Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Prijava na biro?

202 pregleda · 7 odgovora · otvorena 19.06.2012. u 21:08

Evo ima nas bivših srednjoškolaca (i ja sam jedan od njih), fresh outta school, neki su se prijavili na biro, neki već rade, neki još nisu počeli itd. Uglavnom većina nas se pridružila rastućoj stopi nezaposlenosti nakon srednje škole. Oni koji su na faxu, sretno im bilo.

Mene zanima sljedeće; i molim da odgovore samo oni koji znaju, a ne da lupate odgovore tipa "možda ovo, ja mislim ono, ja čuo ono"...

Koja je dokumentacija potrebna za prvu prijavu na biro? I gdje se nalaze ustanove u kojima se ti dokumenti predaju? I koliko traje taj proces dok se radna knjižica ne dobije u ruke?

I nemojte mi reći da guglam, gugl'o sam i naš'o sam ništa. Naš'o sam njihovu stranicu glavnu, adresu za svoju opštinu (Novi Grad) ali ne znam gdje se nalazi ta ulica i ta zgrada, i uglavnom na stranici nema objašnjeno to što mene zanima. Isto tako naš'o sam stranicu mojakarijera.com i nije mi ni taj sajt puno pomogao.

Spamom zaobiđi, informacijom priđi.

Tenk ju.

E kako su vam inteligentni odgovori, to je čudo božije; da sam u stado ovaca uš'o bolje bi odgovore dobio... Sutra svakako idem prema centru grada, prema svim tim čudima i idem s prijateljima da to vidim, ali pokušavam da skratim sebi put da ne idem na hiljadu mjesta odjednom.
Brate imas li jarane koji su u slicnoj situaciji? Imas li roditelje? Nije valjda da ti je gamers preci od reala life, cc. Prijavljivali su se ljudi na biro i prije gamersa.
Kao prvo trebas se sa svojim roditeljima posavjetovat,jer su se mozda oni prijavljivali na biro,a po meni bi trebao otic u gradsku uparavu i pitao ih sta trebas.
Odes na biro i pitas sta trebas donjeti. Svjedocanstva, diplmu, rodni list ZIPS, kopija licne, i ako nije to, to je standardna nesta od toga jeste. Ja cu za koji dan ici da se prijavit isto, da ne bih izgubio zdravstveno,
Prvo je ako nemas Licnu kartu da je moras izvaditi naravno, a onda slijedi :

- Rodni list
- Svjedocanstvo o zavrsenom skolovanju
- Drzavljanstvo
- Potvrda iz CIPS-a

Rodni list i Drzavljanstvo mozes izvaditi u opštini u mjestu gdje si rodjen.

Ali obicno po zavrsetku skolovanja oni ti vrate i rodni list i drzavljanstvo .

A potvrdu iz CIPS-a mozes izvaditi u glavnoj posti, tamo gdje se vadi i Licna karta !

Ili odi u Socijalnu i tamo pitaj zaposlene na šalteru malo više oko toga ! 
Danas sam ja bio na birou..

Treba ti kopija diplome ( ovjerena )
Orginal diploma ( samo na uvid )
Cips
Kucna lista
Licna karta
Radna knjizica

Radnu knjizicu kupis u knjizari, 5 KM.
Onda ides u opstinu da ti je ispune i pravac biro.
Uz to i zdravstvenu poneses im.. Sretno :)

Post dobio aplauz od skile

Brooker je napisao/la:
Danas sam ja bio na birou..

Treba ti kopija diplome ( ovjerena )
Orginal diploma ( samo na uvid )
Cips
Kucna lista
Licna karta
Radna knjizica

Radnu knjizicu kupis u knjizari, 5 KM.
Onda ides u opstinu da ti je ispune i pravac biro.
Uz to i zdravstvenu poneses im.. Sretno 
Hvala lijepo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.