Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

ideje za g.ba

1.099 pregleda · 20 odgovora · otvorena 17.01.2007. u 01:32

Kao prvo , molio bih admine da barem do kraja procitaju ovu temu !!!
Ako bilo ko od onih spamera bude spamo na ovu temu, zamolio bih vas da ih ignorirate i ne obracate paznju na njih !

Jednom rece bok1 " Ovaj forum postaje sve ono sto ne bih zelio da bude ! " Mali dio nas isto tako misli ... Pocevsi od skorasnjih dogadjaja sa spamerima i smack that cudacima. Ja mislim da su oni svojim glupim temama najvise ukazali na nase slabosti ...
Naime , likovi napisu 10 bezveznih tema i na svaku temu im po 10-tak ljudi mora reci da su spameri ....
hmmm... Ako malo razmislite shvaticete da niste nista bolji od njih!
Naravno, sto se tice vijesti , zao mi je sto moram ukazati na propuste koje su admini napravili . Radi se o vijesti "Kako rastaviti PS3 na dijelove" ili tako nesto . Vijest je izvorno sa ga.com.ba , a njen datum obajvljivanja na toj stranici je 12.11.2006 , dok je datum obajvljivanja na g.ba 30.12.2006 .
Da li je to vijest ( news ) ako je staro mjesec dana ?
I dok se takve vijesti primaju , naime neke druge bivaju odbijene , a za koje je ulozeno dosta truda da se prevedu i napisu .
Prijedlog :
- mislim da vijest nije vrijedna 20 bodova
- takodje vijesti koje su izvorno sa stranica nasheg jezika bi trebale dobijati manje bodova od vijesti sa stranica nekog drugog jezika (cisto logicno da je teze prevesti text i napisat ga svojim rijecima nego samo ga napisat svojim rijecima)
Sto se tice tema :
Primjer - prijavi se novi gamer i napise temu tipa "Link" i postavi je . Nekoliko minuta nakon toga na istu temu odgovori 4-5 likova koji kazu da je tema bila. Dakle , po cemu bi novi gamer trebao znati da je tema bila ? Da li teme tipa "link" imaju naslove po kojima bi ih mogli naci ?
Ne bas ...
Rijesenje :
1. Teme ovog tipa bi trebale imati specifican naslov npr. "Spawn- almost defused bomb" ili tako nesto.
2. Ukinuti svim nap korisnicima pravo na postavljanje tema ovog tipa (cista logika - nap korisnici su najcesce novi gameri)
A sto se tice tema tipa "pitanje/problem" :
1. Na pitanje za koje se ne nude bodovi 50% likova odgovara nevezano za temu ili ne daje tacno objasnjenje.
Rjessenje : svi ne-nap korisnici duzni su dati bodove ak postavljaju teme ovog tipa.
2. Problem : prijavi se novi gamer i napise temu ovog tipa i drugi mu pise "trazi" ili "bila tema" .
Rjesenje: Ako je bila , molim vas dajte direktan link!
Sto se tice softutorials.com , predobro uradjen
posao. Svidja mi se princip ocajnjivanja , al jedino ne valja sto vecina gamera posjecuje site da bi dodali tutorial , a ne da procitaju druge i nauce nesto (umjesto sto ovdje postavlaju teme "kako ovo , kako ono" . I ja sam dosao na jednu ideju , da se uvede nesto slicno , al samo vodici za igrice ... nesto kao ovo : http://guides.gamepressure.com/ i da se naravno ocjenjuje !
I naravno bodovi .... Posto vidim da je vecini gamera na ovom forumu stalo do toga da dobiju sto vise bodova , da kupe galeriju i da se malo hvale svojim score-ovima , mislim da bi trebalo ograniciti broj slika u galeriji ( ako je max. 12)
npr.
nap - 2 slike
camper- 4
luck0r - 6
haxX0r - 8
leet - 10
pr0 - 12
Ako nego ima drugaciju ideju za ovo nek slobodno se izjasni !
Znam da se ja nishta ne pitam ovdje , al sam samo iskazao svoje mishljenje !

Hvala svima koji su skupili vremena da ovo procitaju do kraja !

Volio bih da barem jedan admin kaze sta misli o ovome , da ne ostane izgubljeno , pa recite ako vam se ne svidja , samo da znam !
Ok je to sve jedan mi admin reche da ce bit ono da se npr u toku dana jedan korisnik moze postaviti jednu temu ili npr u mjesec 5 tema al vidim da nije realizirano

Al to bi bilo najbolje da se ogranici broj postavljanja tema
ma najbolje bi bilo da se ti bodovi skroz ukinu....dan danas ne znam ni za sta sluze,osim da se zahebawam po onom Shopu
nek svi budu PRO...bice manje spammera...jer im je to vjeciti san PRO PRO PRO PRO...pa ev vam ga j3b0 vas on
Jos jedna dobra ideja a tj. da korisnik koji se tek registrovao nemoze napisati temu... da mora biti barem 48 sati logovan....... ili da pocnete da odbijate bodove god postavi temu.. jedna tema 5 bodova... to znaci.. da prvo moras da zaradis bodove da bih mogao da napises temu...
a da...jos jedna ideja da admini koji su odbili vijest napisu zasto su je odbili a ne samo pogledaj pravila pisanja vijesti...
dobre ideje...ali nap nema bodova da otvori galeriju...mala greska al et....ovo da se odbija 5 bodova za svaku temu i svaki post...pa opet mogu pisati i spamati jer mogu otici u - beskonacno a opet ce da spamaju i da pisu nove teme...toliko od mene...pozdrav.
Stream procitao sam,svaka cast na ulozenom trudu.A najbolje je ukinuti i bodove i brojilo postova.Ali opet mislim da ovakvim nema lijeka,ovi sto pisu'smak dat ' i to...znam ih osobno sve,a jednom jorkiskom vepru ne mozes dokazati nista,zna se na koga se odnosi ovo...
               unleashed je napisao/la:
Smijeshan si,cuj nap nema pravo postaviti temu wtf,vocjek imao 300 bodova kupi full shop,postane nap, i ne moze postaviti temu.
Ono nap 2 slike itd omg ,kao sto sam kazes spammeri hoce da kupe galeriju da se hvale sa scorovima,jesi razmisljao sta ako ima vishe slika?Onda logicno nastavlja spammat...
Imas par dobrih ideja,ovo za vijesti mi se svidja ali ovo gore navedeno je,bez uvrede,smijesno.

