Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Joomla problem

90 pregleda · 7 odgovora · otvorena 17.03.2012. u 01:08

Napravim domain name, udjem u ftp manager, napravim folder public_html unutar foldera od imena moje stranice, uploadujem joomlu, extraktujem je, i kada zelim uci na svoju stranicu, umjesto da vidim stranicu za instaliranje joomle, meni se pojavi ovo :
slusaj vamo. ako ti je bhtelecovo sranje. Napravis domenu, odes na site builder, napravis nako bezze sajt samo. Publish ga.i kada otvoris svoju stranicu ako se normalno pokaze ides onda dalje.

Otvoris ftp, udjes u folder koji se zove kao tvoj sajt, u mom slucaju je (rakija-cafe.com.ba), tu pobrises sve,i ubacis joomla fajlove.
Hello, :)

Kada otviris FTP, ako ti nema public_html-a moras praviti Ti, i onda moras napraviti mojadomena.ba ili kako vec i onda tu stavis i podesis .htaccess to bi trebalo da radi.
Einstien je napisao/la:
Hello, :)

Kada otviris FTP, ako ti nema public_html-a moras praviti Ti, i onda moras napraviti mojadomena.ba ili kako vec i onda tu stavis i podesis .htaccess to bi trebalo da radi.
ja sam tako sebi probao, inatslira se joomla, template i sve, ali na domeni nista nepokazuje. Dakle na site builderu moras kao zapoceti sajt. Valjda se neka konfiguracija tamo napravi nemamm pojma :D
Ako mozete reci koji je hosting u pitanju..
Moze biti da hosting ima vec automatsku instalaciju odredenih CMSova kao sto su Joomla, Wordpress, phpBB itd....

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.