Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gdje zimovati?

291 pregled · 18 odgovora · otvorena 02.12.2011. u 19:29

Blizi nam se zima a sa njom i snijeg (valjda).Neko ce ici negdje neko negdje.Mene interesuje gdje ste vi planirali zimovati?Gledam planine,staze itd. vec duze vrijeme nesto razmisljam gdje otici.Veoma mi se svidjela Jahorina bar po onome sto sam vidio na internetu.Nikad nisam bio a Jahorini ali cini se veoma lijepo.Po ovoj mapi staza ima dovoljno.Svidjelo mi se pravo to sto su staze veoma duge a nisu strme.(sto je veoma dobro za pocetnike)Posebno na ovom videu http://www.youtube.com/watch?v=so7kVl3caV8. Ako bi mi ko mogao samo oznaciti kuda je skijao ovaj momak mislim da znam ali nisam siguran.Sta vi mislite prvenstveno o ovoj planini i da li ste ikada bili na Jahorini ? I dajte svoje prijedloge ;)
brate, od planina u BiH Jahorina je najbolja... ali problem je u tome sto tzv. "muslimani" nece da idu na "srpsku" planinu -.-" totalna glupost, bez uvrede ikakve  ja vec godinama skijam i obiso sam vecinu planina u BiH sto znaci da je moja preporuka iz iskustva  a sada o Jahorini, mogu samo reci da imas 10 staza ito:

pa ti biraj na kojoj ces skijati 

cijene karata:

prognozu vremena kao i samo trenutno stanje vremena mozes provjeriti na sljedecim linkovima, tako da mozes znati unaprijed kakvo se vrijeme ocekuje a ne kao na Igmanu ili Bjelasnici gdje moras licno nazvati meteorolosku sluzbu da ti jave vrijeme  znaci samo neiskusan covjek ti moze reci da Jahorina ne valja 

http://jahorina.org/vrijeme.php
http://jahorina.org/files/web-cam.php

Oficijalna web stranica Jahorine:

http://jahorina.org/

Post dobio aplauz od aTiLa

-Treba izabrati lokaciju nekih naših olimpijskih ljepotica!

Post dobio aplauz od aTiLa

Meni je to licno glupo "srpska planina" ili nece da idu ccc cista glupost.Kakve to ima .Ja sam Bosanac svaki dio Bosne je moj tako i te planine .Ako ljudi gostoprimivi kakve veze ima? Samo me interesuje kakve su staze ? Interesuje me licno kuda je ovaj skijao da li su strme?Dobre za pocetnike?Itd. .Nisam pocetnik ali nisam vala ni profesionalac tako da ;)
ENIKMA je napisao/la:
Vlasic majka. :D:D:D
Ja imam vikendicu lose su staze
Vlasic, Bjelasnica.

Ako se dvoumis, idi na Bjelasnicu neces se pokajati. Vec dosta godina idem tamo, i uvijek me nesto novo iznenadi :)
Ja skijam pa ima jedno 6 godina i svaki put idem na Bjelašnicu.Svake godine su staze sve lošije, valjda nedostatak snijega.Ja sam na Jahorinu išao prije nekoliko godina ne sjećam se dobro ima dosta staza, većinom za početnike a imaš i strmih dijelova normalno.Jahorina pruža puno bolje uslove za skijanje i šetanje nego Bjelašnica(bar po meni).Ali eto ja sam navikao da idem svake godine na Bjelašnicu i tako i radim.Ja sam u Sarajevu i kad mi je zimski raspust svaki dan idem gore sa starim i skijamo.Ali ako ćeš da ideš uživati dok skijaš idi na Jahorinu.
emsel je napisao/la:
Meni je to licno glupo "srpska planina" ili nece da idu ccc cista glupost.Kakve to ima .Ja sam Bosanac svaki dio Bosne je moj tako i te planine .Ako ljudi gostoprimivi kakve veze ima? Samo me interesuje kakve su staze ? Interesuje me licno kuda je ovaj skijao da li su strme?Dobre za pocetnike?Itd. .Nisam pocetnik ali nisam vala ni profesionalac tako da 
e pa ja sam ti istog misljenja... al staces, takav je nas mentalitet i cisto sumnjam da ce se ikad promijeniti 

sto se tice staza, jedna od laksih je Sator, kao sto vidis i na slici u mom postu prvom pod redom tezina oznacena je plavom tackom (najlaksa) a ove sve ostale (osim olimpijskih) su crvene su neke srednje kategorije, stim da su po mom iskustvu najbolje Poljice i Praca, gdje vecinom najvise raje i ide... ako nisi onaj klasicni pocetnik, onda ce ti ove staze odgovarati ali naravno ako furas fazon spusta da ides samo pravo polomices noge xD ti odredjujes brzinu kojom ces se spustati, sto samim tim podrazumijeva sto sporije to sigurnije  posebno sto mi se svidje jos od prosle godine je to sto imaju 2 petosjeda, u kojima naprosto uzivas dok se pnjes uz planinu, imaju kozna sjedista i jako su udobna  takodjer ja mislim na Poljicama da imas nasred staze jedan restoran, gdje kada grije sunce mozes sjesti u basti i uzivati  vjerujes kako sad pisem ovo sve sam nestrpljiviji snijegu hahaha 
na Hawaima 

Post dobio šamar od Limmaa

Ispred zgrade 

Post dobio šamar od Limmaa

Planiram ici u Njemacku .

Kod švabi uvijek bude tog snijega pa bih odprilike ostao 2 sedmice da se naucim voziti skije ( da ne znam ,pa šta?) i da se klizem po ledu ( i love it ♥)
Poslije bih se navratio u McDonalds i eto savršenog dana..
na Jahorini vukova ima  Edo maajkaa  ma Izaberi neke Jahorina Bjelasnica.. Vlasic
Dodji na vlasic , nije sto je moja planina al eto 

Ko bude dolazio , mozda se vidimo :$

btw. nikad ne zimujem 
Iskreno,nisam nikada bio na zimovanju i ne osjecam se manje vrijednim,niti me ispunjenim cini pomisao na zimovanje. Pokusaj i ti tako,bar ces para i zivaca ustediti.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.