Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Dvije razlicite graficke u kompu

176 pregleda · 6 odgovora · otvorena 12.10.2011. u 23:09

Mogu li staviti dvije razlicite graficke kartice u jedan komp. Npr ... HD 6870 i HD 6950 ili moraju biti identicne?Hvala.
Moraju obe biti 69xx ili 68xx, dok se ovo slaze, da moze.
NPR: 6950 i 6970, ili 6870 i 6850. Ali 6950 i 6850 ne.
Mislim da ne mozes

I nemas neke potrebe za tim jer je 6950 sasvim dobra graficka kartica
Za CrossFireX i SLI kartice moraju imati isti grafički procesor, istu video memoriju(VRAM - recimo GDDR5 obje) te je bolje ukoliko su od istog proizvođača.

Isto tako, mogu se upariti i grafičke kartice iz iste serije(znači 6800 su obje, mogu), s tim da jača kartica radi sa onolikim frekvencijama memorije i grafičkog procesora kao i ona slabija te će imati onoliko memorije koliko slabija.

Dakle recimo upariš HD6870 i HD6850.Ako prva ima 2GB memorije a druga samo 1GB, prva automacki "gubi" onih 1GB više od prve a isto se dešava i sa frekvencijama.

Zato je najisplativije praviti CF sa istim karticama istog proizvođača.
Hvala svima :)

Da ne bih otvarao novo pitanje nadovezat cu se na ovu temu ... ubacio sam jos jedan ventilator sa strane kucista i prikopcao direkt na plocu, sad me interesuje kako da smanjim brzinu fan-a jer se okrece kao lud i pravi buku ... help .. hvala :D
crvenkapac je napisao/la:
Hvala svima :)

Da ne bih otvarao novo pitanje nadovezat cu se na ovu temu ... ubacio sam jos jedan ventilator sa strane kucista i prikopcao direkt na plocu, sad me interesuje kako da smanjim brzinu fan-a jer se okrece kao lud i pravi buku ... help .. hvala :D
Skini Speedfan i namjesti brzinu (ma da bih ja ostavio kako jest)

Link: http://download.cnet.com/SpeedFan/3000-2094_4-10067444.html?tag=mncol;1

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.