Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

skuter 50 ccm

266 pregleda · 10 odgovora · otvorena 28.02.2012. u 01:07

Posto nikad nisam vozao ni jedan ni drugi, ne znam ni prednosti ni mane od ovih skutera, a hocu da uzmem dobar, kvalitetan, jak i brz...

Imam 1200 KM i dvoumim se izmedju

aprilia sr 50 (ditech ili ne)
speedfight 2

Mozete li mi dati neki savjet za kupovinu skutera ili eventualno ako se moze naci runner za nesto jace pare, mozda jos 100-200 KM

hvala unaprjed
Runnera tesko mozes za ove pare , jedino starijeg i to ne u bas nakboljem stanju

A od ova dva ti predlazem da uzmes apriliju, ipak je to talijan
Druže uzmeš sebi , Tomosa Apn 4. Staviš mu 5 brzinu ima da leti po asfaltu ja sam svoj napucao ide 110 km/h

platio ga 300 Konvertibilnihmaraka + 100 za nadogradnju

troši ko upaljač  qnem ti se 
nisam par godina u tom fazonu ali koliko se sjecam speedfighta je bilo teze voziti od ostalih (imao ih dosta)..ako ti je prvi skuter moj glas takodjer ide sru
Imao sam matrix-a, kupio ga radi "fazona" daljinsko paljenje ovo ono....poslije sam vozio od jarana speedfight-a 2, koji je po meni bas mjera i ima liniju i sve.
Ali brate aprilia je aprilia . 
Dobro rasmisli 
realno uzmi yamahu aerox moze se uzet za lijepe pare ne kvari se i malo trosi sto se tice djelovi dostupni su
ovako drug ja imam benelli491 gt italian 49ccm

ovi se motori mogu dobro frizirati moj je friziran ide 100-110

imas ih na piku za 1200

:D
speedfight 2 

Post dobio šamar od skile

Od ova dva predlazem ti da uzmes aprilia sr 50 

125c sto se tice masine masina odlicna od yamahe,ima malo popravke na maski izgrebana ali sve se to da uraditi za male pare...Ako si zainteresovan,dao bi cijenu povoljnu,da mozes uraditi te sitne popravke...A inace krecu se od 2000 pa dalje...
1.Ti i ne mozes voziti skuter od 50 ccm bez polaganja testova..osim ako zelis sebi riskirati ovo ljeto da ga vozis pa naletis na nekog i dobijes zabranu polaganja 2 godine ili novcanu kaznu.Sada ce se mnogi naci pametni i pisati "Vozim ja skuter od svoje 10e godine,nikad nista ,hu ha" Ostavi ti to za oko kuce .Polozis testove + kaciga i mirna Bosna.

2.Jak brz kvalitetan ...a 50 ccm ? Pa ako ocekujes da ces ici 100 km/h od semafora do semafora malo si se zajebao..Jos ako vas je dvoje..malo smanji ocekivanja 

3.Speedfight ili aprilia ili eventualno runner ?

Definitivno je speedfight skuter koji ce sviju privuci radi dizajna i sminke i sasvim solidan skuter.Znam par jarana koji su se usudili ici na more sa njim i nisu imali nikakvih problema sa pregrijavanjem naravno radi adekvatnih pauza.

Aprilia: Fin motor , sto kazu aprilia je aprilia .Kada bih ja birao izmedju ta dva skutera definitivno bih uzeo njega jer mislim da moze dati vise nego SF (misljenje nije temeljeno na supljiranju nego vozeci iste i posmatrajuci druge na ulici).

Runner: Skuplji malo od oba navedena..al nedvoumeci se NAJJACI skuter koji ima u tom rangu 50/125/180/200 ..Za njega mozes ocekivati i brzinu i snagu i sve sto zelis.

Uzimat ces polovno,na piku predpostavljam?

Savjeti,posto imam iskustva sa kupovinom:
-Ne zalijeci se kad vidis dobru sliku a nisku cijenu jer se meni desavalo da prodavac stavi sliku motora kada je kupljen a ne njegovo trenutno stanje

-Ako je motor van Sarajeva , a opet te cijena privuce nemoj ici jer ces izgubiti novac na prevoz motora ,izgubiti vremena da prevod papira ..a mogu se iskomplikovati i problemi sa registracijom.

-Akumulator,ulje,remen,diskovi.. Sve provjeriti prije kupovine , po mogucnosti povesti nekoga ko se razumije s tobom.

Sretno:)

Post dobio aplauz od BLAZZE

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.