Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ugovor - Zona.ba

323 pregleda · 19 odgovora · otvorena 30.05.2012. u 21:40

Pozdrav, e ovako znaci spreman sam potpisati 6-to mjesecni ugovor sa navedenim ISP-om !

Radi se o profesionalnoj opremi na 5 GHZ.

Pa vas pitam, sta mi je sve potrebno od podataka, kolika cijena iznosi svega toga i kako ste vi potpisivali taj ugovor, jeste li vi covjeku poslali podatke online il' vec kako, il' je on dolazio licno kod vas ?

Hvala ! :)
Imao Zonu prije 2 godine, takođe profesionalna oprema. Ping po danu max 30, naveče milion. Download im i nije loš, ali ako nemaš boljeg neta uzmi.
Bio sam prije korisnik zone :)
Ugovor od 6 mjeseci znaci da moras svaki mjesec da platis nema ono da jedan platis jedan ne..
Cijena ugovora 30km(Po novom cijenovniku) ja mislim, dodje ti covjek kuci ispunis neki kao "formular" i to ti je to :D i naravno postavi ti tu 5Ghz opremu :) pogledaj na zona.ba imas detaljnije..

E: Zona ti je losa za MP igre kao sto je CS, ping je dobar do 12 po podne a posle sjedi i placi :D
Ja sam imao 2.4 ghz je**o sam od do znaci ping svega mi 1000+ evo komsija mi prikljucio prije 6 mjeseci tu zonu 5 ghz kaze ping max 30
goldeN_ je napisao/la:
Ja sam imao 2.4 ghz je**o sam od do znaci ping svega mi 1000+ evo komsija mi prikljucio prije 6 mjeseci tu zonu 5 ghz kaze ping max 30
Laže te komšija, idi i izbodi ga. Ako mu je sa zonom ping max 30 u 20:00h ja mu platim godinu dana račune od Zone. Naravno ne treba kaljati ništa tako ni tog provajdera ali su očajni što se tiče pinga. Naravno ti možeš surfati i to, ali download ti se smanjuje i ping naveče.
qround je napisao/la:
Laže te komšija, idi i izbodi ga. Ako mu je sa zonom ping max 30 u 20:00h ja mu platim godinu dana račune od Zone. Naravno ne treba kaljati ništa tako ni tog provajdera ali su očajni što se tiče pinga. Naravno ti možeš surfati i to, ali download ti se smanjuje i ping naveče.
http://gamers.ba/profil/leitto/

Ja licno bio ja sam malo pretjerao nije max 30 nego krece se 30-40 skoci nekad i na 50
qround je napisao/la:
I kod mene komsija prije mjeces dana prikljucio kaze download konstatnat, ping 30 - 40 !
Evo vako izgleda kod moga operatera kada uzmes 5 GHz opermu

* OPCIJA 1: Korisnik plaća priključnu taksu u iznosu od 80 KM (uključen PDV). Kod korisnika se instalira oprema na 5 GHz koja ostaje u vlasništvu GLOBAL INTERNET d.o.o. Po raskidu korisničkog Ugovora korisnik je dužan vratiti opremu.

** OPCIJA 2: Korisnik ne plaća priključnu taksu, ali plaća mjesečnu naknadu za korištenje opreme u iznosu od 7 KM (uključen PDV). Kod korisnika se instalira oprema na 5 GHz koja ostaje u vlasništvu GLOBAL INTERNET d.o.o. Po raskidu korisničkog Ugovora korisnik je dužan vratiti opremu.
Wantz je napisao/la:
I kod mene komsija prije mjeces dana prikljucio kaze download konstatnat, ping 30 - 40 !
Vidi nešto. Kake oni download daju a kakav ADSL za iste pare? Još ti sve konstantno, meni ping 17 na sadašnjim GBA serverima. Ja sam imao Zonu i kažem svoje iskustvo sa njima. Iste prilike sam 'poletio' i prešao na bhtelecom adsl internet.

Ako muje tako, onda uzmi nije ni to loše, ali imaš bolje provajdere za te pare.Ako sam pogriješio u vezi sa pingom, desi se, iz ličnog iskustva znam da mi ping nije bio dobar. Ako je kako moguće kani se wireless interneta
Imo sam zonu i moje misljenje je skroz lose,kako se sjecam neki kvar ovo ono zovez bjeljinu i sto je najgore znaju da se ne jave po cjeli dan i fala bogu rijesio sam se njih ijako sam prikljucak platio oko 200km...Moja preporuka ako imas bolje sta uzmi,zona je za mene najgora...
qround je napisao/la:
Vidi nešto. Kake oni download daju a kakav ADSL za iste pare? Još ti sve konstantno, meni ping 17 na sadašnjim GBA serverima. Ja sam imao Zonu i kažem svoje iskustvo sa njima. Iste prilike sam 'poletio' i prešao na bhtelecom adsl internet.

