Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Microsoft power point problem

171 pregled · 11 odgovora · otvorena 20.12.2011. u 15:06

:*

Dali se mote u microsoft powe pointu napraviti prezentacija
koja ima dvije pozadine npr :
Prva stranica ima kao neku crnu pozadinu a druga plavu
Dali se moze napraviti takvo nesto u drugom programu
pa se convetovat u power point

Unaprijed Hvala
Mozes to sredit u power-pointu bez problema..Ako ti nije hitno i ako mozes sacekat ja ti mogu napravit!! 
Vexlor je napisao/la:
Mozes to sredit u power-pointu bez problema..Ako ti nije hitno i ako mozes sacekat ja ti mogu napravit!! 
Samo mi reci kako ? 

Hocu sada da pravim a i sumnjam da bi ti to mogao xD

Iko ?
To se moze jednostavno uraditi.
NE radis to u desing-u jer kad bi tu radio bilo bi na svim slajdovima ista pozadina.
Na slajd koji hoces sliku da stavis ides

Desni klik --> Format backgound --> fill , tu izaberes solid fill i odaberes boju .

i to uradiš na svaki slajd , ali pazi ne smijes kliknuti "apply to all" nego kad izaberes boju samo ides na close .

Nadam se da sam pomogao , ako trebas jos nesto , javi se .

@Vexlor nemoj mu dzaba govorit kad ne znas. mislim bez hejtanja nego pogresno objasnjavas.Ne treba mu tema , nego drugacija pozadina za svaki slajd.Eto ja sam objasnio :D

Post dobio aplauz od DrawN

tiok je napisao/la:
To se moze jednostavno uraditi.
NE radis to u desing-u jer kad bi tu radio bilo bi na svim slajdovima ista pozadina.
Na slajd koji hoces sliku da stavis ides

Desni klik --> Format backgound --> fill , tu izaberes solid fill i odaberes boju .

i to uradiš na svaki slajd , ali pazi ne smijes kliknuti "apply to all" nego kad izaberes boju samo ides na close .

Nadam se da sam pomogao , ako trebas jos nesto , javi se .

@Vexlor nemoj mu dzaba govorit kad ne znas. mislim bez hejtanja nego pogresno objasnjavas.Ne treba mu tema , nego drugacija pozadina za svaki slajd.Eto ja sam objasnio 
Hvala za ovo 

Dali moze na prvom slidu npr. Ona pozadina tamo kao neka ptica a na drugu kao neki recimo medvjed
Razumijes sta ti govorim ?
mozeli to tako ?
Muhamed_032 je napisao/la:
Hvala za ovo :D

Dali moze na prvom slidu npr. Ona pozadina tamo kao neka ptica a na drugu kao neki recimo medvjed
Razumijes sta ti govorim ?
mozeli to tako ?
Naravno da može.Možeš staviti bilo koju sliku u pozadinu.To radis na sljedeci nacin:

deni klik --> format background

dalje , kada ti se otvori to , kliknes na "PICTURE OD TEXTURE FILL" ovako :

idemo dalje xd , gdje pise insert file , kliknes na FROM FILE , ovako :

odaberes sliku , kliknes insert i to je to .

eh sad , ako hocs da ti slika dude ono kao providna , da se bolje vide slova i to sto ces pisat , ispod ti pise TRANSPARENCY , to kako povećavaš postotak , slika je sve providnija :

To je to drug . :D
tiok je napisao/la:
Naravno da može.Možeš staviti bilo koju sliku u pozadinu.To radis na sljedeci nacin:

deni klik --> format background

dalje , kada ti se otvori to , kliknes na "PICTURE OD TEXTURE FILL" ovako :

idemo dalje xd , gdje pise insert file , kliknes na FROM FILE , ovako :

odaberes sliku , kliknes insert i to je to .

eh sad , ako hocs da ti slika dude ono kao providna , da se bolje vide slova i to sto ces pisat , ispod ti pise TRANSPARENCY , to kako povećavaš postotak , slika je sve providnija :

To je to drug . 
Sve bi ovo bilo dobro da je u mene 2007
xaxaaxax
Muhamed_032 je napisao/la:
Sve bi ovo bilo dobro da je u mene 2007
xaxaaxax
hahah ejbg
ali sve ti je to na isti fazon , ja mislim da po ovim uputama mozes rijesit i na 2003.

http://thepiratebay.org/torrent/5624753
evo ga link za desetku (nije kod mene sedmica nego desetka )
Koji powerpoint koristiš ?
742 je napisao/la:
Koji powerpoint koristiš ?
2003

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.