Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Online kupovina - USA

173 pregleda · 6 odgovora · otvorena 18.12.2011. u 22:13

Pozdrav ljudovi,

Ehh sjetih se teme prije par mjeseci kad smo pricali o tome koje smo zemlje posjetili i sjecam se da je dosta raje pisalo USA. Trebao bi mi neko ko ima porodice ili neke ljude od bas velikog povjerenja da mi odradi jednu stvar. Radi se o nekoj online kupovini malo vece vrijednosti i bukvalno ti ljudi bi samo trebali da to prime i posalju mi na adresu. Da odmah kazem ne radi se nista ilegalno, nego je stvar u tome sto ne zelim da mi stize direktno kao "NOVO" jer bih morao placat porez i carinu. Tako da bi ti ljudi trebali bukvalno samo da odpakuju i ili da se stavi kao second-hand. Ja bih sve platio sve troskove normalno. Eto ako neko ima nek mi se javi ovde na temi ili meni na pm direktno pa cu i reci o cem use radi.

Hvala unaprijed.
~LX
Hmmm, primjer, ja sam narucivao s E-bay stranice. Prodavaoc je bio iz USA. Rekao sam mu samo da skine sve etikete na artiklu i carina nije bila naplacena. Valjda pomaze.
Justice je napisao/la:
Hmmm, primjer, ja sam narucivao s E-bay stranice. Prodavaoc je bio iz USA. Rekao sam mu samo da skine sve etikete na artiklu i carina nije bila naplacena. Valjda pomaze.
Ma evo druze kuburim se ima 10 dana oko toga, jedni mi govore ako je cijena ispod 150$ nece ni doc carina pa kao da prodavac stavi neku nizu cijenu na papiru samo, drugi govore samo nek prodavac stavi neki lijevi bar code od neceg drugog, treci nek ti posalje ko gift.... bla bla bla ... Ali niko da kaze da je to100% pouzdano ... radi se o 350$ ..
LinuX je napisao/la:
Ma evo druze kuburim se ima 10 dana oko toga, jedni mi govore ako je cijena ispod 150$ nece ni doc carina pa kao da prodavac stavi neku nizu cijenu na papiru samo, drugi govore samo nek prodavac stavi neki lijevi bar code od neceg drugog, treci nek ti posalje ko gift.... bla bla bla ... Ali niko da kaze da je to100% pouzdano ... radi se o 350$ ..
Ako je tehnika u pitanju i ja bi se mozgao, ali ne radi toga hoce li 100% doci vec hoce li se ostetiti putem. No ako sa e-bay uzimas imas procenat prodavaoca, ako je iznad 95,5% onda je siguran. Toliko koliko znam, pa sad ti vidi.
Justice je napisao/la:
Ako je tehnika u pitanju i ja bi se mozgao, ali ne radi toga hoce li 100% doci vec hoce li se ostetiti putem. No ako sa e-bay uzimas imas procenat prodavaoca, ako je iznad 95,5% onda je siguran. Toliko koliko znam, pa sad ti vidi.
Ma da tehnika je .. Ma nije mi ni to problem islo bi USPS Expres mailom stiglo bi za 7 dana max .... nego eto samo mi je do te carine i poreza..
Ako ti nije frka napisi mi na PM o kakvoj stvari se radi, pa ti mozda mogu pomoci dalje. Pozdrav !
LinuX je napisao/la:
Ma da tehnika je .. Ma nije mi ni to problem islo bi USPS Expres mailom stiglo bi za 7 dana max .... nego eto samo mi je do te carine i poreza..
da podjelim i ja neka iskustva :)
USPS expres mailom sam primio nekoliko artikala sa ebaya, i nijednom mi nije naplacena carina, radilo se o stvarima ciji je value obicno prelazio 200$ tako da sto se toga tice nemas brige.
Jedina stvar koju treba izbjegavati jeste slanje DHL ili slicnim kurirskim kompanijama posto ti obicno naplate carinu bez obrzira na vrijednost paketa. Vecina sellera ti obicno ili stavi nizu cijenu, ili salje paket kao gift (bar iz mojih iskustava) tako da ne bi trebao da imas problema.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.