Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Disukusija]MGS

257 pregleda · 12 odgovora · otvorena 02.10.2011. u 15:54

Odlučio sam da pokrenem jednu finu diskusiju. Nadam se da je fina jer MGS je za mene legendarna igra, Konami uradio svoj posao profesionalno, čista perfekcija, neam riječi stvarno. Igrao sam MGS 1 na PS1 i u ono vrijeme ono je bila BOGOVSKA IGRA i trenutno igram MGS2 na PC i zadivljen sam stvarno. Znači priča je vrh( nažalost još je nisam skontao, mislim znam da se radi o nakvom prototajpu kojeg žele Rusi preuzeti ovo ono), grafika za ono vrijeme je bila extra, good guys i bad guys stvarno extra ne mogu vjerovati svaki je na svoj način poseban... Znači nemam riječi, sve najbolje!

Sada volio bi da vi izneste svoja mišljenja o svakom djelu koji ste igrali, znači šta vam se najviše svidilo, šta vam ide na živce, da to budu kvalitetni postovi a ne neki kratki( nadam se da će administracija kazniti takve) 

Metal Gear Solid: Tactical Espionage Action:

Znači za Keca igra sabija, u ono vrijeme igra je bila vrh. Mada je meni ova igra bolja od pola današnjih igara u kojoj je sam grafika napucana. 

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty:

Igrao sam samu jednu misiju ove igre i to na drugom djelu kao uvodna tako da ne mogu puno reći. Samo radi ove igre bi volio uzet PS2.

Metal Gear Solid 2: Substance:

Igru sam ne tako davno skinuo( ako neko želi da je proba na PC nek se javi na PM) i Raiden mi se više sviđa nego Snake.  Igrao sam trening i to, još uvijek moram one bombe tražiti. Za sada sam zadivljen igrom.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater:

Auuu ovo je nešto najjače. Riječi su suvišne za ovu igru.

Metal Gear Solid 3: Subsistence:

Ovo nisam igrao.

Metal Gear Solid 4:

Nisam ni ovo igrao, volio bi da mi neko posebno opiše ovu igru. 

E tako nadam se da ćete biti fer i napisati svoja iskustva s jednim od ovih MGS djelova. Mislim da nema razloga da administracija briše temu.
MGS 1 - jedna od najboljih, ako ne i najbolja igra koju sam ja IKADA igrao  Jednostavno... nesto nezaobilazno, obavezno "stivo" svakog gamera  Ko ovo nije igrao, kao da nije ni nista igrao 

MGS2 - svidja mi se samo radi first-person viewa, a posebno sto u sklopu igre imas 2 OGROMNE misije.. ja sam prvu misiju prekucavao pa... hmm... mozda 3 sata, dok sam drugu igrao 8-9 sati 

Takodjer, obe igre su dostupne u PC verzijama, pa uz pomoc Pirate Baya mozes ih za pola sata-sat zaigrati 

(btw, cuo sam i da je u izradi jos jedan dio MGS serijala, a da ce isti imati PC verziju... moze li neko potvrditi ovo? )

Post dobio aplauz od Zelpus

Slažem se sa svim što si rekao o ovom legendarnom serijalu, te mislim da je ovaj serijal (ako bude još nastavaka, vjerovatno će i oni) ostavio dubok trag u gamingu. Prvi MGS koji sam zaigrao bio je Snake Eater na PS2. Prekucan, više puta, komentari su suvišni. Onda sam otišao kod jednog jarana koji je imao "Plejku" kec i tu sam igrao prvi MGS, tamo negdje od polovice igre. Takodjer, četvorku sam samo testirao na brzinu kod jaran iz inozemstva. U skorije vrijeme mislim nabaviti PS3 i naravno MGS 4. Sve u svemu, interesantna tema. MGS ♥

Nisam igrao niti jedan naslov iz MSG serijala... Izuzmemo li Guns and Patriots za Ipod.