Kao sto srle kaze ukinite bodove!
A sto se tice rangova(nap,leet,pro) moze ostati,moj prijedlog je da se dodijele rangovi po starosti accaunta,recimo:
nap: 0-3 mjeseca
camper: 3-6 mjeseci
luckor: 6-12 mjeseci
itd itd itd....

No hard feelings , al cini mi se da nisi najbolje shvatio sta sam htio reci , al necu zamjeriti! POZZ !
               13rki002 je napisao/la:
Stream procitao sam,svaka cast na ulozenom trudu.A najbolje je ukinuti i bodove i brojilo postova.Ali opet mislim da ovakvim nema lijeka,ovi sto pisu'smak dat ' i to...znam ih osobno sve,a jednom jorkiskom vepru ne mozes dokazati nista,zna se na koga se odnosi ovo...

jao kad te kazem ...
dobivat ces maze kao i kod vjeke u igraoni
kada si u solji ronio!!
samo ovaj put ces malo duze ostati
pustit cemo vodu govno glupo

pusssa
               13rki002 je napisao/la:

post scriptum

kada te vidim
bolje je da te nema
a onoga tiesta u sarajevu cu naci i je***i njemu i njegovoj nadrkanoj ekipici sve
a spam ce raditi
ne brinite se
makar ja angazirao svu raju
sve dok mi se ne vrate bodovi na pReD@T0r
               enesdzovama je napisao/la:
jao kad te kazem ...
dobivat ces maze kao i kod vjeke u igraoni
kada si u solji ronio!!
samo ovaj put ces malo duze ostati
pustit cemo vodu govno glupo

pusssa

Cura ti cesce roni u lukocu pokraj kuce joj,ubrzo ces i ti.a to ti zajebaneto sutra imam nastavu pa svrati malo,,,
               13rki002 je napisao/la:
Cura ti cesce roni u lukocu pokraj kuce joj,ubrzo ces i ti.a to ti zajebaneto sutra imam nastavu pa svrati malo,,,

isusa ti isusa
slomit cu te brki
***a mi
ulovit cu te isus krist te nece spasiti
je***m ti sestru u šupak
               enesdzovama je napisao/la:
isusa ti isusa
slomit cu te brki
***a mi
ulovit cu te isus krist te nece spasiti
je***m ti sestru u šupak

Hoces curu povesti sa sobom ili sam?
ja sam skoro prestao pisati po ovom forumu jer svaki dan vidim nove gluposti...

nek se radi sta hoce...
evo podijelio sam svoje bodove.....
sad sam nap..
i po tvome ja nebi mogao postaviti temu...
ja necu da imam bodove...
ja nemam ni toliko vremena da visim na ovom forumu...
nepisem vijesti, ne saljem slike dana, odustao sam od toga, jer vedinom treba dugo da se pregledaju te vijesti i na kraju je odbiju isto tako i sa slikama..
mada to sad nije vazno...

dodjem procitam koju temu, vijest, pogledam imal sta za kupiti izadjem...
najvjerovatnije da cu uskoro ukinuti skroz svoj account...
jer ovo je sad postalo sve sem gaming site...

sto se tice ovih spammera, ostavite ih na miru...
nek se admini s njima obracunaju, vi se nemate sta javljati jer im nemozete nista....
samo im dajete povoda da spammaju...

eh ,neznam ima li ista od ovog sto sam napisao smisla,
3 sata je... malo mi se spava,,, oprostite ako sam koga uvrijedio !

long live FDS!

o&o
Ne slazem se ni sa jednim od nacedenog, pogotovo to oko slika. Kakve veze ima to ocel neko spammat ako ima 2-4-67-567 slika u galeriji?
Imash argumenata i prijedloga nidje veze
neznam sto se stalno zapocinju te rasprave. Znamo svi da ima na gamersu spamera i svacega, al site ima preko 8500 clanova i normalno je da ce se to desiti!
Oko bodova je svedno nek se ukinu ja dolazim na ovaj site z*** tema. Al ti bodovi su "simbol" gamersa, da njih nema g.ba bi bio kao i svi drugi siteovi. Sve sto je dosad uradjeno na gamersu je kako treba. Po meni jedino rijesenje je da dode jos admina, jer tesko je sad da se pazi na ovoliko clanova. Po meni 8000 clanova = 8 admina, 9000 = 9 admina,...

Vise admina manje spamera
najbolje bi bilo da se ukljuci opcija da admini pustaju nove clanove na stranicu tj. da admini odobravaju acc,
drugo da se nap korisnicima zabrani postavljanje nove teme tj. da admini odobravaju da li ce tema biti postavljena ili nece slicno kao i kod vijesti
trece da samo pro korisnici mogu postati vijesti jer camperi prepisuju teme sa drugih sajtova

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.