Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Minecraft - pocetnik na ga serveru

182 pregleda · 10 odgovora · otvorena 20.06.2012. u 14:59

nesto sam se zainteresovao za Minecraft i hajde skinem..
Prvo sam i one tutove pregledao cisto da vidim kako sta funkciuonise.. i onda sam i sam igroa par dana single-player mode..
odlucim da udjem na server sto sam i ucinio.. i posto nista nisam mogao naci ... tj zivotinje pa na dalje na kraju sam "crko" jer sam "pregladnio"

Dajte ba ljudi imal gdje il nek neko napise kako pocet igrati na serveru pa nisam nista u stanju uradit

Unaprijed hvala
Nadji neku raju s kim ces iigrati, uklopit ce se sve to. Ako nista, bar duo s nekim, valjda ima na serveru.
Pročitaj prvo se na minecraft wiki , informiši se :D , zatim na serveru ako nemaš prijatelja da igraš sa njim uđi u neku fakciju / klan. Danju radi , noću ubijaj zombije. Kad skupiš dovoljno novca kupi jaje od neke životinje i napravi farmu ili kupi od nekoga stack kokosijih jaja. Otprilike tako nekako bi trebao početi igrati.
Lefty je napisao/la:
drug nemoj beze spamat okolo to sam prvo i gledao procitaj malo miša mu
Vidi drug, pitaj nekoga na serveru da li može da ti da negdje da prenoćiš, ili da udjes kod nekoga u faction ako si novi. Ima par factiona, ne znam ime tačno, nude ti kuću, baštu i neke iteme besplatno za početak
Da bi pisao, trebaš stisnuti slovo "T".
Brix je napisao/la:
Vidi drug, pitaj nekoga na serveru da li može da ti da negdje da prenoćiš, ili da udjes kod nekoga u faction ako si novi. Ima par factiona, ne znam ime tačno, nude ti kuću, baštu i neke iteme besplatno za početak :)
Da bi pisao, trebaš stisnuti slovo "T".
Koliko sam ja skontao brix ti si glavni tu. jadan ti ako su i sa tobom ovakvi..

Ev vec pola sata hodam po ovom gradu nez izac, pala noc bjezim od mobova i pokusavam naci insana da me uputi na chatu.. no svi ignorisu laganini..
Meni se cini da cu ja ovoga igrati na single - playeru
Lefty je napisao/la:
Koliko sam ja skontao brix ti si glavni tu. jadan ti ako su i sa tobom ovakvi..

Ev vec pola sata hodam po ovom gradu nez izac, pala noc bjezim od mobova i pokusavam naci insana da me uputi na chatu.. no svi ignorisu laganini..
Meni se cini da cu ja ovoga igrati na single - playeru
zato sam ja oso sa srva.
Doci cu ja veceras , pa samnom igraj , svi drski nekako
Drug kad te ubije cudoviste samo kucas /back vrati te na to mjesto i pokupis stvari,naravno ako ih nije prije tebe neko pokupio.

Kad sam tek poceo igrati nisam znao nista od komandi,poginem i 1h sam ja "moljako" da mi neko da krampu drvenu/kamenu i to me najvise naljutilo,onda sam se poselamio naso srvr sa boljom rajom 5x . Odosmo mi off topic xD

Ovo ti je najvaznije sto ti treba:

http://www.minecraftwiki.net/wiki/Crafting

http://www.minecraftwiki.net/wiki/Smelting

Ima jos ono za napitke da se prave ,to ti na pocetku nece trebati :D

Na kanalu ovog lika imas hrpu klipova o minecraftu,lik prica na "nasem".

http://youtu.be/Yg7JEv2Z7cs prvi klip

Ugodno igranje ti zelim ! :D
sad sam na mobu, odg cu kad sjednem na racunar, sami da kazem kako gta playera treba bit sramota, pa bolan ta ista drska zajednica ti je dala premium acc nezahvalnice

Sad sam na računaru, kao prvo, vjerovatno nisi fino zamolio, obrati se jednoj osobi, ako ne možeš naći izlaz iz grada objesi se :S

Kucaj /spawn i onda idi pravo pa lijevo, i vidit ces bolnicu (ima crveni krst na vrhu) iza nje ti je izlaz.
Gta_player je napisao/la:
zato sam ja oso sa srva.
Doci cu ja veceras , pa samnom igraj , svi drski nekako
Kako te nije stid ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.