Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

UniCredit Bank - Provizija ?

174 pregleda · 11 odgovora · otvorena 02.07.2012. u 10:04

Pozdrav, jučer sam requestao par stotina USD sa jednog PPD sajta. Imam otvoren devizni račun u ovoj banci .. Ajd što već plaćam $40 processing fee tom sajtu, sad me interesuje koliko će mi UniCredit uzeti u postotcima, recimo na $750 koliko će mi uzeti ?

Daj Bože da nisam uzeo najgoru banku koja će mi guzove oderat'... 

Ako neko ima prijedlog za bolju nek napiše ovdje, ili malo detaljnije o ovoj, jer prvi put radim nešto ovako.

Pozzić !
Nece ti banka nista uzimati jer transfer placa onaj ko ti salje. Oni te mogu samo oderati pri konverziji USD u KM, trenutno je USD 1.54 , fazon je sto banka moze koristiti prodajnu, kupovnu i srednju vrijednost USD'a tako da ne znas na cemu si dok to ne obavis.
IceWolf je napisao/la:
Nece ti banka nista uzimati jer transfer placa onaj ko ti salje. Oni te mogu samo oderati pri konverziji USD u KM, trenutno je USD 1.54 , fazon je sto banka moze koristiti prodajnu, kupovnu i srednju vrijednost USD'a tako da ne znas na cemu si dok to ne obavis.
Eh, pa ovaj sajt na kojem radim uzimaju oko 35-40$ takse. I ja sam mislio da je to onda već uračunato u to, ali sam načuo za ovu banku da je jedna od najgorih jer i oni poslije dodaju neki svoj porez.

Negdje sam čuo 0.5% od cijelog iznosa, negdje sam čuo 10-15%, pa sad ne znam kome da vjerujem.

Ako mi odvale previše sad, morat ću mijenjati banku. A raspitat ću se po kojem su kursu gledali USD.
Seksanna je napisao/la:
Eh, pa ovaj sajt na kojem radim uzimaju oko 35-40$ takse. I ja sam mislio da je to onda već uračunato u to, ali sam načuo za ovu banku da je jedna od najgorih jer i oni poslije dodaju neki svoj porez.

Negdje sam čuo 0.5% od cijelog iznosa, negdje sam čuo 10-15%, pa sad ne znam kome da vjerujem.

Ako mi odvale previše sad, morat ću mijenjati banku. A raspitat ću se po kojem su kursu gledali USD.
Ma stipu tu suplju da uzimaju nesto dodatno, nije pijaca, banka je, tacno se znaju pravila poslovanja. Troskove transfera placa onaj koji salje. Mislim da koriste srednji kurs pri konverziji ali tu ti nisam siguran, a i nije neka ogromna razlika.
sh0rtY je napisao/la:
Unicredit uzima nekih 4.52% provizije 
Jesi siguran u to ?
Seksanna je napisao/la:
Jesi siguran u to ?
Naravno , ako mi ne vjerujes , otidji sam u banku pa pitaj :)... Provizija se mjenja ali ne toliko drasticno mozda 0.02% :)
sh0rtY je napisao/la:
Naravno , ako mi ne vjerujes , otidji sam u banku pa pitaj ... Provizija se mjenja ali ne toliko drasticno mozda 0.02% 
Ok, imal kakva druga banka da uzima manje ??
Seksanna je napisao/la:
Ok, imal kakva druga banka da uzima manje ??
Nema , sve priblizno tome uzimaju :)
Danas je meni na 1200 KM uzela proviziju od 14,50KM .... takodje ista banka ..

pozz Volti inače zaboravio pw od starog profila pa posudio od rodjaka ovaj ....
nOke4VoLty je napisao/la:
Danas je meni na 1200 KM uzela proviziju od 14,50KM .... takodje ista banka ..

pozz Volti inače zaboravio pw od starog profila pa posudio od rodjaka ovaj ....
A odakle su ti pare legle, koja država ?
Seksanna je napisao/la:
A odakle su ti pare legle, koja država ?
Iz Makedonije  :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.