Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] CS Filmovi - Danas i nekad

183 pregleda · 9 odgovora · otvorena 09.10.2011. u 23:59

Pozdrav ljudi,

Ovu diskusiju sam htio davno dici, ali zbog manjak vremena nisam mogao. Svi vi, jos od kad ste poceli igrati CS, i bilo koju drugu igru, sigurno pratite i moviemaking scenu, gledate nove klipove, filmove svaki dan, neke dobre, neke ne toliko dobre. Sada hocu da cujem vase misljenje o gaming filmove recimo pre 2-3 godine i danas. Ne trazim vase profesionalno "moviemakersko" misljenje, nego cisto jeste li primjetili ikakvu razliku izmedju tadasnje filmove i ove danas.

Moje licno misljenje je da su tada filmovi bili mnogo bolji, veca je bila kreativnost, i nije mogao svaki drugi biti moviemaker. Bilo je 10, mozda 15 ljudi koji dobro rade, a danas kako vidim, ima moviemakera sa cijelog svijeta, a u zadnje vrijeme vidim ima ih mnogo sa Balkana. Ali danas su sve klipove na istu foru, rijetko kada vidim nesto novo, kreativno, interesantno. Jedina dobra stvar je, sve dok ima mnogo moviemakera, bice i vise boljih.

Eto to je neko moje misljenje, ae sada da cujem vase.

Spameri, hateri, trolleri mogu slobodno da zaobidju temu.

Ispricavam se na gramatickih gresaka, ne pricam mnogo dobro bosanski jezik.
Slazem se s tobom , sad ih vecina pravi na isti princip i svak kopira svakog
Naravno, stariji filmovi su puno bolji i unikatniji. Uzmimo samo za primjer "SK Believe", najjači film svih vremena =D

Uglavnom, danas je malo ko unikatan... Mogu izdvojit onog što je napravio film, nešto u vezi Pink Panthera.
"Sve sto je staro, mora biti dobro."
Naravno old school je old school, zato sto su unikatni movie, a danas samo znaju da kopiraju jedni druge :/
f0rgY je napisao/la:
"Sve sto je staro, mora biti dobro."
Naravno old school je old school, zato sto su unikatni movie, a danas samo znaju da kopiraju jedni druge :/
A vi to dokazujete svojim postovima
Mindtrek 2002, M19, mibr, eolithic fragmovies su neprevaziđeni za mene i dan danas.
Normalno da su prijasnji filmovi bili bolji,ima i danas ali rijetko,danas je ta "tehnika" uznapredovala tako da se svasta moze ubaciti u movie ali vecina to pogresno koristi,dok su stariji filmovi jednostavniji i bas predstavljaju igricu onakvu kakvu jeste a ne uz neke bogovske efekte.
Svi se danas furaju na iste fore. Sve isti efekti, sve su i isti clipovi. Sad sve nešto neki clip po 30 sekundi, prije nije toga bilo kad se radi, radi se i napravi se nešto normlano i da traje duže, prije je većina clipova trajala po 6/7 minuta dok danas toga nema.
Normalno da su nekad ideje bile bolje jer je bilo 20 moviemakera za 10 u cijelome svijetu a danas svak kopira svakoga , youtube je tu za tutove itd -.-

Ma valjda će doći kakvi novi efekata (:
Sve što je bilo, iskoristilo se.
Ne gledam, rijetko, ali mislim da je gubljenje vremena.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.