je na kraju najbitnije stvar!

Ti sad izaberi oces li grafu koja je stedljiva,ne cuje se,ne grije se ali zato je slaba za novije igrice(GT440) ili ces grafu koja jede dosta struje,vise se grije i za koju moras imati kvalitetnu napojnu jedinicu ali za to je dobra cak i za novije igre(9800GT).

Mislim da sam jasan bio 8-)

Post dobio aplauz od Soviet

_oma_ je napisao/la:
I sta si mu ti sad preporucio bgti?

Vidis da su iste po textel rejtu,protoku i ostalim stvarima bez obzira jeli sa 512MB VRAM-a ili 1024MB VRAM-a,sto je dokaz da kolicina VRAM-a ne govori nista o grafickoj kao grafickoj.

So se tice 9800GT vs GT 440:

9800GT je bolja graficka sto se tice igrica,veceg frejm rejta itd itd...Mana jioj je sto trosi jako puno struje,i dosta se vise grije nego GT 440,sto znaci da za nju treba i bolja napojna i neko bolje kuciste radi protoka zraka.

GT440 se manje grije,manje je bucna manje struje jede ali za to je slaba za igrice sto je na kraju najbitnije stvar!

Ti sad izaberi oces li grafu koja je stedljiva,ne cuje se,ne grije se ali zato je slaba za novije igrice(GT440) ili ces grafu koja jede dosta struje,vise se grije i za koju moras imati kvalitetnu napojnu jedinicu ali za to je dobra cak i za novije igre(9800GT).

Mislim da sam jasan bio 8-)
Slažem se s' tobom 9800GT je jača od 440GT

Testirao sam skoro 440GT 1gb i mogu reći da je jako dobra grafa, gura većinu novijh igara na max settings sa solidnim FPS-om.
Tako da nećeš pogriješit ni ako uzmiješ 440GT

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.