Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Sajt pitanje.

346 pregleda · 9 odgovora · otvorena 14.04.2012. u 23:37

Vozdra raja.
Naime imam vec uradjen sajt koji je radjen pomocu html-a,java script-a i css-a...Takodje je iskodiran i forum.
Uploadovo sam sajt na hosting i npr. kliknem na registraciju,otvori mi se register forma koju ispunim ali kad kliknem register stranica kao da se samo refresha.Pa mi je sinulo to da vjerovatno treba da se spoji sa bazom...Posto se taj sajt vec koristi (ja sam ga editovao po potrebi) i na njemu sve radi kako treba.Treba mi neko ko ce mi to detaljno objasniti ...

2. pitanje glasi:
Kako sad na tom sajtu da dodam "admin" usera ?

Et' ako mi neko fino objasni sredit cu neku manju nagradicu 
Takodje cu da zamolim za aplauz.
BoMaNiAc je napisao/la:
pa jesi dodao mysql baze i povezao ih u configu sajta ?
Pazi,sajt uopste nisam ja radio tj. kodirao tako da ne znam uopste jeli dodana mysql baza ali vjerovatno jeste jer taj sajt vec postoji i radi "normalno".E gdje ja mogu to da vidim i kako da povezem ako je ubacena baza?
Demonijak je napisao/la:
Pazi,sajt uopste nisam ja radio tj. kodirao tako da ne znam uopste jeli dodana mysql baza ali vjerovatno jeste jer taj sajt vec postoji i radi "normalno".E gdje ja mogu to da vidim i kako da povezem ako je ubacena baza?
moras znat ime baze , username i pw , i dodas u cpanelu
je napisao/la:
moras znat ime baze , username i pw , i dodas u cpanelu
hmm bas lijepo objasnjeno  Gdje da vidim ime,un i pw baze ? negdje u fajlovima sajta treba da bude,zar ne ?
to bi valjda trebo znat ako si pravio sajt prvi , ili pitaj onog koji je pravio sve to
plati nekog da uradi, ustedit ces si muke i vremena, ocigledno nemas znanje da to uradis, al evo ja cu ti ugrubo objasniti , ako je to dizajn sa cmsom , baze kreiras preko cpanela, zatim editujes u phpmyadminu ili uploadujes, :D
je napisao/la:
to bi valjda trebo znat ako si pravio sajt prvi , ili pitaj onog koji je pravio sve to
Fino napisah da sam to dobio 
to je ustvari cms kodiran od nule ... pa sad sam tu zastao a evo i guglam pa cu valjda nesto naci 
Demonijak je napisao/la:
Fino napisah da sam to dobio 
to je ustvari cms kodiran od nule ... pa sad sam tu zastao a evo i guglam pa cu valjda nesto naci 
Moraš imati bazu negdje, nek' ti pošalje taj lik što je pravio ili je export sa starog sajta i onda import u ovaj. Export import vidiš u phpmyadminu. Kad to sve uradiš nađi (config.php, mysql.php ne znam kako se zove) promjeniš host ,username i password i to je to
Tebe ako ubaci ponovo refresh ili tvoj sajt uopste nije povezan sa bazon ili tvoj sajt je samo HTML I CSS i JAVA pa nije uopste ni moguce povezati sa bazom dok ne iskodiras ostali dio PHP i MYSQL. Tako da ako se ne razumijes sta znaci mysql i php bezvrijedno je ovde uopste i pitati tako nesto. Nego posaljes index.php ili index.html fajl ovde da vidimo kako izgleda source i to je to.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.