Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[TuT]Kako postati dobar u Cirkus turmi(Gladiatus)

267 pregleda · 10 odgovora · otvorena 27.12.2011. u 12:36

Kao prvo ovaj tekst od vas trazi malo strpljenja. Malo je duzi ali ako zelite postati jaki procitajte!

Igram gladiatus 4 godine. Nisam se trudio oko levela vec vecinom oko Cirkus Turme, placenika i tamnica. Tamnice su najveci izvor zarade pogotovo ako ste na vecem levelu. Placenici traze mnogo novca to jest treba skupiti novac da se kupe da im se nadje jako dobra oprema i mnoge druge jos stvari. Dok ste negdje tu 10 level prodajte hrane one male kvalitete po 200 dolara na marketu i skupljajte novac. Pa pocnimo!

10-i ste level! Vrijeme je da nabijate placenike!

E ovako. Kada ste dosli na 10 level prvo sto cete raditi je zaraditi dosta novca. Novac cete potrositi na aukciju kako bi prvo najjacali vasega lika za tamnice.

Kakav bi trebao biti vas lik u tamnici?

Vasega lika pokusajte pretvoriti u dobroga ljecnika. Da bi vas lik imao sto bolje ljecenje radite sljedece:
-Na aukciji trazite sve do jednu opremu da ima ljecenje i inteligenciju. Inteligencija vam daje vecu sposobnost ljecenja a ljecenje vam pospjesuje sve to. Ako ste najjacali vasem liku u tamnici do daske inteligenciju onda stavljajte na predmete koje ste kupili za njega spretnost kako bi se lakse obranili ili karizmu za jaci udarac. Ako niste stavljajte prahove inteligencije na predmene.

PRVI PLACENIK

Kada birate vasega prvoga placenika birajte ga preko aukcije. Nikako ne uzimajte placenike preko marketa ili preko raznolike robe(Placenici). Na aukciji ulazite jedino ako je kratko ili jako kratko! Sada kada gledate da uzmete vasega prvoga placenika ako ste stavili da je vas lik ljecenik onda trazite da je vas placenik dobar u spretnosti i karizmi. Spretnost ce mu dovest sansu za kriticni udarac a karizma za dvostruki udarac i da je taj placenik vise prisutan u tamnici. Predmete koje cete nabavljati za toga placenika trebali bi imati stetu. Ako nemozete naci sa stetom gledajte da ima sto vecu spretnost i karizmu. Sljedece sto cete uraditi kada ga najjacate dobro je da mu stavljate prahove na snagu da se njegova steta poboljsa. Ili mozete traziti predmete sa Spretnost-Snaga ili Karizma-Snaga. Sve je do vas i kako se vama cini bolje. Neka takav ratnik kojem ste jacali Karizmu i Spretnost bude isperivac stete!

DRUGI PLACENIK

Kod vasega drugoga placenika gledajte kada ga kupujete da ima jaku spretnost-snagu. Sto se tice njegovih predmeta pokusavajte naci predmete koji ce imati sto jacu snagu a kod njegovioga nakita trazite karizmu (jer nakita je malo a daje puno). Trazite predmete sa stetom. Pospjesivajte ga prahovima karizme i spretnosti stete i oklopa. Sto se tice njega stavite ga da ispire stetu ili da usmjeri pozornost na sebe. Jer ima sposobnost za obadvoje.

TRECI PLACENIK

Treceg placenika trazite sa jakom karizmom. Ovaj placenik bi trebo biti dosta cvrst i zadavati duple udarce. Kako bi njegov dupli udarac bio sto jaci trazite predmete sa Karizmom-spretnoscu-snagom. Ili naprimjer neke sa vjestinom. Ovisi kako je vasa mognucnost i sto vam trenutna aukcija nudi. Njega stavite da ispire stetu. Pazite da ga najjacate jako dobro sa jako dobrim predmetima. Stavljajte i pospjesivanje oklopa na njega.

CETVRTI PLACENIK

Trazite placenika sa jakom karizmom i snagom. Jacajte ga najboljim predmetima kojim znate te pokusavajte njegovu karizmu njegovu snagu vjestinu i spretnost najjacati do kraja. Stavite ga takodjer kao isprerivaca stete. Jacajte ga brusovima(steta) te poboljsenjem oklopa kako bi mogao izdrzati sto duze. Neka on takodjer bude isperivac stete.

Gdje se boriti?

Cirkus Turma donosi mnogo novca ako ste jaki i nepobjedivi. Pokusavajte se uvijek boriti da budete na vrhu jer na vrhu je uvijek novac te ako ste prvi svaki sat se dobiva po 200 novcica. Sto se tice tamnice ako ste mal level (10) borite se kod kralja gustava. Dalje sto ste jaci kupujte bolje placenike ali neka budu onako gore kako sam ja rekao samo da ih poboljsate. Svaki put trazite bolje predmete kako vasi placenici nebi "ostarili". Ako budete ovako sve radili takodjer cete biti jaki i u areni jer cete imati novca za jacati i svoje temelje. Jer tamnica je izvor novca. Prodajite iteme koji dobijete u tamnici u marketu. Isto jedan izvor zarade a ako su vasi placenici ostarjeli za najjeftiniju cijenu koju mozete prodajte u marketu!

