Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Motor informacije

188 pregleda · 15 odgovora · otvorena 05.07.2012. u 23:31

Da li za motor od 50ccm treba registracija ?
Ili ako su naprimjer Švicarski papiri,da li mi može policija išta ?

Hvala drugovi i drugarice
Kolko ja znam mora se registrovati,jednom za vazda.

A za papire,nisam upucen.
treba ti registracija 
Da treba registracija,ali ne trebas polagat za 50kubika, samo one testove saobracajne znakove i slicno.
da i godisnje moras na tehnicki odvesti i produziti osiguranje nekih 60-70km a ako ima koga u swic nek ti produzi isamo vozi nemogu ti nista
FireFix je napisao/la:
Da treba registracija,ali ne trebas polagat za 50kubika, samo one testove saobracajne znakove i slicno.
Kod nas je takva situacija da niko ne registruje motor od 50ccm,i ne znam koliko je to moguce ali kao da ne postoji zakon za polaganje voznje motora 50ccm(kod nas ovdje u Bugojnu). Sumnjam da policija zaustavlja uopste motore 50ccm i mislim samo da papire gledaju 
Sad vise me zanimaju papiri jer u slucaju ne daj boze neke nezgode,da vidim jesu li validni papiri koji nisu odavde 
Hvala na dosadasnjim informacijama 

edit za insepšna :
ja sam iz Bugojna,ovdje je drukčija situacija jer je manji promet u saobraćaju 
sNiiz je napisao/la:
Kod nas je takva situacija da niko ne registruje motor od 50ccm,i ne znam koliko je to moguce ali kao da ne postoji zakon za polaganje voznje motora 50ccm(kod nas ovdje u Bugojnu). Sumnjam da policija zaustavlja uopste motore 50ccm i mislim samo da papire gledaju 
Sad vise me zanimaju papiri jer u slucaju ne daj boze neke nezgode,da vidim jesu li validni papiri koji nisu odavde 

edit za insepšna :
Zaustavljaju  , bar Lendo na Ilidži 
"Ako je motor više od 49ccm" , zaustavljaju i mogu ti kaznu da pišu 
naravno da treba registracija i naravno da treba imat polozeno
to sto oni nezaustavljaju , to ti je sve dojednom , zaustavit ce te i gotovo
a to papiri svicarski , to trebas platit carinu i porez da preneses u bih

jedino jos u BiH imaju trajne registracija , al sad i u bih moras placat osiguranje (pa ispada kao da ga svake godine registriras)
Tako da ako oces da budes uredan sa svicarskim trebo bi ga u svicarsku ic svake godine registrirat , a jos vjerovatno motor nije na tvom imenu ...

Post dobio aplauz od Limmaa

Sve ti treba,ima u mene susjed,znaci dobijes promentu bla bla sve za skuter i registrujes ga jednom valjda i to je to ili tako nesto ide.
sNiiz je napisao/la:

edit za insepšna :
Pusti te price nece nista policija ha hu.

Istina je ponekad policajci pogledaju kroz prste kad je rijec od 50cc, ali nemoj rizikovati jer mozes naletiti na iznerivranog policajca i onda pozivi za sud 

Registruj fino motor, izleti malo para i nikad vise ga ne moras registrovati samo svake godine tehnicki moras.
Ali ja mislim da je u RS drugaciji zakon za tehnicke preglede i da ni to ne trebas nisam siguran 

Btw. jeli Bugojno u RS-u ? 
Imaj kacigu,registraciju i goni neće ti ništa 
chubbybunny je napisao/la:
Pusti te price nece nista policija ha hu.

Istina je ponekad policajci pogledaju kroz prste kad je rijec od 50cc, ali nemoj rizikovati jer mozes naletiti na iznerivranog policajca i onda pozivi za sud 

Registruj fino motor, izleti malo para i nikad vise ga ne moras registrovati samo svake godine tehnicki moras.
Ali ja mislim da je u RS drugaciji zakon za tehnicke preglede i da ni to ne trebas nisam siguran 

Btw. jeli Bugojno u RS-u ? 
Nije Bugojno u RSu 
Toga se i ja bojim,za to mi trebaju sto posto tacne informacije jer nemam nikakvog iskustva s tim a i nisam znao kome drugo da se obratim (rimuje se D).
Btw,koliko se kreću cijene registracije ?
sNiiz je napisao/la:
Nije Bugojno u RSu 
Toga se i ja bojim,za to mi trebaju sto posto tacne informacije jer nemam nikakvog iskustva s tim a i nisam znao kome drugo da se obratim (rimuje se D).
Btw,koliko se kreću cijene registracije ?
Nezz tacnu cijenu ali tehnicki ti svake godine dodje 20KM  .

Jeli carinjen motor 

Ako nije moras jos carinu platiti i onda mozes registrovati 
Druze evo i ja sam iz srb i vozim motor od 50cc :D

Registrovati moras svakako!!

Moras imati PSP (potvrda o poznavanju saobracajnih propisa)

Kazna za ne posedovanje dozvole je 110000 din

ako je motor na stranim papiraima moras ga prevesti na domace table i domace papire inace ce ti isto naplatiti kaznu, i ne igraj se sa policijom zaustavljaju sve redom!
Brate pusti ove ba nista ne moras imat, sjedi na motor i vozi ba sta ti je 

Post dobio šamar od Limmaa

Da li za motor od 50ccm treba registracija ? Treba , imas onu trajnu registraciju.
Ili ako su naprimjer Švicarski papiri,da li mi može policija išta ? E za te papire nisam siguran , mozda i nece ti nista ali ako budes htio registrovati onda ti je belaj.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.