Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 20 bodova

Kućno kino - problem.

127 pregleda · 4 odgovora · otvorena 06.12.2011. u 16:56

Eh ovako, imam problem sa zvukom i slikom na kućnom kinu.

Zvuk kasni za slikom, mislio sam da je to zbog filmova jer su večina pirati. Pokušao sam sa originalima, ali ista stvar..

Do čega je ?
Čest je slučaj da nije sinhronizirana slika i ton na DVD medijima. Ako se to događa i na orginalima, provjeriti da u opcijama DVD plejera nije uključena neka opcija (jeka i sl. ili je neko dirao postavke kašnjenja zvuka za pojedine kanale).

Edittt:

Ovo Sam nasao na jednom forumu:

Problem sa zvukom mi se javlja i na originalnim DVD-ima. Međutim, kad sam imao stari CRT televizor Samsung, nisma primjećivao da mi se javlja taj problem ili on nije bio tako izražen kao na novom, Sonyevom televizoru.
___Haryy___ je napisao/la:
Čest je slučaj da nije sinhronizirana slika i ton na DVD medijima. Ako se to događa i na orginalima, provjeriti da u opcijama DVD plejera nije uključena neka opcija (jeka i sl. ili je neko dirao postavke kašnjenja zvuka za pojedine kanale).

Edittt:

Ovo Sam nasao na jednom forumu:

Problem sa zvukom mi se javlja i na originalnim DVD-ima. Međutim, kad sam imao stari CRT televizor Samsung, nisma primjećivao da mi se javlja taj problem ili on nije bio tako izražen kao na novom, Sonyevom televizoru.
nema te opcije o kojoj ti pricas ... Pa nece ni jedna fabrika praviti takve opcije da neko voli da mu kasni ... :D lol ^^

Neces naci odg ovdje .. Servis i to je to ... 
Ili iskljuci iz struje skroz pa opet ukljuci i vidi ... 
Rješenje
http://hometheater.about.com/od/hometheaterdoityourself/qt/avsynchtips.htm

Tu se radi o tome da je zvuk brzi od slike, ali uglavnom problem je sync izmedju to dvoje i ljudi su pokazali kako rijesiti problem. Pogledaj, mozda ti pomogne.

Post dobio aplauz od Limmaa

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.