Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

borilacke vjestine

141 pregled · 5 odgovora · otvorena 02.02.2012. u 14:01

Trazim neku borilacku vjestinu da upisem, blizu Bistrika.
Osim karatea i dzudo-a, Aikida... il ako zate neki link koji ima spisak klubova u skenderiji. HVALA:D:D
prodaji maglu

Post dobio šamar od KillaOR

Imaš krav maga u Sarajevu u sali drvo tehnicke skole.
Vise informacija ovdje

Krav Maga(u prevodu ''Kontakt Borba'') je sistem samoodbrane nastao 30 tih godina prošlog vijeka na osnovu iskustva Imi Lichtenfelda koji je u to vrijeme bio bokser i Hrvač.U vrijeme nacističkog progona jevreja u drugom svijetskom ratu Imi Lichtenfeld osmislio je prve taktičko operativne radnje samoodbrane realne i primjenjive u uličnom nasilju koje kasnije prilikom svoje imigracije u Izrael razvija u vojnim snagama.Ubrzo nakon toga Krav Maga postaje službena borilačka vještina Izraelske vojske a nakon 1964 godine prilagodjava se policijskim snagama a kasnije i civilima kao jedan realan i efikasan sistem samoodbrane.Krav Maga se sve do 1996 godine mogla se učiti i trenirati u Izraelu u službama bezbjednosti i civilnim klubovima a od 1996 godine počinje širenje Krav Maga u svijetu počev od Sjedinjenih Američkih Država a ubrzo nakon toga u zemlje Evropske Unije i širom svijeta.Krav Maga takodje biva prihvaćena u mnogim jedinicam policije i vojske u svijetu pa čak i u državama našeg okruženja.U Bosnu i Hercegovinu Krav Maga stiže 2006 godine održavanjem prvog seminara i kursa u Sarajevu od strane Internacionalnog Krav Maga Instituta ''IKMI'' iz Evropske Unije,odkad počinje sa radom sekcija sa redovnim treninzima u sportskom klubu Sfera i na kraju formiranjem ''Krav Maga kluba samoodbrane'' u Sarajevu kao prvog kluba Krav Maga u Bosni i Hercegovini.Krav Maga je sistem samoodbrane koji obuhvata više borilačkih vještina(Karate,Kung fu,boks,Jiu Jitsu) .Navedeni sistem samoodbrane se temelji na prirodnim reakcijama čovjeka i njegovim refleksinim pokretima i shodno tome sve tehnike koje Krav Maga obučava su realne i situacionog su karaktera.Kako je sistem nastao u službama bezbjednosti same tehnike su prilagodjene uglavnom za upotrebu u vojsci i policiji,medjutim kako se Krav Maga širila na civile razvila je verzije obuke za civile,zaštitare,sistem tehnika za zaštitu trećih i VIP osoba .

c/p sa www.kravmaga.ba
Imaš Jiu Jitsu u 6. gimnaziji odnosno u učiteljskoj i u FIS-u na mekanoj podlozi, ja sam tu trenirao došao do zelenog pojasa, nisam više mogao, nije niko mojih godišta bio, svi me prebijali.Imaš također kod istog Karate, ali ja bi ti preporučio ovu modernizovanu Jiu Jitsu, koja se sastoji od nekoliko borilačkih sportova.Klub se zove Bushido, sensei(trener, vlasnik etc.) Ismir Jusko.

http://www.facebook.com/profile.php?id=734663094

http://www.facebook.com/groups/34740396576/

A imaš i grupu u kojoj se možeš raspitati, ali nema potrebe, imaš taj profil sve što te zanima za upis pitaj.
Gledaj svoja posla i miran si na Bistriku , ne trebaju ti borilacke vjestine za to. HAHAHAH
Ma znam,HAHAAHAH. Ma ovo nije zbog tuca i toga nemam problema sa tim, gledam svoja posla nego cisto jbo teretanu vise i plivanje malo da podem nesto drugacije, zanimljivo xD ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.