Čuo sam da igra ima atmosferičnu priču, moracu je skinuti.
Cloud je napisao/la:
MGS 1 - jedna od najboljih, ako ne i najbolja igra koju sam ja IKADA igrao  Jednostavno... nesto nezaobilazno, obavezno "stivo" svakog gamera  Ko ovo nije igrao, kao da nije ni nista igrao 

MGS2 - svidja mi se samo radi first-person viewa, a posebno sto u sklopu igre imas 2 OGROMNE misije.. ja sam prvu misiju prekucavao pa... hmm... mozda 3 sata, dok sam drugu igrao 8-9 sati 

Takodjer, obe igre su dostupne u PC verzijama, pa uz pomoc Pirate Baya mozes ih za pola sata-sat zaigrati 

(btw, cuo sam i da je u izradi jos jedan dio MGS serijala, a da ce isti imati PC verziju... moze li neko potvrditi ovo? )
Da izlazi METAL GEAR SOLID RISING

Više možete pročitati ovde

Silverinyo je napisao/la:
Da izlazi METAL GEAR SOLID RISING

Više možete pročitati ovde
Kad tačno izlazi ? 
Ebu_ je napisao/la:
Kad tačno izlazi ? 
89 days left
Igrao sam samo prvi dio, ove ostale nisam imao priliku.
Jedna od boljih igrica u mom djetinjstvu.
pravo fina tema. moze se dosta reci o navedenoj igrici tako da ko god bude imalo sastavio fin post tj. svoje misljenje o igrici bit ce nagradjen aplauzom.
sto se tice mene nisam bas ljubitelj ovakvih igara al igrao sam 2. serial i nije los po meni :)
Ove prve dijelove nisam igrao, al zato jesam MGS 4 stvarno prejaka igra. Zna li neko da li će izać neki novi dio i kad?
Jedini MGS koji sam igrao bio je Snake Eater, mogu reći samo da sam ga prekucao 5 puta. 
Metal Gear Solid mogu reći da je više film neg igra. 

Metal Gear Solid uloga Raiden-a možeš sjeći sve što hoćeš. 
Zelpus je napisao/la:
pravo fina tema. moze se dosta reci o navedenoj igrici tako da ko god bude imalo sastavio fin post tj. svoje misljenje o igrici bit ce nagradjen aplauzom.
sto se tice mene nisam bas ljubitelj ovakvih igara al igrao sam 2. serial i nije los po meni 
Vidim da imaš Xbox pa evo za tvoju informaciju:

SPECTRAL:

Pogledaj Silverov post u vezi novog djela. 

Ovu igricu će svaki njen igrač pamtiti i uvijek se rado sjetiti dana prekucavanja.
Prije 10-ak godina, možda i više , stari kupio hacker časopis, i uz njega sam dobio cd sa MGS demo verzijom, tad je težio oko 200mb, jedva sam je nekako instaliro, srećom , za razliku od druge raje imao sam podršku za 3d acceleration, tako da sam je mogao igrati.
Dobro se sjećam prve misije, one muzike, podmornice , ulazak u bazu , ronilac , i par neprijatelja, i onaj mali VILJUŠKAR 
Kasnije lift, vani snijeg , helić , tenkići itd.
Demo sam mogao igrati samo do oslobađanja Meryl i pucnjave.
Tu je demo prestajao , igrao sam taj demo par mjeseci, na easy, normal , hard. I prođe par vremena, naletim na neke cd-ove , kad... odmah kao balavac prepoznajem MGS i starog za ruku, kupi.
Kući po cijeli dan ,prekucavanje... da ne peglam, rado bi sad sve prepričo, svaki sekund, svaki moj osjećaj, onu tugu na kraju kad mi ona mala plava pogine, onda onaj glas kad zagineš (game over), oni sjebovi i trzaji kad me onaj PSIHOqrac gađo saksijama, ma prejako...
Ček, onda hahahaah , onda ona misija na toj slici iznad, ne znam kako da je nazovem, kad sam morao po onoj radioaktivnoj vodi tražiti kartice, i sve ostalo.
To vrijeme kad su prevladavale 2d igrice po mahali ja sam to tuko, to vrijeme kad nije bilo mnogo novih naslova, to je bila majka i otac svih igrica, i dan danas mnogo njih mogu povezati sa MGS, počevši od Splinter Cell pa dalje, jednostavno MGS je svršio u historiju igrica i iz toga je sve niklo.
Igricu ću još pamtiti po odličnoj muzici, glasu , likovima, zvuku oružja , atmosferom, umjetnom inteligencijom u to vrijeme i svemu ostalom, bjer zapričah se , nije mi rođendan.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.