Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Pomoc oko interneta

91 pregled · 5 odgovora · otvorena 31.12.2011. u 18:34

Vozdra gameri.

Eh ovako znaci do jucer sam i nekako mogao se nositi sa ovim sra**m od Zone.
Ima malo vise za citati al' stas' ,i nadam se da ce te razumjeti sta zelim reci.
Bio bi je ping kakav takav.

Uglavnom igram LoL-a i posto su serveri u Dublinu nenormalno mi laga.
Evo pic sa Ping test .neta

Eh signal mi je excelent 94 % I odasiljac od Zone odmah preko puta kuce znaci ni 20 metara ,ali svejedno ne mogu igrati normalno sve do nekad poslije 23h.

Btw:Imam ove dvije opcije da se spojim na Zona Novo Naselje 1 i Zona Novo Naselje.I zbog nekog neobjasnjivog razloga na Zona Novo Naselje 1 gdje je signal puno slabiji(54 %) ping je bolji za nekih 40-50 idk why.(davno su oni nekad dolazili i kao rekli da se konektujemo na taj Zona Novo Naselje 1).
Ugl bilo kako bilo znam da je do zagusenosti bla bla ,jer Zona i nema nekakvu super infrastrukturu pa me zanima bil' se pingl popravio ako bi pomjerio antenu malo mozda da fata sto manje ostalih mreza.(Jer ima jos par ostalih ,od drugih providera i tako.nisam u mogucnosti da stavim sliku oz Airlive Wireless Utility-a da vam pokazem)

Ajde ako netko moze pomoci dati savjet bilo sta,bilo bi super.
:/
Nema ti to nikakve veze imo sam zonu godinu i po i hvato ostale signale, jedno vrijeme sam samo zonu al i dalje je bila ko k****
Takođe imam Zonu.ba net, evo rezultat sa pingtest.net-a

I da takože kada sam konektovan na Zonu 14 gdje je signal 100% ping(CS) mi bude velik, a kad sam konektovan na Zonu 13 onda je bolje ping manji i net brzi.

Slika iz AirLive Wireles-a:

Zašto je to tako?
Valjda zato što na tu lokaciju gdje si ti konektovan i ostali korisnici su konektovani i onda je mreža opterećena(logicno da će net biti sporiji), a na Zoni gdje je manji signal ima manje konektovanih korisnika i brži je net.

Plaćam 20KM+PDV 1km.
Brzina 54kb/s. :(
A znam ja to ali ja placam 25 KM i ima nas samo par sa zonom jer su svi ostali pametni otisli a meni starci ne daju .Ne znam do cega je stvaro iritira -.-
gln je napisao/la:
Nema ti to nikakve veze imo sam zonu godinu i po i hvato ostale signale, jedno vrijeme sam samo zonu al i dalje je bila ko k****
Hvala bogu da ima veze! ako je signal bolji više korisnika je konektovano i net je sporiji! ofc.
A gdje je manji signal i manje je korisnika povezano..

Idi uči gramatiku :P
imo, hvato...

Inače korisnik zone 2,5 godine.

Post dobio šamar od eX

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.