Ako muje tako, onda uzmi nije ni to loše, ali imaš bolje provajdere za te pare.Ako sam pogriješio u vezi sa pingom, desi se, iz ličnog iskustva znam da mi ping nije bio dobar. Ako je kako moguće kani se wireless interneta ;)
Radio bi se ja kanio, ali sta ces ovdje su kod mene sve bezicna sranja : zona, mediasky, avax, roadrunner, etc !

ADSL nije prosao, kablovski gori od ovog bezicnog tako da nemam puno izbora ! :)

Valjda ce na kraju necu pokajati sa ovom opremom :)
Zaboravio sam ti reći kao ide sa njima.

Nazoveš ih tamo, oni ti daju broj nadležnog za priključke u tvom okruženju. On ti dođe kući, popunite taj ugovor. Njemu daju opremu on ti postavi ti spreman za surfanje. Opremu platiš il' na rate il gotovinski i po raskidu ugovora oprema ti ostaje a ti plaćaš sve rate do kraja ugovora. Znači potpišeš ugovor na godinu, posle 5 mjeseci oćeš da pređeš na drugi net, plaćaš mu sve ostale rate. Sada imaš i opciju da se ne vežeš za ugovor al to ti je skuplje. Sada da li su šta promijenili ne znam, ovako je bilo prije 3 godine.
I nemoj da puno vjerujes sta ti ovi pisu ovdje (msm i na sebe) ja kada sam bio na zoni i planirao prec na wirac.net svi su ga hvalili, a to ti sve zavisi od mjesta do mjesta jer je sve povezano i do signala, eno naprimjer arif ima 9 ping na wircu meni skace nekad i do 500+
Evo sad upravo im sve po spisku ebem....net je cisto ebeno sranje podrska katastrofa ama sve katastrofa trebalo im danas 7 i po sati da ustekaju kabal jedan nestalo im struje.

Igrice ne pokusavaj ja u 7 dana mogu mozda 10 min bez laga da odigram.

SRANJE NET!
Hvala svima ! :D
Ja sam prije mjesec uzeo opremu od 5GHz i ugovor na 6 mj. Došo čovjek, stavio antenu ( dimenzije možda 40x40 cm ), kabal do u računar i to je to. Platio sam 80km antenu, i 25 za prvi mjesec korištenja ( uzimaju unaprijed za svaki mjesec ).

Prva vidljiva stanica je jedno 7-8 kilometara zračne udaljenosti od mene. Ping mi je max 20-30, download 2500/500 ( koliko stoji u ugovoru ), i kad god mjerim na speedtestu u po dana u po noći i ping i download su okej.

Ev sutra odo da uplatim 35km za 3500/500.

Sve u svemu, prije 5 godina sam imao ono od 2.4ghz, nedaj bože nikom, ali ovo ti je wireless ADSl faktički, antena na 5ghz, stvarno čudo, ne mogu se požaliti nit na ping nit na download/upload jer je sve do maximuma.

Uzimaj, nećeš se pokajati.

EDIT: Zaboravih napomenut da sam uplatio 105km na njihov žiro račun ( 80 antena i 25 prvi mjesec za odabrani paket ).

I poslije toga je došao njihov radnik i dao neke papire ja ispotpisivao i et.
boT_ je napisao/la:
Imo sam zonu i moje misljenje je skroz lose,kako se sjecam neki kvar ovo ono zovez bjeljinu i sto je najgore znaju da se ne jave po cjeli dan i fala bogu rijesio sam se njih ijako sam prikljucak platio oko 200km...Moja preporuka ako imas bolje sta uzmi,zona je za mene najgora...
Zoveš Bijeljinu a ne bjeljinu xD
goldeN_ je napisao/la:
http://gamers.ba/profil/leitto/

Ja licno bio ja sam malo pretjerao nije max 30 nego krece se 30-40 skoci nekad i na 50
Sine dragi ovako.

Ja imam 2.4 Ghz-a opremu sto je iskljucivo za kucno umrezavanje
I evo posljednjih mjesec dana ping navecer oko 60 do 90 na Leauge of Legends .

Evo ti u 23:14 uradjen pingtest prema dublinu.

goldeN_ je napisao/la:
I nemoj da puno vjerujes sta ti ovi pisu ovdje (msm i na sebe) ja kada sam bio na zoni i planirao prec na wirac.net svi su ga hvalili, a to ti sve zavisi od mjesta do mjesta jer je sve povezano i do signala, eno naprimjer arif ima 9 ping na wircu meni skace nekad i do 500+
Wirac danju:

Wirac noću:

5GHz oprema

N3sTabilaN je napisao/la:
Wirac danju:

Wirac noću:

5GHz oprema

Otprilike ista situacija noću, samo sto u mene je paket od 1,5 mb

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.