Level sam 82 evo pogledajte kako stoje moji placenici

http://s2.ba.gladiatus.org/game/index.php?mod=player&p=21564

Sretna i ugodna igra i vrijeme koje provedete na gladiatusu!
Ja koliko sam igrao gladiatus prije, poprilično sam siguran, da ta cirkus turma nije bila prije 4 godine. Sad ovaj novi Gladiatus bezveze, sve nešto novo, prije ti je bilo, arena, marčne šume, gusari, one sirene i ćao, a ne sad nekih 1000 novih stvari. Meni se lično ne sviđa novi Gladiatus, a ovaj tvoj tut je fin, mada ja ne znam koliko je ovo sad tačno s obzirom da ne igram već duže vrijeme 
Tocno je sigurno. Razvaljivam u tamnicama. Samo se treba brinut da ti ne "zastare" placenici tj. da ih poboljsajes.

Da nije bilo prije 4 godine cirkus turme to je ubaceno prije 3 ili 2 godine. Ali nije bitno 
Znaci nisam sve procitao ali cim sam procitao ono vaseg lika sredite kao lijecnika odmah sam skontao da je tut pogresan,ali dok sve procitam bice edit.

Zar nije logicnije da svog placenika opremas kao ratnika,da mu kupujse opremu sa sto vecom karizmom i vjestinom da popunjavas istoimeno,i da mu kupis kakav dobar mac sa dobrom stetom i jos brus nabacis,a da nabavis na aukciji ili marketu ili od nekog iz saveza nekog lijecnika i da kupujes opremu sa lijecenjem?
Mislim da je glupo da trosis pare na ljecnika. Kupis sebi dobre placenike. Placenici uvijek imaju bolju karizmu i sve od tebe i zato nevalja sebe jacat. Jacaj mu karizmu i sve ali stavi ga kao ljecnika. Druga stvar je ta ako ti se svidja imat ljecnika kupi ljecnika ali si u velikom minusu. Ozb. ti kazem
icco22 je napisao/la:
Mislim da je glupo da trosis pare na ljecnika. Kupis sebi dobre placenike. Placenici uvijek imaju bolju karizmu i sve od tebe i zato nevalja sebe jacat. Jacaj mu karizmu i sve ali stavi ga kao ljecnika. Druga stvar je ta ako ti se svidja imat ljecnika kupi ljecnika ali si u velikom minusu. Ozb. ti kazem
Ma koji placenik ima bolju karizmu od tebe,pa to ako si bot i ako nezz igrati imat ce,ali ako kako treba igras nema sanse da ima ijedan znaci NEMOGUCE!
A placenik ti je najbitniji sto znaci da na njega najvise novca treba da ulozis ako nisi znao.

Uz to ovo je svaki balavac mogao napisati koji bar malo zna oko gladiatusa 
Na vecim levelima (70 lv) placenici imaju temeljnu karizmu i do 300!. Pa ti gledaj kako ga mozes najjacat. A sebe stavis kao ljecnika a ostale kao fightere i sta ti ko moze? Pogledja u mojih kako koji ima temeljne o.O
icco22 je napisao/la:
Na vecim levelima (70 lv) placenici imaju temeljnu karizmu i do 300!. Pa ti gledaj kako ga mozes najjacat. A sebe stavis kao ljecnika a ostale kao fightere i sta ti ko moze? Pogledja u mojih kako koji ima temeljne o.O
Qme ja imam na 11 levelu karizmu 100,razumijes ? 
Ma da... znam da se treba polako... ja sam bio kreten kada sam tek kreno igrat gladiatusa... negdje do 50 levela... sada se intezivno jacam i to...  

Ali ja govorim o turmi 

Kontam je sada pre dobro i samo se oko nje brinem 
icco22 je napisao/la:
Ma da... znam da se treba polako... ja sam bio kreten kada sam tek kreno igrat gladiatusa... negdje do 50 levela... sada se intezivno jacam i to...  

Ali ja govorim o turmi 

Kontam je sada pre dobro i samo se oko nje brinem 
Znam ja o cemu ti govoris jer sam ja neke tutove za gladiatus napisao i nisam imao vremena za dalje uskoro ce nastavak eto pogledaj.

http://gamers.ba/forum/30/147843/-tut-gladiatus-kako-biti-dobar-v1-/
http://gamers.ba/forum/30/147907/-tut-gladiatus-kako-biti-dobar-v2-/
Ako smijem odgovorit , qme Veyron , ti imas 100 karizme i ti mislis ti najjaci ? Ja cu ti nac lika 170 na tom lvl :/// Nije bas fino radit tvojim postupcima igre , treba puno strpljenja , moras na 1 lvl prodavat oko 1 mesec.
Evo da ti iskreno kazem , ja ne predlazem raji to , al eto.
Kakva je Legend bila prije , na 9 lvl imala 130 - SNAGE - TEMeLJ!.Poenta je u tom sto svi imaju svoj temelj igre.

@Tema -

Moj prijedlog , igram gladiatus 4 godine , odkad je bio prvi gladiatus sa krcmom i onim likom sto mu se nije oprema nabacivala :D i nije bilo placenika

NE STAVLJAJTE SVOG PRVOG TAMNICARA ((SEBE!)) kao lijecnika , vec isperi stetu , i skupljaj samo snagu,vjestinu i stetu na njemu.
Kupite :
Herbalista - Npr Moj Ima 390 Temeljnu Intaligenciju , ubija znaci.((103 lvl))Jos kad mu stavim opremu ima 690 Intaligencije i 1320 lijecenja ((GOVORIM O LVL 100+ kad si)) a i kad nisi toliki lvl , uzmi samo lijecenika ili dva , medvjedjeg ratnika i elitnog , ima da ubijas ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.