Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CNN News poruka i druge prevare

199 pregleda · 11 odgovora · otvorena 03.06.2012. u 14:45

Pozdrav raja.
Prva tema nakon malo duzeg vremena inaktivnosti.

Evo, javljam se sa jednim pitanjem, mada sam poprilicno siguran koji je odgovor.

Maloprije mi stari dobio poruku od "CNN NEWS" da je osvojio 1 milion britanski funti. Samo se treba javiti na e-mail da se dogovore oko preuzimanja nagrade.
Poruka je potpuno napisana velikim slovima, a e-mail na koji se javlja je @live.com, sto je poprilicno smijesno i ocigledno prevara.

Sada me samo zanima, je li jos neko dobio tu poruku, ili neku slicnu.
Koliko su zapravo rasprostranjene takve prevare kod nas? I najvaznije, ima li iko od vas dobru ideju kako da trollam te koji su poslali poruku? Sta da im javim na e-mail?

Pisite vasa iskustva gdje vas je neko pokusao tako prevariti.
Brix je napisao/la:
Ma znam da je scam, nego me zanima koliko su cesti takvi scamovi kod nas. Ovo je meni prvi put da vidim takvu poruku kod nas. 
Meni su dosle 3 puta poruke na mobitel isto da posaljem svoj mail nepise broj odakle je poslano nista Bgm ja samo brisao nidje veze poruke :S

Ev spremio sam jednu od coca-cola :S

Congrats. Your mobile # won 980 000 funti in the 2012 coca-cola live int'l mobile draw.To redeem,send your name, mobile# and e-mail address to : [email uklonjen]

nemogu ni odg ni pozvati broj sa kojeg je poslano pise samo coca-cola hahha
Hahaha , i meni na mail dosla poruka prije 4-5 dana . KOfa neka bakica iz Engleske umrla i meni ostavila sve sto je imala . POtrebno je da se javim oko preuzimanja tj dogovaranja. Ja ga lijepo poslo u Ku**c 
Dobio sam danas potpuno istu poruku kao i ti, što je očigledno da je prevara. 
Ne mogu da vjerujem da si ti digao ovu temu 

Ako hoces da ih trollas, daj pune podatke od starog, da vidis kako ce vristat od srece 
ja sam trolla-o ortaka preko m0k1.org XD on je ostavio broj i ja sam mu samo slao preko sms gatway-a ... ugl kad krene odgovorit broj mu je bio 666 ... i dolazilo je s 666 i posto je ortak jako sujeveran konto je da ga vrag vija hahahahaha
Dobio i moj stari, ali cuj dobio pare ma to oni nas trolaju.
Samo izbrisi poruku
Da i ja sam dobio prije pola sata,a prije desetak dana mama dobila oruku od coca-cole kobejagi osvojila 1 milion funti.
trebo sam do sada biti multibiliarder, al jbga nista 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.