Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] ESWC 2011

327 pregleda · 20 odgovora · otvorena 22.10.2011. u 14:11

Dobar dan gameri i gamerke.

Tema današanje diskusije je veliki događaj koji je počeo jutors, a to je Electronic Sports World Cup 2011, odnosno ESWC 2011. Naime želim da izneste svoje mišljenje ko će po vama biti u vrhu ovog turnira. Imamo dosta poznatih imena na ovom događaju. Dvadeset momčadi koje su se plasirale na ovaj događaj podijeljeno je u četiri grupe od po pet ekipa.

Prvo želio bih da čujem vaše mišljenje koje će dvije ekipe iz svake grupe proći u doigravanje. Po meni u doigravanju bi trebali gledati slijedeće ekipe: Na'Vi, WinFakt, SK Gaming, M5, AGAiN, ESC Gaming, fnatic te mouz.

Ostale informacije možete pogledati u ovoj vijesti:

http://gamers.ba/vijest/16080/eswc-2011-grupe

Zatim pored muškog dijela turnira, postoji i dio namjenjem lijepšem polu. Dvanaest ekipa podijeljeno je u dvije grupe od po šest momčadi.

Sad nisam ni ja sam previše upućen u ženske CS timove, ali bih volio da momčad Alternate-a, u kojoj igra poznata zAAz ostvari dobar rezultat. Sad je sve na vama. Cheers.

@EDIT:

Prve slike sa jutrošnjih mečeva:

SK Gaming ♥
Prolaze prva 2 iz svake grupe,realno su mnogo jaci od ostalih.
Group A : Lions - ESC

Group B: SK - m5

Group C: Na'Vi - anexis

Group D: fnatic mousesports
Kordinho je napisao/la:

"Prvo želio bih da čujem vaše mišljenje koje će dvije ekipe iz svake grupe proći u doigravanje."

Nisi dobro pročitao/razumio šta Fino pročitaj šta sam napisao pa postaj.
Pregledao sam nekoliko meceva, po meni prolaze AGAiN, Lions, SK, M5, NaVi, WinFakt, fnatic, mouz

Odlican turnir, odlicne ekipe, msm da ce do finala doci again i sk, a za konacan ishod se ne usudjujem komentarisati ...

SK|4357 GO GO ♥

Pozdrav ♥

II BTW AKO SE NEKO PITA GDJE JE SEF IZ STASNETA, SAD JE OWNER ESC GAMINGA...

Poz

Prvo mi je žao što nema nijedna ekipa sa balkana. Mislim da bi ENTiTY mogao dobro parirati.

Do sada nije bilo nijedno iznenađenje, osim Lions vs ESC Gaming jer sam ja očekivao pobjedu ESC Gaminga, ali šta je tu je.

Očekujem dosta dobrih mečeva, posebno u grupi c i d, jer bi se uskoro trebali sastati winfakt vs natus vincere, i fnatic vs mousesports. Bit će to dva velika derbija. Nadam se da će sve ekipe dobro odigrati, i pružiti dosta zabave.

Ne znam što su pustili ove Alžirce da igraju, i ove neke Our Game. Bolje da su pozvali ENTiTY.

Moje prognoze:

AGAiN
Lions

SK Gaming
MoscowFive

Natus Vincere
WinFakt

Fnatic
Mousesports

To je to što se tiče muškaraca. Sada da pređem na žene.

Koliko se ja sjećam, danas će zAAz odigrati prvi zvanični meč sa ekipom Alternate.fe nakon duge pauze. Njih ću gledati 100%, pa kud puklo da puklo. Ujedno navijam za njih da osvoje ženski dio turnira.

♥ zAAz
A. AGAiN, Lions
B. SK Gaming, DTS
C. WinFakt, Natus Vincere
D. fnatic, Mousesports

SK ♥
Kordinho je napisao/la:

A nista again, a?

