postovanje, dragi gameri
odavno nije bio wallpaper contest vezan za tematiku gamers.ba, pa sam odlucio da organizujem jedan.
(slijedeci contest ce biti GUI, pa ide web layout)
Nagrade:
1. mjesto - 300 boba + medalja FA
2. mjesto - 150 boba
3. mjesto - 50 boba
bonus mjesto - rad koji se meni licno svidi najvise, dobija od mene licno 200 boba
------------------------------------------------------------------------------
Pravila:
- wallpaper MORA biti na tematiku gamers.ba
- wallpaper MORA biti u jednoj od slijedecih rezolucija:
1280x1024 ; 1280x800 (znaci jednu od ove dvije, nema izmedju, nema vece/manje i nema mixanja rezolucija)
- renderi i stockovi NISU dozvoljeni
- texture su DOZVOLJENE (ali nisu obavezne)
= da ne bi doslo do zabune:
§ OVO je stock
§ OVO je render
§ OVO je textura
=u prevodu, ne smijete staviti kanterasha i napisat negdje g.ba, a smijete napisat g.ba na texturi papira ili slicno (ovo je samo da se razjasni, nije pravilo da se mora ovako uraditi)
- rok za predavanje radova je 25.07.2012 (slijedeca srijeda)
- radove saljite eldinu, jer cu ja biti odsutan
- da eldinu ne bi napravili katastrofu od inboxa - napisite kao naziv poruke "wp contest"
- obavezan je .PSD, a sliku mozete ili upload ili zajedno sa .PSD u jedan zip/rar file ubaciti i poslati
= napomena za one koji namjeravaju po tutorialu raditi (a ima ih poprilicno): nije vam zabranjeno po tutorialu da uradite sliku, ali molim vas, naznacite to kada predajete rad. napisite link tutoriala po kojem ste radili - necete biti diskvalifikovani
GLASANJE:
nakon sto posaljete slike itd eldinu, on ce preuzeti temu sa glasanjem i odrediti daljnja pravila (jer cu ja biti odsutan)
za sva pitanja i nejasnoce, mozete se meni obratiti privatnom porukom, a ja cu gledat da provjeravam to i da vam sto prije odgovorim.
puno srece svima
odavno nije bio wallpaper contest vezan za tematiku gamers.ba, pa sam odlucio da organizujem jedan.
(slijedeci contest ce biti GUI, pa ide web layout)
Nagrade:
1. mjesto - 300 boba + medalja FA
2. mjesto - 150 boba
3. mjesto - 50 boba
bonus mjesto - rad koji se meni licno svidi najvise, dobija od mene licno 200 boba

Pravila:
- wallpaper MORA biti na tematiku gamers.ba
- wallpaper MORA biti u jednoj od slijedecih rezolucija:
1280x1024 ; 1280x800 (znaci jednu od ove dvije, nema izmedju, nema vece/manje i nema mixanja rezolucija)
- renderi i stockovi NISU dozvoljeni
- texture su DOZVOLJENE (ali nisu obavezne)
= da ne bi doslo do zabune:
§ OVO je stock
§ OVO je render
§ OVO je textura
=u prevodu, ne smijete staviti kanterasha i napisat negdje g.ba, a smijete napisat g.ba na texturi papira ili slicno (ovo je samo da se razjasni, nije pravilo da se mora ovako uraditi)
- rok za predavanje radova je 25.07.2012 (slijedeca srijeda)
- radove saljite eldinu, jer cu ja biti odsutan
- da eldinu ne bi napravili katastrofu od inboxa - napisite kao naziv poruke "wp contest"
- obavezan je .PSD, a sliku mozete ili upload ili zajedno sa .PSD u jedan zip/rar file ubaciti i poslati
= napomena za one koji namjeravaju po tutorialu raditi (a ima ih poprilicno): nije vam zabranjeno po tutorialu da uradite sliku, ali molim vas, naznacite to kada predajete rad. napisite link tutoriala po kojem ste radili - necete biti diskvalifikovani
GLASANJE:
nakon sto posaljete slike itd eldinu, on ce preuzeti temu sa glasanjem i odrediti daljnja pravila (jer cu ja biti odsutan)
za sva pitanja i nejasnoce, mozete se meni obratiti privatnom porukom, a ja cu gledat da provjeravam to i da vam sto prije odgovorim.
puno srece svima