Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ubuntu 12.4 vs Windows 7

166 pregleda · 9 odgovora · otvorena 19.06.2012. u 16:35

Vozdraaaa raaaaaaaaaaaaaajaaaaaaaaaa,
vruce 33 stepena pa evo da otvorim jednu kol'ko-tol'ko normalnu diskusiju.
Interesuje me vase misljenje koji od navedenih sistema izabrat.
Citam po netu ubuntu tezak komplikovan potreban Wine za instaliranje aplikacija pa me interesuje ko je probao oba da komentarise 
Prednost windowsa je u aplikacijama ali ubuntu ima adekvatnu zamjenu za svaku ali i sljedeci problem

smorilo trazit aktivacije razne pa tako da sam odlucio probat ubuntu i sad malo spama dok se ne skine slab im server nesto
screenshote mozete pregledat na
http://ken-mcconnell.com/2012/05/08/ubuntu-12-4-lts-review/
da ne kacim ovdje
na kom OSu racunar bolje radi ? 
evo ukratko objasnjenje,

Ubuntu- mnogo laksi sistem po racunar, tacnije neopterecuje ga ni malo, problem nema sve programe itd!!

win 7 - stvarno dobar sistem i on ima moje preporuke, sve programe, sam nalazi drajvere sve full!
Caki vidim nisi upucen,
ista je stvar i sa Ubuntuom prvom konekcijom skida sve drivere koji su potrebni za normalan rad racunara
kako stvari stoje jos 57 minuta downloada pa idem probat smori windows is not genuine
bukeleza je napisao/la:
skini RemoveWAT
Drug nisam otvorio temu da trazim aktivaciju nisam nesposoban ali iskreno dosadilo vise za svaki windowsow OS moras aktivaciju ganjat a evo ljudi nude dzaba pa trebalo bi probat 
Ubuntu je i licio na nesto do verzije 11.04 kad su usrali sa onim konceptom bez taskbara. Nekakvo sranje sa strane, pa se snalazi gdje je sta....

BTW BACKTRACK ;)
WonderBoy je napisao/la:
Caki vidim nisi upucen,
ista je stvar i sa Ubuntuom prvom konekcijom skida sve drivere koji su potrebni za normalan rad racunara
kako stvari stoje jos 57 minuta downloada pa idem probat smori windows is not genuine
Pa ako ti se svidja Ubuntu , imas na njihovoj strani skini Ubuntu, stavi ga na usb i samo pokreni sistem sa USB-a i vidjet ces svidjal ti se.
Druže ubuntu instaliraj ako si pametan, jednostavan je i predobar ne moraš se brinuti kao za win općenito . Što se tiče wine-a to ti je 5 minuta posla, isplati se trilijardu puta.
Linux maajka, ko se jednom nauči znat će sve moguće distribucije.

Minus linuxa kao OS-a je nedostatak aplikacija na koje smo navikli na Windowsu.Taj minus pokriva jedan veeeliki, možda najbitiniji plus a to da je 90% app na Linuxu džaba te da Linux uzima jako malo resursa (RAM,CPU) za izvršavanje osnovnih procesa.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.