Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] ZuZa3

208 pregleda · 4 odgovora · otvorena 14.02.2012. u 23:44

Dobra vam vecer,

Evo nekoliko radova, ako ima neko ko se razumije u crtanje volio bih kritike i savjete :) Ovo ne crtam ja, nego rodica.

1. Jacob iz Twilighta :

2. Edward & Bella :

3. Kondor :) :

Bitna mi je kritika, a ne zvjezdica :

Sretno sutra u skoli ko ide :)
Nisam neko umjetnik al meni je ovo fenomenalno

Post dobio šamar od aer0

Iako nisam fan twilighta moram priznati da su radovi poprilicno dobri, svidja mi se tvoj stil , kao i raspored sjena i nacin sjenjenja , ciste linije, sve skladno , uglavnom svidja mi se

Na pocetku, nabijem te na tvajlajt

Drugo, poradi na shadingu. Obrati pozornost kod cura je sve glatko odnosno bez teskih linija, dok kod muskaraca je obrnuto. Ovdje gdje se ljubaju ovo dvoje () kod ovog edwarda kako se vec zove ti je bilo lagano, sto je trebalo biti obrnuto. Ali eto, posto je sparkly fag mozda i nisi pogrijesio : P

Pusti nek ti ide ruka lagano, bez ovako 'preciznih', jakih linija. Nek ide lagano i vidjet ces da je bolje.

Osim sto moras poraditi na kvaliteti linija odlicno ti ide. I dalje nastavi proucavati fotografije, odnosno uzimaj reference kada crtas olaksat ce ti kod odabiranja izvora svjetlosti itd. itd. ali toplo ti preporucujem uci iz zivota, sto bi se reklo. Gledaj oko sebe i proucavaj
takecare^^

i da,

tek sam skontala da se radi o rodici, sve ovo samo za rodicu

Post dobio aplauz od jacky

Pozdravi rodicu od mene, dobro crta, samo malo na sjenama da poradi

Kod prvog rada ispod brade treba da uradi sjenu da bi izgledalo bolje.
Sjenčanje igra veliku ulogu kod portreta, jer pokazuje određene dijelove lice koje su kod osobe izražene.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.