Mogu li staviti dvije razlicite graficke kartice u jedan komp. Npr ... HD 6870 i HD 6950 ili moraju biti identicne?Hvala.
Diskusija
Zaključana
Dvije razlicite graficke u kompu
176 pregleda · 6 odgovora · otvorena 12.10.2011. u 23:09
Moraju obe biti 69xx ili 68xx, dok se ovo slaze, da moze.
NPR: 6950 i 6970, ili 6870 i 6850. Ali 6950 i 6850 ne.
NPR: 6950 i 6970, ili 6870 i 6850. Ali 6950 i 6850 ne.
Mislim da ne mozes 
I nemas neke potrebe za tim jer je 6950 sasvim dobra graficka kartica

I nemas neke potrebe za tim jer je 6950 sasvim dobra graficka kartica
Kratko i jasno : DA
Za CrossFireX i SLI kartice moraju imati isti grafički procesor, istu video memoriju(VRAM - recimo GDDR5 obje) te je bolje ukoliko su od istog proizvođača.
Isto tako, mogu se upariti i grafičke kartice iz iste serije(znači 6800 su obje, mogu), s tim da jača kartica radi sa onolikim frekvencijama memorije i grafičkog procesora kao i ona slabija te će imati onoliko memorije koliko slabija.
Dakle recimo upariš HD6870 i HD6850.Ako prva ima 2GB memorije a druga samo 1GB, prva automacki "gubi" onih 1GB više od prve a isto se dešava i sa frekvencijama.
Zato je najisplativije praviti CF sa istim karticama istog proizvođača.
Isto tako, mogu se upariti i grafičke kartice iz iste serije(znači 6800 su obje, mogu), s tim da jača kartica radi sa onolikim frekvencijama memorije i grafičkog procesora kao i ona slabija te će imati onoliko memorije koliko slabija.
Dakle recimo upariš HD6870 i HD6850.Ako prva ima 2GB memorije a druga samo 1GB, prva automacki "gubi" onih 1GB više od prve a isto se dešava i sa frekvencijama.
Zato je najisplativije praviti CF sa istim karticama istog proizvođača.
Hvala svima 
Da ne bih otvarao novo pitanje nadovezat cu se na ovu temu ... ubacio sam jos jedan ventilator sa strane kucista i prikopcao direkt na plocu, sad me interesuje kako da smanjim brzinu fan-a jer se okrece kao lud i pravi buku ... help .. hvala

Da ne bih otvarao novo pitanje nadovezat cu se na ovu temu ... ubacio sam jos jedan ventilator sa strane kucista i prikopcao direkt na plocu, sad me interesuje kako da smanjim brzinu fan-a jer se okrece kao lud i pravi buku ... help .. hvala
crvenkapac je napisao/la:
Hvala svima 

Link: http://download.cnet.com/SpeedFan/3000-2094_4-10067444.html?tag=mncol;1
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.