Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Spor start up

121 pregled · 10 odgovora · otvorena 30.09.2011. u 14:46

Ovaj me je problem poceo izludjivat.

Sistem mi se skroz sporo ucitava, ovo Welcome se vrti jedno 30 do 60 sekundi. Izgleda kako koji dan sve sporije i sporije.
Prije par dana sam uradio generalku na komp-u : skeniro MBAM-om, Antivirus-om, pocistio registry, Uradio Defregmentaciju, Izbrisao sve sto mi ne treba sa komp-a.

Da li mi mozda BitDefender usporaje ucitavanje sistema jer oni trosi puno RAM-a, osim njega mi se samo jos pri start-up budu ukljuceni Nvidia Control Panel i Smart Defrag.

Moze pomoc :) ppoozz svima :D
prije svega sry sto nisam rek'o ko ji mi je OS. Operativni sistem mi je Win 7. A konfiguraciju mi je:

Processor: Amd Athlon(tm) 64 X2 Dual Core processor 5000+ 2.60 GHz

RAM: 2 GB 800 MHz Transcend

Graficka: Nvidia 9600GT 1024 MB

Maticna ploca: MB MSI AM2 nF520 K9N Neo V2 ATX
dzelo je napisao/la:
prije svega sry sto nisam rek'o ko ji mi je OS. Operativni sistem mi je Win 7. A konfiguraciju mi je:

Processor: Amd Athlon(tm) 64 X2 Dual Core processor 5000+ 2.60 GHz

RAM: 2 GB 800 MHz Transcend

Graficka: Nvidia 9600GT 1024 MB

Maticna ploca: MB MSI AM2 nF520 K9N Neo V2 ATX
To ti je definitovno neki virus...Win 7 se inače jako brzo pali,konfig ti je ok. Ako skiadaš updateove,nemoj,usporit će te,te nemoj imati prenatrpan komp beskorisnim apsima,skini anti malware pa skeniraj,a avg internet security usporava pc za 13% što je extra s obzirom da je najjači među svima (svi su ga proglasili najboljim)

EDIT...nisam vidio da si skeniro već s mbamom...bit defender usporava pc za do 17-20% što je puno,probaj njega izbrisati i instaliraj ovaj koji sam ti rekao. Ali BD je sigurno također među TOP 10 ako ne i 2 nakon AVG Interent Security-a
Start > run > msconfig > startup i pogasi šta ti ne treba na startupu

:D
je napisao/la:
Start > run > msconfig > startup i pogasi šta ti ne treba na startupu

Ovo je isto pametno...Uglavnom,pretrpanost ili virus,to je 100%,a pošto je sporo,vjerujem da je Worm virus.
Skenirao sam sa BitDefenderom kao sto sam rekao prije par dana i nije nista nasao, ali sad cu opet jer se od jucer sistem skroz sporo ucitava jos se posle Dobrodoslice pojavi prvo crn ekran i on bude 10-15 sekudni i tek onda se pojavi desktop. Do jucer mi islio nekih 15-25 sekundi ovo Welcome, all od jcuer kao sto sam rekao 30-60 sekudni blize je ovom drugom broju sigurno.

A sto se tice Start up-a imam samo Bitdefender nesto: SBSV 2010/2/19-11:02:07 Adobe System Incorporated, imao sam i MBAM ali i njeg sam sad iskljucio jer ga koristim samo za skeniranje.
A Smart Defrag-a i Nvidia Control Panel-a nema da se izbrise iz programa koji se dizu pri ucitavanju sistema .
sto ga gasis na Turn Off, gasi ga na Stand by ja rijetko kad gasim na turn off
Imaš Tone Up Untiles 2011,stavi turbo mod,disebluj programe koji se pokreću pri pokretanju PC-a i letiće
Skini TuneUp Utilities™ 2011 i CCleaner, prvo CCleanerom očisti sve, kasnije TuneUp pokreni. Pošto je TuneUp jednostavan za koristiti neću ti ništa pisati u vezi njega, na kraju nek' sve izgleda ovako .
Disable-aj nepotrebne programe na startup-u , izbriši šta ti nije potrebno, i koristi što brži antivirus jer primjer eset ti dodaje oko 20 sekundi na dizanju.
Polako

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.