Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Čudno ponašanje grafičke

155 pregleda · 4 odgovora · otvorena 16.02.2012. u 17:18

Eh ovako, danas igram LOLa, on se izgasi. Probam ga upaliti ponovo .. i dobijem error nešto kao "last attempt of starting a game in openGL bla bla". Izgasim ga, upalim .. dobijem error "could not load direct 3d" . Provjerim grafičku, piše da radi ok. Restartujem komp, LOL proradi.

Kasnije probam uključiti kanter, on mi izbaci standardno "the specified mode is not supported .. ". Uđem, probam prebaciti na openGL, nastavi me izbacati. Onda prebacim na d3d. Radi. Povećam rezoluciju na 1024x768, izbaci me sa istim errorom.

Probao sam reinstalirat drivere. Prvi put kada sam pokušao samo update, i skinuo najnoviji sa stranice, javio mi je da je up to date. Uninstalirao sam ga, instalirao opet .. isti problem.

Štaviše sada kada uđem u meni od grafičke nemam opcija za openGL.

Tu bi trebala da stoji lista opcija.
Grafička je intel g31/33 express chipset, nije nešto ali je barem dosad radila.

Znači probaj sam već instalirat drivere i tako to, uspješno. Prepoznaje je i u device manageru.

Ako je imao ko sličnih problema, jer koliko mi se čini morat ću kupovati novu.
Jesil siguran da si prave drivere skinuo. Čuj nije nešta, naravno da nije. Radi se o integrisanoj grafičkoj kartici. Instaliraj najnoviji directx
Prvo izbriši stare driver(add/remove programs) od grafičke kartice.
Onda skini = "river cleaner pro" i preko njega pobriši registry od instaliranih drivera.
Skini najnovije za svoju grafičku karticu i instal. Provjeri jeli možeš ući CP od Drivera kada instaliraš, jer nekad ne instalira sve potrebne stvari, i dešavaju se problemi.

Onda probaj sljedeće(za xp):

-Desni klik na desktop
-Properties
-Settings
-Advanced
-Troubleshoot
Tu isključi "Enable write combining" i smanji "Hardware Acceleration" za jedan, standardno je full, ti smanji za jednu crticu

Onda kucaj u run "dxdiag" (za bilo koji OS)
-Display tab
DirectX Features, provjeri jeli sve "Enabled"

To je što se tiče softvera.
E nek si mi reko da je integrisana, bas ti hvala.
Sto se tice drivera, 100% su ok, ne morate brinuti za to.

Uradio sam sve sto ce tice ciscenja, uninstaliranja prosli put kad sam reinstall, jos uvijek je isti problem.

I da, sve opcije kod direct 3da su enabled.
hepekcina4fun je napisao/la:
E nek si mi reko da je integrisana, bas ti hvala.
Sto se tice drivera, 100% su ok, ne morate brinuti za to.

Uradio sam sve sto ce tice ciscenja, uninstaliranja prosli put kad sam reinstall, jos uvijek je isti problem.

I da, sve opcije kod direct 3da su enabled.
Jesi probo sa windows accelration, evo za win7

-Znači odeš u advanced od grafičke pa troubleshoot
- Klikni na "Change settings" dugme.
- I uradi ono što sam ti prethodno napisao

Instaliraj visual c++ runtime, VC redist i directx9

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.