Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

FB profile picture

309 pregleda · 14 odgovora · otvorena 08.09.2011. u 20:55

Nije mi to neki problem ali cisto onako da znam jel do mene ili ima neki razlog.Od kad je "dosao" ovaj novi fb nemam vise opcije da staru profilnu sliku stavim kao trenutnu.
Opciju koju imam jeste "make profile picture" ali kada na to idem dobijam opciju crop.a slike a onda se ona pojavljuje kao nova.
Trazio sam na google ali nema nekih realnih rjesenja.
U mene moze samo sto je sada opcija Crop. Done dole ispod niej gore ako ti je sta pomogo reci ugl.ja sam sad promijenio nadjem sliku i znas ono :)
realno za ovo i nema rjesenje samo vise i vise j**u ovaj facebook

nista ti ne preostaje nego kad vec cropas sliku i postavis je da onu od ranije obrises da ne stoji dupla
prije si toliko bio ruzan da ti sada ne daju da stavis staru sliku....

respect, just kidding :)

ne znam sta je to u tebe u mene je sve normalno....

.....uradi screenshot i posalji im sliku i napisi o cemu je problem ....
Nema riješenja i mene je to sinoć zezalo,a što je najgore kad uradim Crop izgubim kvalitet slike :S

Et ko pomogne ima i od mene nagradu 
ima otvoris sliku i u donjem desnom uglu ti pise postavi kao sliku profila ako treba napravicu ss da vidis, ako sam te dobro skontao staru sliku hoces da stavis kao sliku profila ?
Isti slučaj naživciran sam totalno želim da stavim staru sliku izbaci mi glupi crop i stara slika se pojavljuje kao nova profilna, i ja sam traži nemoj se patit nećeš naći. Trust me
AID je napisao/la:
Isti slučaj naživciran sam totalno želim da stavim staru sliku izbaci mi glupi crop i stara slika se pojavljuje kao nova profilna, i ja sam traži nemoj se patit nećeš naći. Trust me
Samo ne kontam sta su postigli time sto su ovo sjebali 
Iskreno i mene isto to zanima a jos me zanima izvini sto stavljam ovde al vidim da se tice fb-a nekad je bilo da razmenis svoju sliku na svoj profil a sad nema to ili sam ja corav
Wertu je napisao/la:
Samo ne kontam sta su postigli time sto su ovo sjebali 
Ne znam to oni znaju, al eto kad ispadaju pametni a dobivaju samo nešto suprotno od tog što pokušavaju da postignu bolje.Mozemo li vratiti onaj FB prije godinu dana, normalno da ne možemo ni našto uticati nas 500 ali zato moze 500 miliona membera kad svi na status napisu da ih je fejzbuk naživcirao, ko zna možda im je to i cilj , kao što su stari čat vratili msm stavili su o5 novi bolji za trunka od prethodnog 
Jedva skupim 10 like-ova na slici i sad je ne mozes vratiti -.-
Pa ko ce moliti ljude opet 

@Topic
Valjda ce ispraviti, stvarno je glupost. Ako nista, posaljemo im svi zalbu i eto. Nadam se da imaju mozga da skontaju.
Wertu je napisao/la:
Samo ne kontam sta su postigli time sto su ovo sjebali :r
Naime, ovaj put facebook je uveo nekoliko dosta dobrih opcija kojima je već vrijeme bilo da se uvedu. Jest da to nisi baš originalne ideje, ali ko ih to pita.

Isto tako sa novim opcijama dolaze i novi bugovi.

Neki od poznatih bugova su:

Postavljanje stare profilne slike bez cropovanja i dupliciranja.
Bug sa chatom: chat ti jedno vrijeme pokazuje 3 osobe online, a potom 100 i nešto ( ovo zavisi od broja prijatelja)
Isto tako dešava se da ne vidiš na chatu poruke koje si poslao.
Stranci kada uđu na tvoj profil mogu da vide tvoj zid i tvoje nedavne aktivnosti.

To su neki od bugova koji su tako reći "popularni".

Jedino trenutno rješenje za tvoj problem jest:
Uploaduj istu tu sliku u istoj veličini i stavi je kao profilnu. Potom stavi staru (original) sliku pored te tvoje trenutne u albumu (profile pictures). Izbriši taj duplikat (tj sliku koju si uploadovao kao profilnu) i automatski sledeće slika dolazi kao profilna umjesto te.

Post dobio aplauz od Wertu

Brate ovo je stvarno glupo
Pokusavajuci da ga unaprijede i ubrzaju, oni su ga usporili :S

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.