Mislim da ce again ovo da osvoji, ipak je neo bog igrice
A. AGAiN, Lions
B. SK Gaming, M5
C. WinFakt, Natus Vincere
D. fnatic, Mousesports

Malo je cudan raspored, jer ce Na'Vi sutra odigrati citavu grupu, cetvrtfinala i polufinale, znaci mali milion meceva, bit ce tesko..

Navijam za Na'Vi, osvaja AGAiN
Da hoce Alternate male & female proci, bilo bi zanimljivo :D
Pozz

Žao mi je što nema niti jednog predstavnika sa Balkana, npr : HeadshotBG ili ENTiTY, jer bi mogli parirati.

Grupa A:
- AGAiN, Lions
Grupa B:
- SK Gaming, M5
Grupa C:
- WinFakt, Natus Vincere
Grupa D
- fnatic, Mousesports
SK GAMiNG =D

Drago mi je što se 'face' obrijao, ne možeš ga prepoznati. Šta reći, koju posluku porati, :p
Mislim da će turnir osvojiti SK, a da će naravno prije toga morati pobjediti, ne tako lako, mnogo dobrih timova, od kojih je dovoljno spomenuti NaVi, AGAiN, fnatic, mouz. ESC nije nešto u formi, Lions očekivano dobar, žao mi DTS-a, ali eto ..
RainOverMe je napisao/la:
Poz

Prvo mi je žao što nema nijedna ekipa sa balkana. Mislim da bi ENTiTY mogao dobro parirati.

Do sada nije bilo nijedno iznenađenje, osim Lions vs ESC Gaming jer sam ja očekivao pobjedu ESC Gaminga, ali šta je tu je.

Očekujem dosta dobrih mečeva, posebno u grupi c i d, jer bi se uskoro trebali sastati winfakt vs natus vincere, i fnatic vs mousesports. Bit će to dva velika derbija. Nadam se da će sve ekipe dobro odigrati, i pružiti dosta zabave.

Ne znam što su pustili ove Alžirce da igraju, i ove neke Our Game. Bolje da su pozvali ENTiTY.

Moje prognoze:

AGAiN
Lions

SK Gaming
MoscowFive

Natus Vincere
WinFakt

Fnatic
Mousesports

To je to što se tiče muškaraca. Sada da pređem na žene.

Koliko se ja sjećam, danas će zAAz odigrati prvi zvanični meč sa ekipom Alternate.fe nakon duge pauze. Njih ću gledati 100%, pa kud puklo da puklo. Ujedno navijam za njih da osvoje ženski dio turnira.

♥ zAAz
Pa covjece, te dvije ekipe su dosle na eswc jer su osvojili svoje kvalifikacije. Da je Entity imao eswc kvalifikacije, i oni bi dosli. Nako ces ih vidjeti na WCG.

I ja mislim da prolaze 3 ekipe. 1 direktno a 2 u play-off?
Grupa A : AGAIN, Lions
Grupa B : SK, M5
Grupa C : Na'Vi, WinFakt
Gruba D : Fnatic ♥, mousesports

Jos jednom Fnatic ♥ gogogogogo 8-)
Nista novo, osim da je M5 odigrao dobar mec sa SK.
grupa A - AGAiN & LIONS
grupa B - SK & M5
grupa C - NaVi i WinFakt
grupa D - fnatic i mouz

Grupe A i B su vec odlucene, ove 2 su moja prognoza .
Msm da AGAiN uzima ovogodisnji ESWC
Schroet Kommando ♥
Neko od ova tri tima će da osvoji turnir : fnatic, SK gaming i mousesports.
Group A : Again - Lions
Group B: SK - DTS
Group C: Na'Vi - winFAKT
Group D: fnatic - mousesports

Moj favorit je Na`Vi , ali i SK,Again,winFAKT.. nisu losi =D
Grupa A : Lions , ESC Gaming
Grupa B : SK Gaming ♥ , Moscow Five
Grupa C : Natus Vincere , WinFakt
Grupa D : fnatic , mousesports

SK Gaming ♥ ♥ ♥

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.